fbpx
HomeFEATUREDIPJ Cluj și Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj „își dau tot...
spot_img
spot_img

IPJ Cluj și Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj „își dau tot interesul” ca să nu mușamalizeze cazul bucătarului care a murit în condiții suspecte

spot_img
- Publicitate -
spot_img

După ce, în urmă cu două zile, bucătarul Adrian Pop, care era în comă de 6 zile s-a stins la Clinica de Neurochirurgie din Cluj Napoca, toată presa clujeană a început să vuiască.

Motivul a fost destul de simplu: bucătarul murise după ce a fost rănit GRAV la cap, la un chef de la Apahida, unde au participat mai mulți polițiști, dar și membri ai lumii interlope clujene.

Pentru că suspiciunile de mușamalizare s-au strâns și tot mai mulți jurnaliști clujeni au intuit că se va pune batista pe țambal în acest caz, în urmă cu o oră, IPJ Cluj și Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj au remis un comunicat de presă comun, în care afirmă că vor depune toate diligențele pentru ca adevărul să iasă la iveală.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, în urma informaţiilor apărute în spațiul public, emit prezentul comunicat de presă comun, în legătură cu dosarul privind moartea suspectă a numitului POP ANDRIAN VASILE

 

*        *        *

 

În cauza ce are ca obiect circumstanțele în care numitul POP ADRIAN VASILE a suferit leziuni traumatice în noaptea de 07 martie a.c., ora 3:00, în prezent se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Având în vedere informaţiile apărute în spațiul public, privind posibila implicare a unor agenți de poliţie, dosarul penal a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj la inițiativa reprezentaților Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj. Cercetările sunt efectuate de către poliţişti specializați în cauze de violență sub coordonarea directă a procurorilor de la acest parchet.

Până la acest moment, în cadrul anchetei au fost audiate peste 10 persoane în calitate de martori, iar activităţile de audiere continuă şi în prezent. Au fost efectuate testări ale comportamentului simulat și au fost constatate, ridicate și conservate urme de la locul faptei și de pe hainele și corpul unor persoane.

Totodată, au fost efectuate constatări medico-legale asupra corpului victimei şi o autopsie la care a participat alături de procuror și lucrătorii de poliţie, un expert medico-legal desemnat de familia victimei Pop Adrian Vasile.

De asemenea, au fost identificate și ridicate toate înregistrările video de la faţa locului. Imaginile sunt analizate în prezent şi urmează să fie valorificate în cadrul anchetei penale.

Având în vedere nevoia asigurării opiniei publice de obiectivitatea totală a organelor de anchetă, la inițiativa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au decis ca toate audierile persoanelor implicate în eveniment să fie realizate de procurori.

Tot pentru corecta informare a opiniei publice, aducem la cunoștință faptul că din cercetări a rezultat că evenimentul de data de 06-07 martie a.c. a fost o întâlnire cu caracter privat la care au participat două persoane care sunt angajați ai Inspectoratului de Poliție Județean Cluj. Aceste persoane se aflau în afara orelor de program, nu exercitau activități specifice funcției și nu purtau însemnele specifice autorității publice.

 

         Facem precizarea că începerea urmăririi penale, punerea în mişcare a acţiunii penale respectiv trimiterea în judecată sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul  prezumției de nevinovăție.”, se arată în comunicatul comun remis de către cele două instituții.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: