Investiții în infrastructura Spitalului de Boli Infecțioase cu bani europeni

spot_imgspot_img

Consiliul Județean Cluj a depus spre finanțare europeană proiectul care vizează extinderea, reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, unitate medicală aflată sub autoritatea forului administrativ județean.

„Este cel de-al doilea proiect cu finanțare nerambursabilă pe care l-am depus în decursul acestei săptămâni. Desigur, vor mai urma și altele pe care, după modelul celor precedente, sperăm să le câștigăm, scăzând în acest fel presiunea exercitată asupra bugetului propriu. Ne mândrim cu faptul că instituția noastră se situează pe primul loc la nivel național între autoritățile locale în ceea ce privește atragerea fondurilor europene, o performanță care ne motivează să păstrăm și pe viitor acest loc fruntaș”, a precizat domnul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.
Propusă pentru finanțare prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, investiția are o valoare totală de 10.624.976,39 lei, din care 10.412.476,86 lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă solicitată, iar 212.499,53 lei este cofinanțare suportată de Consiliul Județean Cluj.

* * *

Informații de context
Proiectul european recent aprobat de plenul forului administrativ județean constă în efectuarea unor lucrări de investiții prin care se dorește mărirea considerabilă a configurației și suprafeței spațiilor medicale utile din cadrul Ambulatoriului situat pe strada Moților nr. 19. În același timp, se vor realiza funcțiuni noi, în scopul creșterii calității actului medical și asigurării unui diagnostic și tratament de înaltă calitate tuturor pacienților.

Necesitatea demarării acestei investiții este justificată de faptul că spațiul arondat actualmente acestei activități de ambulatoriu este insuficient și nu mai permite desfășurarea în bune condiții a serviciilor medicale. Având în vedere și adresabilitatea tot mai ridicată a spitalului, au fost identificate posibilități reale de extindere ale acestei structuri medicale, astfel încât serviciile oferite să fie disponibile unui număr cât mai mare de pacienți.

În mod concret, principalele funcțiuni care se vor dezvolta sau realiza de la zero vizează extinderea și modernizarea Laboratorului de recuperare, medicină fizică și balneologie, reabilitarea structurilor destinate spitalizării de zi pentru adulți și copii, precum și a celei destinate chirurgiei generale și vasculare. Nu în ultimul rând, se va crea un Centru Integrat de Chirurgie Avansată Minim Invazivă (CICAMI), ultima etapă a lucrărilor fiind destinată reabilitării termice a anvelopei clădirii în care funcționează Ambulatoriul.

Biroul de presă
18 octombrie 2018

spot_img
%d