fbpx
HomeStiri - national44 de ani de feminitate celebrată la nivel mondial
spot_img
spot_img

44 de ani de feminitate celebrată la nivel mondial

spot_img
- Publicitate -
spot_img

Se împlinesc astăzi 44 de ani de când feminitatea, cu ale sale atuuri și probleme, este celebrată la nivel internațional.

Prin rezoluție a Organizației Națiunilor Unite, ziua de 8 martie 1977 a fost prima dată când, în mod oficial, a fost sărbătorită Ziua Internațională a Femeii.

Ziua de 8 martie, la fel ca și cele cărora le este dedicată, are o serie de particularități mai puțin cunoscute pentru oameni – în general. Ziua Internațională a Femeii nu este, sau nu ar trebui să fie o sărbătoare în care să privim femeia ca pe ceva gingaș, închis într-un cub de minune, ci ca pe un tot complex, cu probleme și izbânde, cu atuuri și modele demne de urmat!

De fapt, potrivit Organizației Națiunilor Unite, Ziua Internațională a femeii (denumită generic Ziua femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și lupta împotriva discriminării și violenței care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. 

De-a lungul istoriei, o multitudine de femei au demonstrat puterea „sexului slab”, depășindu-și condiția, conducând imperii, realizând invenții care și astăzi fac viața mai ușoară întregii omeniri … dar despre aceasta într-un articol ulterior!

În data de 8 martie, Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită în toata lumea (în unele țări fiind declarată prin lege zi liberă). Dintre aceste țări fac parte Națiunile Unite (193 de state) care au oficializat sărbătoarea în anul 1975. Fac parte următoarele țări: Afganistan,[3] AlbaniaAlgeriaAngolaArmenia,[4] Azerbaidjan,[5][6] BangladeshBelarus,[7] Bosnia și HerțegovinaBraziliaBulgariaBurkina Faso,[8] Cambodgia,[9] CamerunChileColumbiaCroațiaCuba,[10] CipruDanemarcaEritreeaFinlandaFranțaGeorgia,[11] GermaniaGreciaGuineea-BissauIslandaIndiaItaliaIsraelLaosLetoniaKazahstan,[12] KosovoKârgâzstan,[13] MacedoniaMadagascar,[14] MaltaMexicRepublica Moldova,[15] Mongolia,[16] MuntenegruNepalPalestinaPoloniaPortugaliaRomâniaRusiaSerbiaSlovaciaSloveniaSuediaSiriaSpaniaStatele Unite ale AmericiiTadjikistanTurciaTurkmenistanUcraina,[17] UngariaUgandaUzbekistan,[18] Vietnam,[19] și Zambia[20]. În China,[21] femeile au după-amiaza liberă de 8 martie.[22]

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: