web analytics
Home DEZVĂLUIRI EXCLUSIV: ABUZ al Primăriei Câmpia Turzii! Refuză să răspundă unei solicitări, ascunzând...

EXCLUSIV: ABUZ al Primăriei Câmpia Turzii! Refuză să răspundă unei solicitări, ascunzând informații VITALE!

- Publicitate -

Având în vedere informațiile și zvonurile privind unele achiziții publice și lucrări edilitare realizate de Primăria Câmpia Turzii, RefleqtMedia  a demarat o investigație jurnalistică pentru a verifica atât transparența din administrația publică locală, cât și natura lucrărilor de investiții realizate în oraș.

În contextul în care inclusiv surse din interiorul Partidului Național Liberal ne-au confirmat faptul că unele licitații de lucrări „put”, am solicitat o serie de informații de la Primăria Municipiului Câmpia Turzii, prin intermediul unei cereri pe care am trimis-o în scris în data de 13 ianuarie 2021.

1. Componența FIECĂREI comisii de atribuire a licitațiilor de lucrări / servicii / de pe proiectele cu finanțare europeană derulate de Municipiul Câmpia Turzii în perioada 2016-2021.
2. Caietele de sarcini aferente achizițiilor / licitațiilor de lucrări sau servicii de pe proiectele cu finanțare europeană derulate de Municipiul Câmpia Turzii în perioada 2016-2021.
3. Procesele verbale de atribuire a achizițiilor / licitațiilor menționate mai sus.
4. Proiectul tehnic aferent proiectului de investiții „Înființare sens giratoriu la intersecția străzilor Laminoriștilor – Iancu Jianu – Andrei Mureșanu.
5. Procesul verbal de recepție a lucrărilor la proiectul de investiții de mai sus.
6. Proiectul tehnic aferent proiectului de investiți aferent reabilitării pasajului pe sub linia CFR din dreptul supermarketului LIDL.
7. Procesul verbal de recepție a lucrărilor la proiectul de investiții de reabilitare a pasajului.
8. Contractul de lucrări aferent proiectului de înființare a sensului giratoriu de lângă LIDL.
9. Contractul de lucrări aferent proiectului de reabilitare a pasajului de lângă LIDL.

Ceea ce vedeți mai sus  sunt informațiile pe care RefleqtMedia le-a solicitat, în temeiul legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

În data de 25.01.2021, Primăria Municipiului Câmpia Turzii ne-a transmis un răspuns prin care ni se preciza faptul că timpul de soluționare al cererii noastre va depăși 10 zile lucrătoare, dar că vom primi răspuns în termenul de 30 de zile, conform legii.

A trecut acel termen de 30 de zile, iar răspunsul nu a venit, semn clar că Primăria Câmpia Turzii ori ascunde ceva, ori se încalcă legea, pentru a împiedica investigația noastră.

Nu este prima dată când primarul, Dorin Lojigan, nu „dă drumul” la informații către populație. În decursul ultimilor 3 ani, mai multe solicitări trimise de către cetățeni s-au lovit de reaua voință a primarului, care nu a furnizat răspuns.

În acest condiții, ne simțim îndrituiți să cităm următorul paragraf de lege:

„(1) Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.” – totodată și – „ Art. 31 – Dreptul la informaţie (1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.

(2) Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.”

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii