fbpx
HomeFEATUREDONG-ul lui Pippidi dezinformează, acuzându-i pe Emil Boc și Cristian Matei că...
spot_img
spot_img

ONG-ul lui Pippidi dezinformează, acuzându-i pe Emil Boc și Cristian Matei că „se ascund” și nu vor să discute despre „finanțarea școlilor”

spot_img
- Publicitate -
spot_img

Fundația prezidată de Alina Mungiu Pippidi, denumită pompos „Societatea Academică din România”, care de fapt nu este altceva decât un ONG, îi acuză pe Emil Boc și Cristian Matei … de faptul că ignoră un proiect strict al fundației.

Sub pretextul „finanțării școlilor”, Societatea Academică din România i-a contactat pe cei doi primari să discute, de fapt, despre proiectul „Școli Curate”, proiect derulat de fundație.

„În cadrul proiectului Școli Curate derulăm întâlniri cu reprezentanți ai primăriilor din județul Cluj în vederea îmbunătățirii finanțării și transparenței în educație. În ultimele două luni, echipa locală a proiectului au încercat să stabilească o întâlnire de lucru cu domnii primari Emil Boc și Cristian Octavian Matei în privința situației învățământului de la nivelul UAT-urilor Cluj-Napoca și Turda, însă ne-am lovit de refuzul constant al acestora la un dialog onest și cu datele pe masă despre starea educației”, au declarat reprezentanții fundației lui Pippidi pentru Cluj24.ro.

De fapt, FINANȚĂRILE DIN EDUCAȚIE, atât la Turda, cât și la Cluj Napoca, au atins cote admirabile în ultimii 3 ani. Astfel, ambele municipii au atras atât fonduri europene, cât și guvernamentale pentru reabilitarea școlilor și a grădinițelor.

În ceea ce privește Municipiul Turda, acesta a atras fonduri prin PNDL pentru mai multe unități școlare și, prin fonduri europene, a reușit să dezvolta un proiect dedicat educației incluzive a persoanelor din medii defavorizate.

Pe de altă parte, Alina Mungiu Pippidi, președinta Fundației Societatea Academică Română, este politolog și nu de puține ori a avut declarații acide la adresa Partidului Național Liberal din care fac parte atât Emil Boc, cât și Cristian Matei.

De altfel, echipa lui Pippidi a lansat chiar și un afiș prin care DEZINFORMEAZĂ cu privire la activitatea întreprinsă de Emil Boc și Cristian Matei.

Cum poate fi acuzat Cristian Matei că „nu dialoghează cu elevii” când a fost primul primar din județul Cluj care a încurajat formarea unui Consiliu Local al Elevilor, care a finanțat proiecte ale asociațiilor de elevi, printre care Cyberpunk Robotics și Asociația Da Vinci?

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: