web analytics
Home Stiri - national Awww, șucăriți că nu mai primesc cașcaval cu aromă de nesimțire, grefierii...

Awww, șucăriți că nu mai primesc cașcaval cu aromă de nesimțire, grefierii amenință cu greva! Vom plânge de mila lor … NOT!

- Publicitate -

 V-ați întrebat vreodată câte decizii ale instanțelor au putut fi atacate din cauza greșelilor comise de grefier? Dar câte file de dosare au dispărut din cauza manipulării deficitare a acestora tot de către grefier? Ei bine, puteți să vă întrebați de câte ori vreți, pentru că nimeni nu vă va răspunde, dar … grefierii fac grevă!

Ca urmare a deciziei Comisiei de Muncă din Camera Deputaților de a da aviz pozitiv proiectului de lege care vizează eliminarea pensiilor „speciale” … alea nesimțite, grefierii din toată țara s-au hotărât să protesteze și au emis și un comunicat de presă în acest sens.

„În ședința din data de 10 decembrie 2019 Comisia de muncă și protecție socială a decis amânarea pentru luna februarie 2020 a celor două proiecte de lege privind abrogarea pensiilor speciale și de serviciu, pentru ca Guvernul României să-și exprime un punct de vedere cu privire la acestea. 

Cele două proiecte au fost repuse pe ordinea de zi a aceleiași comisii în data de 17 decembrie 2019, iar în urma votului a fost adoptat proiectul de lege PL-x 292/2019 care privește abrogarea pensiilor de serviciu și pentru personalul auxiliar de specialitate (grefieri) din sistemul judiciar.
Cu toate că Ministerul Justiției, prin Secretarul de Stat prezent în Comisie, și-a exprimat o poziție de menținere a pensiilor de serviciu pentru grefieri și amânarea discutării inițiativei legislative pentru depunerea unui punct de vedere scris în acest sens, proiectul de abrogare a pensiilor „speciale” a fost adoptat, urmând ca, sub rezerva depunerii Raportului de către Comisie, să fie votat în plenul Camerei Deputaților în data de 18 decembrie 2019.
 
În virtutea dreptului constituțional la liberă exprimare,
În raport de soluția adoptată de către Comisia de muncă și protecție socială a Camerei Deputaților și în urma deciziei luate de organele de conducere ale organizațiilor noastre sindicale și profesionale, 
 Față de locul și rolul categoriei noastre profesionale în înfăptuirea actului de justiție, reprezentând ”motorul” fiecărei instanțe și fiecărui parchet,
 
 
I N F O R M Ă M   P U B L I C
 
că sistemul judiciar urmează să fie blocat dacă acest proiect de lege va ajunge la vot final în plen și va conduce la abrogarea pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate (grefieri).
Corpul personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești şi al parchetelor de pe lângă acestea înțelege să declanșeze ca primă acțiune de 
 
 
P R O T E S T
 
Miercuri, 18 decembrie 2019, începând cu ora 10:00 – ieşire în faţa instanţelor şi a parchetelor pe timpul activității Plenului Camerei Deputaților, închiderea arhivelor și a registraturilor și suspendarea ședințelor de judecată.
Aceasta reprezintă o primă formă de protest care va conduce până la blocarea totală a activității în instanțe și parchete.
 
Prima dată am avertizat, astăzi garantăm
 
JUSTIȚIA NU SE POATE ÎNFĂPTUI FĂRĂ GREFIERI!”, au transmis, cu tupeu, grefierii din toată țara.
 
Dar, înainte să ne apucăm să le plângem de milă, haideți să vă dăm câteva exemple de grefieri:
 
„CLUJ-NAPOCA. Un grefier din cadrul Judecatoriei Cluj-Napoca este cercetat pentru luare de mita. Impotriva lui Emil Muresan, in varsta de 43 de ani, au fost demarate cercetarile pentru trafic de influenta, angajatul instantei fiind acuzat de un clujean ca ar fi luat mita zece mii de euro pentru a interveni pe langa un judecator in vederea obtinerii unei solutii favorabile.
In schimb, grefierul a spus, vineri, ca desi il cunoaste pe Ludovic B., nu a luat niciodata bani de la el si nici de la altcineva. Reclamantul avea deschis un proces de evacuare pe care l-a pierdut la Tribunalul Cluj, dar ulterior, instanta Curtii de Apel i-a dat castig de cauza.
Dosarul in care grefierul a fost cercetat pentru trafic de influenta urmeaza sa fie inaintat Parchetului de pe langa Tribunal in vederea continuarii cercetarilor. Conducerea Tribunalului sustine ca, pentru moment, Muresan trebuie sa beneficieze de prezumptia de nevinovatie si ca Justitia isi va urma cursul firesc si va da un verdict.” – România liberă.
 
https://www.clujust.ro/conflict-fara-precedent-intr-o-instanta-la-cluj-o-grefiera-a-parasit-sala-dupa-ce-a-fost-amendata-de-judecatoare/ – grefier și judecătoare s-au luat la harță, în plenul ședinței de judecată – Clujust.
 

La data de 29 august 2017, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Călărași au finalizat cercetările, iar procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași a întocmit rechizitoriul și a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatei V.N., grefier în cadrul Judecătoriei Călărași la data comiterii faptei, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În fapt, în perioada februarie – mai 2017, V.N., folosindu-se de calitatea sa de grefier în cadrul Judecătoriei Călărași, i-a lăsat impresia lui S.M., cercetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași pentru săvârșirea tentativei la infracțiunea de omor, că are influență asupra procurorilor din cadrul acelei unități de parchet și i-a promis acestuia că va interveni pe lângă procurorul de caz în vederea soluționării favorabile a dosarului în care era cercetat, promisiune în schimbul căreia a primit în trei tranșe suma de 1200 lei.

În cauză, lucrătorii S.J.A. Călărași au fost delegați de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași să efectueze activități de urmărire penală.” – Direcția Generală de Informare.

ALTĂ ÎNTREBARE!

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii