web analytics
Home OPINIE Editorial Atitudine de nesimțit al unui popă de lângă Cluj, refuză să înceapă...

Atitudine de nesimțit al unui popă de lângă Cluj, refuză să înceapă o înmormântare până nu I SE PUPĂ MÂNA!!!

- Publicitate -

Doamne, până unde poate merge ORGOLIUL ȘI TUPEUL popilor ortodocși din județul Cluj.

Un preot prea plin de el din localitatea Tăuți a refuzat să înceapă o înmormântare până când familia defunctei nu își cere iertare de la el și nu ÎI PUPĂ MÂNA!!!!

Nu o să încep această înmormântare până când familia nu își cere iertare față de mine, pentru modul urât în care s-a comportat față de mine în ultimele 3 zile. 

Am fost jignit… (De ce v-ați făcut preot, a întrebat cineva).

Nu vă țineți în gură cu mine. Biserica are rânduiala ei, ca orice instituție. Eu vreau ca pacea să se aștearnă peste noi. Toți suntem îndurerați și tensionați, dar în timp se pot întâmpla lucruri urâte. Sunteți oameni în vârstă și ați văzut câte necazuri se pot întâmpla asupra unei familii, când o familie se răscoală asupra bisericii. De aceea vă spun, haideți să fie cu duh de pace, să ne iertăm și să putem sluji în tihnă. 

Dumnezeu să vă ierte și să ridice blestemul asupra dumneavoastră și asupra urmașilor. Să îl ridice și să îl șteargă. Modul în care v-ați comportat în aceste trei zile mi-a mâhnit sufletul pentru că nu m-ați înțeles. Mi-ați făcut reclamații. M-ați ponegrit în tot satul, dar ați ajuns tot la cuvintele mele. 

Nu e vorba să dea bani, ci să își plătească locul de veci. Nu să îmi dea banii mie. Dânșii nu au mai plătit contribuția de zece ani. Ascultați-mă că am evidențe și martori. De zece ani de zile nu și-au mai plătit contribuția. Hotărârea Consiliului Parohial este că familia care nu își plătește contribuția în ultimii 3 ani plătește locul de veci. Ce e de neînțeles. Și biserica are cheltuielile ei, și biserica are responsabilitățile ei. Noi nu suntem slugile dumneavoastră, noi suntem slujitorii dumneavoastră. Nu vă mai comportați urât că vă luați plata de la Dumnezeu, nu de la mine”, a spus preotul.

Părintele a spus că a fost amenințat. ”Familia a amenințat. Vineri seara când m-au contactat le-am spus care este situația. Nu m-au crezut. De trei zile îmi toacă nervi, ca să ajungă tot la cuvintele mele de vineri seara. Inclusiv cu reclamații la protopopiat… Și ce s-a rezolvat? Tot nimic. Nu se poate așa ceva. Ați ajuns la concluzia mea de vineri seara. Este o rânduială pentru toți. Cum plătesc alte familii pentru bătrânii loc și dvs trebuia să vă plătiți locul de veci, pentru mama. Biserica este condusă de un consiliul de nouă bărbați pe care i-ați amenințat”, a mai spus preotul Parasca.”, scrie StirideCluj.ro

Preotul respectiv solicita ca familia să plătească 5.000 DE LEI.

Aceste acte de tupeu și de cămătărie în sutană au loc pentru că Primăriile dau în concesiune cimitirele către biserici, iar preoții fac bișniță cu locurile de veci!

Suntem ferm convinși că Mitropolia Cluj nu va lua atitudine împotriva acestui preot tupeist, mai ales că aceeași mitropolie a pus batista pe țambal și în cazul popei retras de la Mihai Viteazu care și-a făcut cripta PE PERETELE BISERICII!

„De-asta marea majoritate a oamenilor cu cap fie se îndreaptă spre altă religie, fie se leapădă total de religie. Din cauza unor popi aroganți, nesimțiți și cu tupeu, care sunt ținuți în brațe de mai-marii din eparhii. 

Sincer, dacă era înmormântarea unei rude de-a mea, acel popă nu mai trebuia să oficieze nimic. Pleca rapid de tot din fața mea.”, a comentat Ovidiu Adrian Bucur – manager RefleqtMedia.

 

Pentru cine nu știe, cetățenii care vor să scape de monopolul popilor au la dispoziție ÎNMORMÂNTAREA CIVILĂ!

În conformitate cu legea 102/2014 : „

Art. 16. –

(1) Înmormântarea poate fi religioasă sau laică, precedată sau nu de incinerare.”

Acest articol reprezintă opinia autorului, nefiind unul factual!

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -