Campania de promovare a vaccinurilor anti-COVID-19 este pe cât de puerilă, pe atât de ineficientă, acest lucru reieșind din numărul tot mai mic de oameni care aleg să se vaccineze.
Practic, este o formă de insultă să spui poporului care i-a dat lumii pe Ana Aslan, Nicolae Păulescu și Șerban Cantacuzino că un vaccin ar conține … îmbrățișări și ieșiri la pizza cu prietenii.
Așadar, pentru că ne plac informațiile TRANSPARENTE, CORECTE și REALE, RefleqtMedia a realizat o analiză asupra ingredientelor celor 3 vaccinuri majore care sunt livrate în România: Pfizer, Moderna și Johnson&Johnson.
Astfel, în cele ce urmează vă vom prezenta întreaga listă de ingrediente, de la fiecare vaccin în parte și pentru fiecare ingredient vă vom prezenta și modalitățile prin care mai sunt utilizate.
Începem cu Johnson&Johnson, care conține cele mai simple și mai puține ingrediente.
| Ser | Ingredient | Utilizare |
| Johnson&Johnson | Serotip 26 al unui adenovirus, modificat genetic pentru a nu se putea multiplica, la care a fost „adăugată” o proteină de tip „Spike”, caracteristică virusului SARS-CoV-2 | Serotipurile de adenoviruși sunt utilizate într-o amplă varietate de vaccinuri. De la vaccinul gripal, la vaccinurile împotriva rujeolei, rubeolei și oreionului, toate conțin o formă sau alta de adenovirus neutralizat. |
| Polysorbate-80 | Polysorbate-80 este un emulsificator utilizat atât în industria cosmetică, precum și în cea alimentară. De exemplu, mai multe variante de ÎNGHEȚATĂ conțin Polysporbate 80 | |
| 2-hydroxypropyl-β-cyclodextrin | Varianta Beta a Cyclodextrinei este un compus obținut din AMIDON, fiind utilizat în mai multe medicamente utilizate FRECVENT chiar de către TINE, CITITORULE. Astfel, Hidrocortizonul, medicamentele pentru prostată și chiar cloranfenicolul conțin 2-hydroxypropyl-β-cyclodextrin | |
| Acid citric monohidrat | Acidul citric (acid tricarbo-1,2,3-hidroxi-propanoic C6H8O7) este un acid tricarboxilic care se prezintă ca o pulbere incoloră, cu un gust acru, ușor solubil în apă. Este cunoscut și sub numele de sare de lămâie. | |
| Citrat trisodic dihidrat |
Citratul de sodiu este sarea de sodiu a acidului citric, avand rol de substanta alcalina in corpul uman.
Conform Codex Alimentarius, citratul trisodic poate fi folosit ca regulator de aciditate, emulgator, stabilizator. Acesta se poate regasi in urmatoarele produse:
|
|
| Clorură de Sodiu | Dacă nu știi ce este NaCl, du-te înapoi la clasa a 7-a! Îți dăm un indiciu, o pui în bere ca să nu te balonezi, merge perfect în salate și ciorba fără ea are gust de apă chioară. V-ați prins, este SARE! | |
| Etanol | Alcoolul etilic este consumat aproape ZILNIC de aproape fiecare persoană majoră din lume, fie sub formă de băutură alcoolică, fie sub formă de parfum, fie inclusiv sub o formă mult diluată, din fructe la care a debutat procesul de fermentare | |
| Moderna | Celulă de ARN (Acid Ribonucleic), fără nucleu, fără informație genetică, la care a fost adăugată proteina de grăsime sub formă de coroană a SARS-CoV-2 | Vaccinurile care conțin ARN Mesager (așa cum sunt Moderna și Pfizer) au fost inventate în anul 1989. Acestea sunt utilizate la mai multe tipuri de vaccinuri, inclusiv împotriva virusului HPV și a Ebola |
| PEG2000-DMG: 1,2-dimyristoyl-rac-glycerol, methoxypolyethylene glycol | Este, în esență, o grăsime care se folosește la mai multe tratamente intramusculare și intravenoase, inclusiv la tratamente anti-cancer. Practic, o nanoparticulă de grăsime care încorporează proteina Spike, care generează răspunsul imun la vaccin. | |
| 1,2-distearoyl-sn-glycero-3-phosphocholine | Știm, denumirea pare ciudată, dar acest tip de fosfolipide se regăsește inclusiv în membrana care înconjoară ficatul uman, precum și în fascia care înconjoară mușchii – este un compus biologic. | |
| Colesterol | Compus biologic produs de ficatul uman, pentru „lubrifierea” mușchilor și a tendoanelor. Este produs, în principal, în momentele de stres, în care corpul acționează pe principiul „luptă sau fugi”. Colesterolul NU se multiplică și odată sintetizat de organism NU se transformă în LDL Colesterol (Colesterolul rău, care se depune pe artere) | |
| SM-102: heptadecan-9-yl 8-((2-hydroxyethyl) (6-oxo-6-(undecyloxy) hexyl) amino) octanoate | Încă o nanoparticulă de grăsime, care protejează celula de ARN. Se folosește STRICT pentru protecție a nanoparticulelor, este (teoretic) inofensivă, incapabilă de multiplicare. | |
| Trometamină | Trometamina este un antiinflamator nesteroidian, iar vaccinul Moderna este SINGURUL care conține în componența sa un ingredient menit să REDUCĂ efectele adverse ale vaccinului. | |
| Acid acetic | Dacă vă plac murăturile și salata de ceapă … știți ce este acidul acetic. Dacă nu știți, vă spunem noi – este oțet! Foarte bun conservant, oțetul are beneficii pentru corpul uman | |
| Acetat de sodiu | Combini oțet + sare și obții acetat de sodiu … element organic, utilizat inclusiv ca aditiv alimentar. | |
| Sucroză | Denumită și zaharoză,
Prin hidroliza sub actiunea enzimelor digestive sau prin fierbere in mediu acid, zaharoza este convertita la un amestec de glucoza si fructoza in parti egale. Datorita faptului ca moleculele de monozaharide sunt mai mici, acest amestec, denumit zahar invertit, este frecvent utilizat la prepararea bomboanelor si inghetatei pentru a preveni formarea de cristale mari de zahar.
Spre deosebire de zaharul rafinat, zaharoza naturala are un rol calcifiant pronuntat. Acest diglucid este un suport bun si pentru alte minerale, in special fier si potasiu. Zaharoza din legume si fructe prezinta si o actiune antiinflamatorie.(Sursa: https://www.alegesanatos.ro/ingrediente/sucroza-zaharoza-1422/)
|
|
| Pfizer Biontech | Celulă de ARN (Acid Ribonucleic), fără nucleu, fără informație genetică, la care a fost adăugată proteina de grăsime sub formă de coroană a SARS-CoV-2 | Vaccinurile care conțin ARN Mesager (așa cum sunt Moderna și Pfizer) au fost inventate în anul 1989. Acestea sunt utilizate la mai multe tipuri de vaccinuri, inclusiv împotriva virusului HPV și a Ebola |
| 2[(polyethylene glycol (PEG))-2000]-N,N-ditetradecylacetamide | Nanoparticulă de grăsime, utilizată pentru protejarea celulei ARN din vaccin. | |
| 1,2-distearoyl-sn-glycero-3-phosphocholine | Știm, denumirea pare ciudată, dar acest tip de fosfolipide se regăsește inclusiv în membrana care înconjoară ficatul uman, precum și în fascia care înconjoară mușchii – este un compus biologic. | |
| Colesterol | Compus biologic produs de ficatul uman, pentru „lubrifierea” mușchilor și a tendoanelor. Este produs, în principal, în momentele de stres, în care corpul acționează pe principiul „luptă sau fugi”. Colesterolul NU se multiplică și odată sintetizat de organism NU se transformă în LDL Colesterol (Colesterolul rău, care se depune pe artere) | |
| (4-hydroxybutyl)azanediyl)bis(hexane-6,1-diyl)bis(2-hexyldecanoate) | Ei … la vaccinul Pfizer găsim PRIMUL element DE SINTEZĂ … este un ulei produs EXCLUSIV în laborator, care contribuie la protejarea celulei ARN și transferul acesteia în celula umană | |
| Clorură de sodiu | Sare alimentară | |
| Fosfat de potasiu monobazic | Este o substanță care se folosește atât ca ÎNGRĂȘĂMÂNT, cât și ca ADITIV ALIMENTAR. În medicină este folosit pentru a curăța colonul înainte de colonoscopii. Efecte secundare: boală renală (nefropatie), aritmii cardiace, convulsii, ulcerație colonică (Sursa: https://ro.orthopaedie-innsbruck.at/osmoprep-5671#indications) | |
| Clorură de potasiu | Altă substanță care se folosește ca și îngrășământ chimic, despre care se spune că poate opri inima, dacă se depășește doza recomandată. În medicină se utilizează ca soluție de rehidratare la persoanele deshidratare, însă trebuie utilizată cu precauție, deoarece o supradoză de potasiu este letală. | |
| Fosfat de sodiu dibazic dihidrat | Compus chimic, se află pe lista E-urilor reglementate de Uniunea Europeană. Se zvonește că poate cauza diverse forme de cancer. În industria alimentară se folosește pentru scăderea pH-ului din alimente, pentru dedurizarea apei, este agent de îngroșare în jeleuri și este utilizat de o serie de produse de patiserie pentru scăderea timpului de coacere. | |
| Sucroză | V-am mai scris de zaharoză mai sus! | |
În concluzie, dacă analizăm lista de E-uri conținute de fiecare vaccin, putem spune că Johnson&Johnson ar fi cel mai „safe”, dar și Moderna este foarte „safe” datorită trometaminei din compoziție (desigur, dacă lăsăm la o parte faptul că trometamina, la fel ca orice antiinflamator nesteroidian, poate determina afecțiuni cardiace). În tot acest timp, Pfizer conține elemente chimice utilizate ca îngrășământ chimic și are CELE MAI MULTE E-URI.
Niciunul dintre cele trei seruri analizate de noi nu conține nici ieșiri la pizza cu prietenii, nici îmbrățișări și, în cazuri aparte, fiecare te poate ucide de la o singură doză, din cauza unui șoc anafilactic.
RefleqtMedia nu vă spune nici să vă vaccinați, nici să nu vă vaccinați! Concluziile le trageți singuri.












