web analytics
Home Stiri - national Amenzi în valoare de 16 MILIOANE DE LEI într-o singură zi pentru...

Amenzi în valoare de 16 MILIOANE DE LEI într-o singură zi pentru nerespectarea distanțării sociale

- Publicitate -

 

În ultimele 24 de ore, polițiștii au verificat peste 31.000 de persoane față de care s-a dispus izolarea sau carantină și au aplicat peste 7.500 de amenzi privind restricționarea circulației, în valoare de aproximativ 16.000.000 de lei.

 

În cursul zilei de ieri, 13 aprilie, peste 13.000 de poliţişti au fost la datorie, în misiunile pentru menținerea ordinii publice în zona spitalelor și locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată D.S.P.

 

Polițiștii au verificat și respectarea interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină și a celor impuse, pe timpul Stării de Urgență, unităților comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalității economice.

 

În misiunile lor, polițiștii au fost sprijiniți de peste 3.700 de polițiști locali, alăturându-se, în activitățile în sistem integrant, jandarmi și efective ale M.Ap.N.

 

În ultimele 24 de ore, 529 de autovehicule (cu 1.645 de persoane) au fost preluate, din zonele de frontieră.

 

Au fost verificate 31.500 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina. Acțiunile au avut ca rezultate întocmirea a 11 dosare penale la art. 352 Cod Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor.

 

De asemenea, în cursul zilei de ieri, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate 7.566 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.984.295 de lei, persoanelor care nu respectau prevederile privind restricționarea circulației.

 

Polițiștii sunt pregătiți pentru a interveni la sesizările oamenilor și pentru a oferi ajutor celor aflați în nevoie. Astfel, ieri, au realizat 3.075 de intervenții la evenimente, dintre care 2.586 au fost sesizate de cetățeni prin Apelul Unic de Urgență 112, fiind organizate 290 de acțiuni.

 

174 de persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracțiuni sau imediat după aceea și alte 6 persoane urmărite au fost depistate. 

 

În trafic, polițiștii au constatat 121 de infracțiuni rutiere, fiind reținute 223 de permise și retrase 128 de certificate de înmatriculare.

 

Reamintim că dispozitivul de ordine și siguranță publică acționează pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID 19), dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

 

Apelați 112 – Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă –  numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,600FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -