web analytics
Home OPINIE Editorial Ovidiu Adrian Bucur: „Avem cel mai bun prefect de Cluj din istorie!”

Ovidiu Adrian Bucur: „Avem cel mai bun prefect de Cluj din istorie!”

- Publicitate -

Scriu aceste rânduri, gândindu-mă la faptul că în momentul în care doar se pregătea să devină prefect, aveam doar gânduri malițioase despre omul ăsta.

L-am considerat parvenit, l-am considerat un îmbogățit din afaceri cu statul și, fără să știe multă lume, aveam o părere – în general – rea despre el.

Însă de când a bubuit pandemia asta, Mircea Abrudean a demonstrat, fără doar și poate, că este cel mai bun prefect din câți a avut Clujul.

Da, știu, au fost mulți care au realizat fapte mărețe, însă – de departe – cel mai bun și mai calculat manager de județ este Mircea Abrudean.

Ce m-a determinat să scriu articolul de astăzi? Păi o declarație pe care Abrudean a dat-o pentru „Libertatea”.

„Este vorba de o transmitere comunitară extinsă, în special sunt focare familiale, dacă o familie are 3-4 copii și la populația pe care o avem aici e normal să fie așa. Important este să comparați numărul de teste cu cele din alte județe și o să vedeți diferențe. Noi testăm foarte mult acesta este avantajul sau dezavantajul și ajunem la o rata de incidență foarte mare, dar până la urmă mie îmi convine ca și autoritate pentru că văd care este situația reală și pot să iau măsuri la timp”, a mai spus Mircea Abrudean. Vrea să se ia în calcul și numărul testelor la calculul incidenței Prefectul a prezentat și dezavantajele faptului că testează destul de mult. „Le-am spus colegilor de la București și ministrului Sănătății și domnului Arafat că ar fi corect pentru toată lumea să se introducă un criteriu în rata incidenței și numărul de teste să fie ponderat. Nu este corect ca eu care testez 3.000 pe zi sau Timișul, evident avem o rată de infectare mare, iar cei care fac 80 de teste să aibă o rata de incidentă de 1, 3 la mie. Eu să fiu nevoit și obligat să iau măsuri de restricționare și restul nu fac nimic nu iau nici o măsură, iar când e vorba de Terapie Intensivă vin la noi. Nu e corect pentru că se pune o anatemă, cum că vezi Doamne Ardealul ar fi mai indisciplinat sau că nu sunt responsabili”, a mai precizat prefectul.

Pentru cine nu știe, sarabanda de testări MASIVE la Cluj este opera lui Mircea Abrudean, care în nenumăratele discuții purtate cu directorii de spitale le-a spus clar: „testați, testați, testați!”.

Totodată, măsurile de carantinare sau de restricționare pe care Prefectura Cluj le-a a adoptat de-a lungul ultimelor 9 luni au venit ca o mănușă, de fiecare dată când a fost nevoie.

Pe de altă parte, faptul că spitalele Covid-19 din Cluj Napoca au fost atât de lăudate și de apreciate țin tot de strategia adoptată de Abrudean, care – alături de subprefecții săi – au făcut eforturi considerabile pentru ca la Cluj să fie adusă aparatură și dotări pentru unitățile sanitare Covid-19.

În martie, datorită insistențelor lui Abrudean s-a dublat, într-o singură săptămână, capacitatea de testare RT-PCR pentru Covid-19 la Cluj.

După cum vedeți, strategiile aplicate de actualul prefect și de subprefecții săi sunt cu 2-3 ligi peste … căutatul dispăruților din Apuseni pe ghiduri turistice – așa cum făcea Vușcan, sau neonorarea protocoalelor SEMNATE ȘI ASUMATE, cu care ne-a obișnuit Relu Cherecheș.

La toate acestea dacă adăugăm și faptul că Abrudean A REFUZAT UN LOC ELIGIBIL PENTRU PARLAMENT pentru a sta la Cluj și a continua lupta anti-Covid-19 … ne lasă, efectiv, fără cuvinte.

Deci, da! La Cluj avem un mare prefect, unul capabil, harnic, dispus să-și sacrifice timpul și sănătatea pentru binele celorlalți.

Mulțumim, Mircea!

- Advertisement -
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,500FansLike
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

Ora exacta in liberalismul local s-a dat azi la Turda

Lideri importanți ai Partidului Național Liberal au fost prezenți astăzi la Turda, unde am purtat discuții despre modelul de dezvoltare aplicat de către administrațiile...

Daghemana Câmpia Turzii ANGAJEAZĂ!

Magazinul alimentar, Daghemana Câmpia Turzii, angajează VÂNZĂTOARE! Se oferă: salariu atractiv condiții sigure de lucru contract pe perioadă NEDETERMINATĂ Relații la telefon: 0722246231

Angajare la Transilvania Impact Import Export

Transilvania Impact Import Export angajeaza sofer profesionist cat B+E pentru pompa de beton stationara. Mai multe detalii la numarul de telefon 0720.600.620 CV se pot depune la sediul firmei...

Daghemana ANGAJEAZA!!!

SC Daghemana Com SRL angajeaza! Se cauta sofer, categoria D, cu ATESTAT! INFO LA TELEFON: 0722246231

Ultimele știri

Ora exacta in liberalismul local s-a dat azi la Turda

Lideri importanți ai Partidului Național Liberal au fost prezenți astăzi la Turda, unde am purtat discuții despre modelul de dezvoltare aplicat de către administrațiile...

La Chinteni se ridică măsura carantinării

După cum RefleqtMedia vă spunea încă de săptămâna trecută, măsurile implementate de Primăria Chinteni în gestionarea pandemiei Covid-19 și-au demonstrat eficiența. În această după-amiază, Magdalena...

62 de pacienți pozitiv cu Sars-Cov-2 la Turda, în ultima săptămână

În această seară, Spitalul Municipal Turda a dat publicității Buletinul Informativ aferent ultimelor 7 zile. În conformitate cu informațiile prezentate, 62 de persoane au fost...

Mărturia șefei ATI de la UPU Cluj: „Oamenii se sufocă și nu își dau seama. Vin, vorbesc cu noi, dar ei nu au aer...

În contextul în care, aproape săptămânal, județul Cluj își mărește capacitatea de îngrijire ATI, șefa secției ATI de la UPU Cluj, Cristina Petrișor, a...

Oare de ce cartea populismului este cea mai ușor de jucat la PMP Turda?

Știți cum îți dai seama că este campanie electorală? Începe PMP Turda să îndruge prostii.  După ce, în toată campania pentru locale, au mințit, au...
- Advertisement -