web analytics
Home OPINIE Editorial Carențe de comunicare și LEGALITATE la CSM Câmpia Turzii

Carențe de comunicare și LEGALITATE la CSM Câmpia Turzii

- Publicitate -

Situația generată ieri de 4 membri fondatori ai CSM Câmpia Turzii continuă să producă efecte, iar aceste efecte sunt nefaste atât pentru cei care „Capul lui Viorel Crișan vor”, cât și pentru membrii Consiliului Director al CSM Câmpia Turzii.

Încep din capul locului prin a spune că, jurnalistic vorbind, nu am niciun interes de a susține niciuna dintre taberele implicate în acest scandal fals, pornit strict din considerente politice, cu scopul de a-l denigra pe primarul, Dorin Lojigan.

Acestea fiind spuse, astăzi am reușit să citesc, integral, Statutul Clubului Sportiv Municipal Câmpia Turzii, așa cum a fost el scris acum 9 ani, la momentul înființării clubului.

În conformitate cu prevederile statutului, există cel puțin 7 membri fondatori ai clubului, care au drepturi depline în AGA, dar și alți 22 de membri asociați, de drept, și anume cei 19 consilieri locali în funcție, împreună cu cei 3 consilieri județeni în funcție care au domiciliul în Câmpia Turzii.

La toate aceste persoane se adaugă, conform statutului, orice altă persoană care plătește o taxă de 50 de lei, a cărei adeziune este aprobată de AGA și care plătește o cotizație lunară, stabilită de Consiliul Director al CSM Câmpia Turzii.

Iar asta ne aduce la convocarea Adunării Generale a CSM Câmpia Turzii.

În primul rând, conform statutului, convocarea făcută de Ilie Dragotă, Cornel Popovici, Horațiu Bretoiu și Ioan Moldovan este … NESTATUTARĂ, deoarece – conform statutului – AGA se convoacă fie de către Consiliul Director (ședințele ordinare) fie de către 1/3 din totalitatea membrilor (ședințele extraordinare).

Totodată, convocarea se face cu minim 20 de zile ÎNAINTE de ședința propriu-zisă.

Având în vedere că ședința AGA a fost convocată de 4 oameni, pentru o dată de care ne mai desparte 4 zile, printr-un convocator care NU A FOST ÎNREGISTRAT LA CLUB, rezultă caracterul nestatutar al ședinței care, teoretic, va avea loc vineri.

Dar … nu doar atât am citit în statut.

Ședințele ordinare se convoacă, anual, în PRIMUL TRIMESTRU AL FIECĂRUI AN, iar la acele ședințe sunt convocați TOȚI membrii clubului.

Astfel, am pus mâna pe telefon și am întrebat 9 foști sau actuali membri asociați ai clubului, dintre care 2 consilieri județeni și 7 foști sau actuali consilieri locali, de câte ori au fost convocați, în scris sau telefonic, la vreo ședință AGA a CSM Câmpia Turzii.

Din totalul de 9 persoane intrebate, doar O SINGURĂ PERSOANĂ, un consilier județean, a declarat că a fost convocat la … „două sau trei ședințe”. L-am întrebat dacă la acele ședințe au participat toți membrii clubului … nu a știut să-mi răspundă.

De altfel, 3 membri de drept ai clubului, consilieri locali (de la mai multe partide politice) mi-au spus că ei au aflat abia anul acesta (2020) că sunt membri în club.

În aceste condiții … oare cine a grești? 

Iar acum, să revenim la chestiunea banilor alocați de Primărie către CSM Câmpia Turzii. 

Conform contractului de finanțare aprobat de Consiliul Local, în fiecare an au fost alocați câte 12 miliarde de lei vechi pentru Club. Tot conform contractului se stipulează că acești bani sunt virați în 3 tranșe, deblocarea fiecărei tranșe FIIND CONDIȚIONATĂ DE PREZENTAREA DECONTURILOR PENTRU ANTERIOARA TRANȘĂ.

Până astăzi, 15 septembrie 2020, CSM Câmpia Turzii a primit doar 5 miliarde, din totalul de 12. Restul sunt blocați, deoarece, conform contractului – conducerea clubului nu a reușit să dovedească toate cheltuielile pentru tranșa anterioară.

În calitate de jurnalist pasionat de fenomenul sportiv, nu doar din orașul meu, mă întreb: de ce mama naibii nu se găsește, odată pentru totdeauna, o formulă de asociere în CSM Câmpia Turzii PE MODELUL CELUI DE LA TURDA.

Acolo, UAT Municipiul Turda este asociat în cadrul ACS Sticla Arieșul Turda și, în fiecare lună, virează bani către club, în baza contractului de asociere.

BA MAI MULT convocatoarele AGA se fac prin intermediul presei, nu pe șustache, astfel încât NIMENI nu poate contesta legalitatea unui AGA.

Campania electorală va trece, dar sportul rămâne și … pentru a continua, este nevoie de transparență, comunicare, legalitate și NEIMPLICAREA POLITICULUI!

Dorin Nicolae LOJIGAN nu numai că a susținut clubul, dar  DA – a fost primul primar care a reușit să găsească o formă de finanțare aparte de odioasa Lege 350/2003. Lojigan nu numai că NU A SIFONAT NIMIC, dar din informațiile pe care le-am primit ieri și azi, Lojigan a fost PRINCIPALUL MOTIV pentru care atât decontarea cheltuielilor, cât și întocmirea documentațiilor necesare la club au fost efectuate LA LITERA LEGII.

  • Da, clubul are datorii către anumite persoane.
  • Da, clubul are probleme, datorate de pandemie.
  • Nu … nimeni nu a dat 1 milion de euro pentru CSM, pe care cineva „i-a sifonat”
  • Da, întotdeauna când politicul își bagă coada în sport, sportul moare – vezi cazurile Steaua București, Universitatea Craiova, FC Timișoara, Rapid București, U Cluj etc.
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -