web analytics
Home DEZVĂLUIRI EXCLUSIV: Două cazuri de Covid-19 descoperite la Spitalul „Dr. Cornel Igna” din...

EXCLUSIV: Două cazuri de Covid-19 descoperite la Spitalul „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii

- Publicitate -

Având în vedere că la nivelul județului Cluj, în ultimele 2 zile au fost 21 de cazuri noi de Covid-19, statistic vorbind era imposibil ca cel puțin 1 dintre aceste cazuri să nu provină de la Câmpia Turzii.

Ei bine, statistica are – de cele mai multe ori – dreptate. Astfel, la Spitalul „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii au fost descoperiți pozitiv cu Sars-Cov-2 DOI BĂRBAȚI, dintre care unul din comuna Luna și unul din Câmpia Turzii.

Cele două cazuri nu sunt conectate, însă sunt rezultatul unor infecții comunitare.

Bărbatul din Luna, infectat cu Sars-Cov-2 locuiește în cartierul romilor din comună și este SIMPTOMATIC de mai multe zile. Astăzi a fost preluat cu ambulanța și adus la Câmpia Turzii, având febră 39*C. I s-a preluat test Covid care a ieșit pozitiv, fiind transferat la Cluj Napoca.

Primarul comunei Luna, Aurel Giurgiu, a lansat un apel către populație, să respecte măsurile de distanțare fizică, să reducă pe cât posibil deplasarea prin comună și să poarte măști de protecție în spațiile publice închise.

ATENȚIE MAXIMA!!! PRIMARUL COMUNEI LUNA D-NUL AUREL GIURGIU ATENȚIONEAZĂ TOȚI CETĂȚENII.:”ÎN SAT LUNA, ÎN CARTIERUL ROMILOR A FOST DEPISTATA POZITIV CU CORONAVIRUS O PERSOANA DE SEX MASCULIN. PACIENTUL SE AFLA INTERNAT LA SPITALUL DIN CÂMPIA TURZII.
REVENIM CU RUGĂMINTEA CĂTRE TOȚI LOCUITORII DIN LUNA SA PĂSTREZE CU STRICTEȚE ȘI SERIOZITATE MAXIMA TOATE MASURILE DE IGIENA ȘI PROTECȚIE PERSONALA(MĂȘTI, MĂNUȘI, DEZINFECTANT, SPALAREA MÂINILOR, NU VA ATINGEȚI FAȚA), CÂT ȘI MASURILE DE DISTANTARE FIZICA. EVITAȚI LOCURILE AGLOMERATE ȘI DEPLASAREA ÎN CARTIERUL ROMILOR.!
PERSONAL AM LUAT LEGĂTURA CU TOATE AUTORITĂȚILE JUDEȚENE ȘI LOCALE SPECIALIZATE ÎN DOMENIUL DE PREVENȚIE ȘI COORDONARE A SITUAȚIILOR CAUZATE DE NOUL CORONAVIRUS ȘI AM DISPUS TOATE MASURILE CE SE IMPUN ÎN ADMINISTRAREA ÎN SIGURANȚĂ A ACESTEI PROBLEME NOU APĂRUTE!
DRAGI LUNENI VA ROG FIȚI RESPONSABILI ȘI VIGILENȚI, LUAȚI ÎN SERIOS ACEST VIRUS! VIATA NOASTRĂ ARE PRIORITATE!
VA DORESC MULTA SĂNĂTATE!”,
a transmis Primăria Luna prin intermediul unei declarații de presă.

Al doilea bărbat găsit pozitiv cu Sars-Cov-2 este din Câmpia Turzii lucrează la Cluj Napoca iar soția și copiii acestuia sunt negativi.

Contactat de RefleqtMedia edilul-șef al municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae Lojigan, a reiterat apelul la respectarea măsurilor de protecție împotriva virusului.

„În luna mai am prevestit o explozie a numărului de cazuri de Covid19 în Câmpia Turzii, precum și la nivelul întregii țări. Din fericire, la Câmpia Turzii am avut o creștere lentă a cazurilor. Într-o lună întreagă am avut un singur caz – cel depistat ieri, ceea ce înseamnă că oamenii din orașul nostru respectă măsurile de distanțare fizică, poartă masca de protecție și sunt, în general, prevăzători. 

Tocmai, pentru a nu crea presiuni suplimentare pe cadrele medicale, vă rog – stimați cetățeni – să respectați măsurile de distanțare fizică. Să vă spălați pe mâini cât mai des cu apă și săpun, să evitați aglomerările și să purtați măștile în zonele publice închise. Măștile NU SUNT NICI BOTNIȚE, NICI ALTE ELEMENTE DE OPRESIUNE UMANĂ, ci sunt măsuri elementare de protecție, pe care le purtăm pentru a ne feri pe noi și pe cei dragi nouă de infecția cu Sars-Cov-2.”; a declarat Dorin Lojigan pentru REFLEQTMEDIA!

Ambii bărbați au fost transferați la Cluj Napoca, după diagnosticarea pozitivă cu Covid-19.

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,600FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -