web analytics
Home OPINIE Editorial Zece milioane de speranțe deșarte!

Zece milioane de speranțe deșarte!

- Publicitate -

„Marea veste” dată de teleprompteriști în zilele trecute a fost cea privind afirmațiile făcute de Nelu Tătaru – Ministrul Sănătății – despre dozele de vaccin anti-Covid-19.

„Aflat într-o vizită la Iaşi, ministrul Nelu Tătaru a spus că Romînia poate avea acces la acest vaccin printr-un mecanism de cooperare pus la punct de Comisia Europeană.”, scrie Ziarul Financiar

Ceea ce, însă, ministrul nu ne spune este că mecanismul de cooperare a Comisiei Europene „se bate” cu Statele Unite, Marea Britanie, China, India, Africa de Sud, Brazilia și alte state puternice și pline de bani, pentru milioanele de doze de vaccin.

Asta în condițiile în care capacitatea de producție a vaccinului Anti-Covid, indiferent de societatea farmaceutică producătoare, este sub două – trei sute de milioane de doze.

Cu alte cuvinte, va fi foarte greu, dacă nu, imposibil ca România să primească cele 10 milioane de doze de vaccin și – la toate acestea se adaugă și incompetența achizitorilor din Ministerul Sănătății. 

Gândiți-vă că acum doi ani, achizitorii ăștia n-au fost capabili să cumpere dozele de vaccin gripal!

Deci … „vestea care poate anunța sfârșitul epidemiei de Covid-19 în România”, așa cum au promovat teleprompteriștii români informația privind cele 10 milioane de doze de vaccin nu este altceva decât o bagatelă ieftină, menită să ne păcălească pe mulți dintre noi!

Români, rămâneți la spălat pe mâini, distanțare fizică și purtarea măștilor de protecție.

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -