web analytics
Home FEATURED Interviu Remus Lapusan, candidat ProRomania la functia de Presedinte al Consiliului Judetean...

Interviu Remus Lapusan, candidat ProRomania la functia de Presedinte al Consiliului Judetean Cluj

- Publicitate -

1. CV-ul dumneavoastră, în administrația publică, include atât mandate de Consilier Local, cât și de Consilier Județean. Care sunt principalele carențe ale județului CLUJ în momentul de față?
R: Aș prefera să nu vorbim despre „carențe” ci despre oportunități. Județul Cluj este unul dintre cele mai dezvoltate și mai pline de oportunități din Transilvania și chiar din România. Lucrurile pot merge spre o direcție mai eficientă, înspre dezvoltare și bunăstare pentru cetățenii nostril. Singura condiție este ca oamenii să-și folosească aptitudinile spre binele comun și nu spre interesele proprii.


2. Suntem amăgiți, de aproape 10 ani, cu un CMID care …. nu funcționează decât parțial. Care ar fi soluția pentru gestionarea eficientă a deșeurilor din județul Cluj?
R: Din păcate, având în vedere strategia PROASTĂ adoptată de Consiliul Județean Cluj în urmă cu 8 ani, când s-a preferat accesarea de fonduri pentru crearea CMID-ului, și nu petnru achiziția unei stații de incinerare a deșeurilor, județul Cluj și UAT-urile membre ale ADI Eco Metropolitan Cluj sunt OBLIGATE ca încă 5 ani DUPĂ FINALIZAREA Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor să continue acest proiect, chiar dacă este unul deficitar. Vedeți cum greșelile trecutului se repercutează asupra prezentului și viitorului? Cetățenii județului Cluj sunt OBLIGAȚI să-și folosească, în mod cerebral, votul de duminică. Nu mai e despre cine este frumos și plăcut la vorbă, ci despre cine oferă cele mai eficiente soluții.


3. Cât de corect considerați că s-a efectuat reabilitarea drumurilor județene în actuala legislatură?
R: Nu pot aprecia cât de „corect” s-au efectuat aceste lucrări, dar pot spune că se putea mult mai bine. În toți acești ani, am vizitat comunele județului și pot spune că, de multe ori, s-au efectuat lucrări de reabilitare, dar nu s-au efectuat marcaje, ceea ce este un coșmar pentru șoferi. Pe de altă parte, din câte am observat, pe mai multe DJ-uri nu s-au respectat condițiile TEHNICE de reabilitare a drumurilor. S-a frezat și s-a turnat asfalt, cât de mult cred cetățenii că va dura acest asfalt?


4. Ce ar trebui să facă CJ Cluj pentru impulsionarea creșterii economice la Aeroportul Internațional Avram Iancu?
R: Să se termine certurile, să se demareze lucrările la pista cea mare și conducerea Aeroportului să fie lăsată în pace să muncească. Domnul Ciceo este un profesionist desăvârșit.


5. Un județ SMART sau un județ al MUNCII?
R: Un județ SMART, al MUNCII, dedicat oamenilor!

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii