web analytics
Home DEZVĂLUIRI Prefectul de Cluj a făcut o șapcă de bani de pe noroaiele...

Prefectul de Cluj a făcut o șapcă de bani de pe noroaiele din Frata

- Publicitate -

La finele săptămânii trecute, o filmare realizată în satul Bercheșu, din comuna Frata, ajungea viral pe Digi24.ro

„„Asta-i drumul nostru de fiecare zi, cu fetița la școală. În fiecare zi, când plouă când ninge, tot așa în situația asta suntem. De-abia ne tragem piciorele după noi de noroi”, povesteşte Ana Chirilă, mama fetiţei. Înotând practic cu pantofii prin noroi. Așa circulă familile din satul Berchieșu, comuna Frata. Doar tractoarele pot circula pe un asemenea drum. Ironia face că drumul paralel care duce la cabana unor prieteni de-ai primarului a putut fi asfaltat.”, scria în 14 februarie sursa amintită.

Ce este fascinant în legătură cu noroaiele din Frata? Păi nici mai mult nici mai puțin decât faptul că, înainte de a ajunge prefect de Cluj, Mircea Abrudean a făcut o șapcă de bani, din contracte de consultanță și servicii de proiectare, cu comuna Frata.

Prefectul și contractele publice

Mircea Abrudean are 35 de ani. Este secretar general al PNL Cluj și absolvent de Studii europene. 2019 l-a găsit în fruntea Consiliului de Administrație al companiei de stat Tetarom, care administrează o serie de parcuri industriale. În esență, oferă cu chirie spațiu și utilități investitorilor interesați.

Declarația sa de avere arată că încasează venituri de peste 150.000 de lei din salarii, dividende și chirii. Deține un autoturism Mercedes și bijuterii în valoare de 5000 de euro.

Și totuși, peste toate aceste surse de venit, Abrudean își mai adaugă o sinecură politică: un loc în Consiliul de Administrație al Companiei de Termoficare din Cluj, plătit cu câteva sute de lei pe lună.

În privat, firmele Siab Development și Napotech Proiect, pe care le deține împreună cu unul din partenerii săi de afaceri, Alexandru Gabriel Simu, derulează nu mai puțin de 35 de contracte plătite din bani publici, încheiate în 2017 și 2018.

Clienții companiilor conduse de Abrudean sunt primării de comune clujene – unele conduse de colegi ai acestuia de partid.

Iată lista contractelor pe care firmele sale le derulează cu statul, în 2019:”, scrie PressOne.ro

Iată, deci, lista cu contracte, dintre care 99% SUNT OBȚINUTE PRIN ATRIBUIRE DIRECTĂ, adică pe sistemul „ia și tu!”.

După cum se vede mai sus, din contracte cu comuna Frata, societățile la care Mircea Abrudean a fost asociat, au încasat nu mai puțin de 412857 de lei.

În traducere liberă, PATRU MILIARDE O SUTĂ DOUĂZECI ȘI OPT DE MILIOANE CINCI SUTE ȘAPTEZECI DE MII DE LEI VECHI

În tot acest timp, copiii din Bercheșu se duc la școală prin noroaie.

Oare, primarul din Frata și prefectul de Cluj nu s-au murdărit de noroaiele din Frata? 

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii