web analytics
Home EVENIMENT Protest spontan și tensiuni la Spitalul Municipal Turda

Protest spontan și tensiuni la Spitalul Municipal Turda

- Publicitate -

Lucratorii TESA din sistemul de sanatate sunt nemultumiti de neplata sambetelor si duminicilor

Aproximativ 30 de salariati din sindicatul TESA (bloc alimentar, lifturi, muncitori) s-au adunat in fata biroului managerului, nemultumiti de faptul ca spitalul nu le mai plateste munca prestata in zilele de sambata si duminica. Oamenii erau furiosi de incalcarea drepturilor lor si au solicitat o discutie directa cu managerul spitalului. Lucratorii au fost reprezentanti de liderul sindical TESA – Simona Mot.

„Managerul a intarziat o ora la intalnire insa oamenii nu au plecat pana cand acesta nu a venit la birou.” – spun sindicaliștii.

In final, protestatarii au fost primiti la discutii intr-o atmosfera tensionata. Liderul Sindicatului TESA Simona Mot a luat cuvantul in numele lucratorilor:

“-Domnule manager, toti oamenii astia pe care ii vedeti aici sunt angajatii Spitalului Municipal Turda. Suntem oameni simpli, dar suntem oameni ! Oamenii acestia lucreaza sambata si duminica fara sa fie remunerati. Nu mi se pare corect!”

O membra de sindicat a spus: Suntem foarte putini la blocul alimentar, venim ..lucram…am lucrat si de SF. Marie, am lucrat pe o caldura de 40*! Deci noi am lucrat, fara o sticla de apa minerala, fara aer conditionat, este o bataie de joc! Unde sa ne mai ducem ? Numai la Dumnezeu sa ne faca dreptate! Sa iei 1200 lei pe luna, pentru niste muncitori amarati! Avem si noi familii, copii ! Nu de bucuroasa am venit aici ! Diferenta la salariu e de 1000 lei !”

“Nu aveti continuitate, aceasta inseamna locul de munca in 3 ture !” ,”sporurile se acorda prin legi si hotarari”sunau raspunsurile metalice ale oamenilor din echipa managerului.

Managerul, Ovidiu Stănilă, a cerut 2 saptamani ragaz pentru a se interesa asupra “legalitatii ” solicitarii sindicalistilor TESA la Direcția de Sănătate Publică, la Ministerul de resort și la alte spitale.

Lucratorilor de la Spitalul din Turda li se acordasera zile libere compensatorii pentru lucrul in weekend, dar apoi si acestea au fost eliminate.

Oamenii sunt hotarati sa reia protestul daca revendicarile lor nu vor fi rezolvate si de asemenea sunt hotărați sa actioneze spitalul in justitie.

Uniunea TESA urmareste cu atentie evolutia situatiei de la Turda si este pregatita sa intervina in sprijinul lucratorilor din sindicatul TESA , in situatia in care solicitarile acestora nu vor fi rezolvate.

Despre situatia creata la Turda a fost informata si conducerea CSN MERDIAN.

Din informațiile obținute de RefleqtMedia.ro din luna iulie peste 30 de persoane am primit salariul net diminuat cu sume cuprinse între 700 și 1000 lei.

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -