web analytics
Home FEATURED Importanța continuității liberale pe plaiuri arieșene - proiect de infrastructură COMUN la...

Importanța continuității liberale pe plaiuri arieșene – proiect de infrastructură COMUN la Turda și Câmpia Turzii

- Publicitate -

Atunci când două municipii și Consiliul Județean sunt pe aceeași lungime de undă și în aceeași tabără politică se pot înfăptui lucruri mari și importante, pentru toată lumea.

Un exemplu concret este centura de ocolire a Municipiului Câmpia Turzii, care se va extinde și la Turda și care va deservi atât cele două orașe, cât și Consiliul Județean Cluj prin confluența sa cu Parcul Tetarom 5.

Anunțul a fost făcut de primarul Câmpiei Turzii, Dorin Lojigan, în această seară.

„Astăzi, la sediul Primăriei, am avut o ședință de lucru, cu proiectanții centurii ocolitoare a municipiului Câmpia Turzii, pentru a stabili traseul final al acesteia.


Ca urmare a discuțiilor purtate anterior, am lansat o provocare către Președintele Consiliului Județean Cluj – Alin Tișe și către Primarul municipiului Turda – Cristian Matei, din dorința integrării proiectului nostru într-un proiect comun al celor trei UAT-uri.


Astfel, astăzi, în prezența Primarului municipiului Turda – Cristian Matei precum și a arhitectului șef al județului Cluj – Claudiu Salanța am pus bazele unui proiect comun și anume extinderea proiectului nostru de realizare a centurii ocolitoare și pe raza municipiului Turda dar și extinderea acesteia până la coborârea de pe autostrada A3, în parcul industrial Tetarom V.


Beneficiile acestui proiect sunt:
◦ devierea camioanelor de mare tonaj din municipiile Turda și Câmpia Turzii și decongestionarea traficului;
◦ extinderea intravilanului celor două localități, astfel încât se va permite dezvoltarea imobiliară și urbanistică. Se vor putea construi locuințe și zone de agrement în locații care, până acum erau considerate teren arabil;
◦ reducerea în proporție mare a emisiilor de dioxid de carbon din cele două orașe. Un oraș curat este un oraș cu populație sănătoasă, iar reducerea emisiilor de noxe reprezintă un angajament în acest sens;
◦ șoferii vor putea tranzita mult mai ușor orașul, continuându-și drumul spre Cluj Napoca sau spre Târgu Mureș;
◦ reducerea zgomotului cauzat de traficul apăsător și îngreunat actual.
◦ acces facil în parcul industrial Tetarom V.”, a spus edilul ghirișean.

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii