fbpx
HomeFEATUREDInițiativă remarcabilă a primarului de la Câmpia Turzii!
spot_img
spot_img

Inițiativă remarcabilă a primarului de la Câmpia Turzii!

spot_img
- Publicitate -
spot_img

În urmă cu câteva zile, Primăria Municipiului Câmpia Turzii a remis o serie de adrese către cultele din oraș, semnate de către primarul – Dorin Lojigan, prin care credincioșii de toate riturile sunt îndemnați să nu mai ofere coroane de flori la înmormântări, ci să-și exprime condoleanțele față de familiile defuncților în alt mod.

Îndemnul primarului vine din raționamente ecologice. Astfel, în contextul intrării „în pâine” a noului operator de salubritate, costurile pentru ridicarea și transportul deșeurilor vegetale compuse din resturile coroanelor de flori de la înmormântări vor fi suportate de către Primăria Câmpia Turzii.

Deoarece nu se poate realiza o stație de compostare, deoarece acele resturi vegetale cuprind și unele elemente sintetice (panglică, sârme etc) pentru reducerea costurilor de întreținere a cimitirelor și pentru un aspect, în general, mai elegant, s-a lansat acest îndemn către populație.

Câmpia Turzii nu este prima localitate care lansează acest îndemn, de a nu se mai duce flori la înmormântări. 

„Preoții din Lugoj au început o adevărată campanie în rândul credincioșilor prin care încearcă să-i determine pe aceștia să nu mai aducă coroane de flori la înmormântări. Astfel, la capelele din localitate au fost instalate anunțuri prin care oamenii sunt îndemnați să vină la înmormântare doar cu o floare, iar restul banilor pe care i-ar fi dat pe o coroană să fie dați în plic familiei celui decedat. ”În acest mod vom ajuta familia, iar parohia va fi scutită de costurile mari la salubritate”, se arată pe unul intre panourile instalate.”

Citeste mai mult pe: https://www.pressalert.ro/2019/02/preotii-din-lugoj-au-inceput-o-campanie-anti-coroane-la-inmormantari-care-sunt-motivele/

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: