web analytics
Home DEZVĂLUIRI România copiilor dispăruți - o incursiune sinistră în dramele familiilor ciuntite

România copiilor dispăruți – o incursiune sinistră în dramele familiilor ciuntite

- Publicitate -

Cazul tânărului zălăuan, Tudor Niream, ne-a atras atenția cu privire la situația copiilor dispăruți din România.

Am aruncat, așadar, o privire pe site-ul IGPR, pentru a vedea câți copii din România sunt declarați dispăruți.

La acest moment, pe lângă zecile de copii declarați în mod oficial ca „plecați voluntar de acasă” – așa cum este și cazul lui Tudor Niream, pe site-ul politiaromana.ro există 14 cazuri de copii care au dispărut fără urmă, fără ca nimeni să-i mai găsească vreodată.

Sunt copii furați, răpiți sau care au dispărut în condiții suspecte,  într-o țară în care alți copii au dispărut, lăsând familii îndurerate și fără nicio știre în urma lor.

 Simona Nădășan este din Reghin și este dispărută de mai bine de 7 ani, fără ca nimeni să aibă vreo pistă în acest sens.

Pe 4 iunie 2011, o alta fetita de 8 ani disparea din Reghin, ju­de­tul Mures. Si­mo­na Nicoleta Na­da­san locuia im­preuna cu parintii si sora ei de 2 ani in cartierul Iernuteni. In jurul orei 18:00, tatal i-a dat un leu si a trimis-o sa cumpere o tigara de la barul din cartier, aflat la circa 500 de metri de casa. Barmanita a po­vestit politistilor ca o cunostea pe Simona de trei ani si ca tot timpul venea singura sa cumpere cate ceva, dar niciodata nu intra in vorba cu strainii. In acea zi, a declarat femeia, fetita a intrat in bar si era vesela si plina de viata, ca de obicei. A cumparat tigara, a primit restul de 30 de bani si a iesit. O femeie care lucra la frizeria de langa local a urmarit-o cu privirea traversand strada in drumul spre casa. Ea este ultima persoana care a vazut-o pe fetita. De acolo, Simona mai avea de traversat un parculet si o alee. Dar n-a mai ajuns niciodata acasa. 

Dupa 20 de minute, parintii au inceput sa se ingrijoreze. Simion Nadasan, tatal Simonei, a iesit sa o caute dar, negasind-o, a anuntat politia. Oamenii legii au impanzit cartierul, dar n-au reusit sa dea de urma ei. “Simona e un copil cuminte si jucaus. N-a plecat niciodata de acasa fara sa spuna unde se duce sau fara sa se mai intoarca”, spune Maria, mama fetitei. Ultima data, ea a vorbit cu anchetatorii in urma cu trei saptamani, cand a fost supusa testului poligraf alaturi de sotul ei.

“Inca facem verificari. Au fost multe ipoteze de lucru”, spune comi­sa­rul Livia Popa, purtatorul de cuvant al IPJ Mures. “A existat la un moment dat un copil care a spus ca a vazut fetita plecand de pe podul care se afla la 100 de metri de casa impreuna cu un barbat. Dar acea ipoteza de lucru a picat, pentru ca nu a putut fi sus­ti­nuta de alte probe. In Reghin au fost puse peste tot afise cu fotografia si semnalmentele fetitei, iar colegii mei o cauta in continuare”, a adaugat ea.

RefleqtMedia a discutat cu mama lui Tudor Niream, iar femeia ne-a confirmat faptul că nu a mai primit nicio veste în ceea ce-l privește pe copilul ei.

Din cazul de mai  sus putem vedea că există șanse reale să dureze mult timp până ca Tudor să fie găsit.

Evidenţele poliţiştilor de la “Urmăriri” din IGP numără aproximativ 2.000 de persoane care sunt de negăsit, 340 dintre acestea fiind minori la data când s-a sesizat dispariţia. Fie că a fost vorba de neglijenţa părinţilor care i-au lăsat nesupravegheaţi la locurile de joacă, fie că micuţii au plecat să se plimbe de unii singuri pe stradă ori au crezut în persoane necunoscute care-i ademeneau cu bomboane sau ciocolată şi care, de fapt, erau doar traficanţi de carne vie, toţi au fost trecuţi într-o statistică crudă a poliţiei. 

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii