14.9 C
Turda
Thursday, September 29, 2022
spot_img
HomeUncategorizedDrama unui jurnalist turdean - Emil Hălăștuan riscă SĂ MOARĂ dacă nu...

Drama unui jurnalist turdean – Emil Hălăștuan riscă SĂ MOARĂ dacă nu face rost de 10.000 de euro

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Pentru cei care nu-l cunosc, Emil Hălăștuan este unul dintre cei mai experimentați și cei mai apreciați jurnaliști locali, care – în activitatea sa jurnalistică – a muncit pentru cotidiane și săptămânale dintre cele mai apreciate, atât din Cluj Napoca, cât și din Turda.

Cu o carieră de peste 20 de ani în spate, era inevitabil ca Emil să nu-și facă mulți prieteni și să nu fie apreciat de multă lume. Tocmai din aceste considerente facem acest articol, pentru a evidenția drama prin care trece colegul nostru.

De mai bine de 10 ani, Emil Hălăștuan se confruntă cu o stenoză carotidiană care-i poate provoca moartea în orice moment.

„Cum se manifesta boala carotidiana?
Din pacate, la noi in tara, cel mai frecvent mod de a descoperi boala carotidiana este in urma unui AVC. Analizele facute dupa producerea sa vor arata ingustarea (stenoza) sau blocarea (ocluzia) arterelor carotide.

Trei sferturi din acesti pacienti care sufera un AVC din cauza arterelor carotide au inainte semne prevenitoare sub forma atacului ischemic tranzitor (AIT). Un AIT este o tulburare de functionare a creierului temporara si de mica amplitudine: slabiciune, amorteala fetei sau membrelor, dificultati de vorbire sau de vedere (puncte colorate sau negre, momente scurte de orbire sau vedere in gri). Aceste dereglari dureaza mai putin de 24 de ore, dupa care pacientul isi revine pe deplin.
Atentie!

O treime din pacientii care trec printr-un AIT vor face un AVC grav, permanent.
Daca boala carotidiana nu produce simptome inainte de a fi detectata, ea este considerata asimptomatica. Cu toate acestea, sangele care curge printr-o ingustare a arterei produce un sunet, numit suflu, care poate fi ascultat cu un stetoscop plasat pe gat si care il va determina pe medic sa indice un test imagistic a arterelor carotide.”, se arată pe site-ul Clinicii de Chirurgie Vasculară din Timișoara.

Pentru a scăpa de această boală extrem de serioasă, Emil s-a consultat cu mai multe cadre medicale atât din România, cât și din străinătate.

„Am nevoie de circa 10 mii de euro, pentru o intervenție chirurgicală la arterele carotide. Din cauza sindromului ”Șpaga” de care suferă sistemul medical public din România, am fost nevoit să apelez la spitale din străinătate pentru indicarea soluției optime de rezolvare a stenozei carotidiene de care sufăr de peste 6 ani. Datorită unui medic turdean, care lucrează în Belgia, am găsit înțelegere și susținere la Spitalul Universitar Saint Luc, din Bruxelles. Acolo pot scăpa de stenoză prin intervenție chirurgicală, însă operația costă circa 6000 – 7000 de euro. Cu tot cu investigațiile medicale necesare și cu consultațiile aferente, costurile pot ajunge până la 10.000 de euro.

Am încercat să fac rost, pe cont propriu, de suma necesară intervenției dar nu am reușit. În ultimele zile, căderile tensiunii arteriale, cauzate de slaba circulație a sângelui în zona capului, s-au înmulțit. În aceste condiții, șansele producerii unui accident vascular cerebral cresc, pe zi ce trece.

De aceea apelez la ajutorul publicului, al colegilor, al prietenilor și al cunoștințelor. Prin donațiile dumneavoastră (sume mici, de la numeroși donatori) s-ar putea strânge suma de care am nevoie pentru a mă interna la Spitalul Universitar Saint Luc, din Bruxelles, în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale (endarterectomie) ce are drept scop curățarea arterelor carotide, blocate, în procent de până la 70 la sută, de depuneri calcifiate, care nu au putut fi îndepărtate prin tratamentul medicamentos pe care îl urmez, regulat, din 2012.

Persoanele care au disponibilitatea de a mă ajuta să strâng suma necesară pentru plata intervenției chirurgicale pot depune orice sumă în conturile:
RO64BTRLEURCRT0304011901, pentru depuneri in euro și
RO17BTRLRONCRT0304011901, pentru depuneri in lei,
deschise la Banca Transilvania Turda, pe numele Hălăștăuan Emil-Vanea.

Persoanele juridice care doresc să sprijine fiannciar acest demers pentru redresarea stării mele de sănătate pot face donații în contul R003RNCBO110001485410001, deschis la BCR Turda de Fundația ”Speranța Diabeticilor” din Turda, entitate juridica ce incheie contracte de sponsorizare in acest sens.
Vă mulțumesc, ”, scrie colegul și prietenul nostru – un mentor pentru mulți jurnaliști turdeni – Emil Hălăștuan

Dragi cititori ai RefleqtMedia.ro – în acest an am strâns, împreună, fonduri pentru mulți oameni care au trecut sau trec prin adevărate drame.

L-am ajutat pe copilul unui militar turdean să se lupte cu o formă de cancer, am ajutat-o pe Tania Drevar să înfrunte altă formă de cancer, am strâns fonduri pentru ambulanța SMURD pe care Beard Brothers vor s-o cumpere, v-am văzut pe toți solidarizându-vă, contribuind cu cât ați putut și oferind o șansă la viață unor oameni năpăstuiți de soartă.

Acum vă solicităm ajutorul pentru colegul nostru – Emil Hălăștuan – un prieten de nădejde, un jurnalist superb, un om fără cusur din niciun punct de vedere.

Donați în conturile RO64BTRLEURCRT0304011901, pentru depuneri in euro și
RO17BTRLRONCRT0304011901, pentru depuneri in lei,
deschise la Banca Transilvania Turda, pe numele Hălăștăuan Emil-Vanea
și haideți ca, împreună, să-i oferim lui Emil un dar de Crăciun așa cum nu a mai primit niciodată!

Vă mulțumesc,
Ovidiu Adrian Bucur
manager RefleqtMedia.ro și prieten mândru al lui Emil Hălăștuan.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: