web analytics
Home DEZVĂLUIRI La revoluție avea 32 de ani, iar după 30 de ani, vă...

La revoluție avea 32 de ani, iar după 30 de ani, vă povestește haosul acelor zile

- Publicitate -

Un popor care nu-și cunoaște istoria, riscă să o repete – nu este doar un citat din Nicolae Iorga, ci realitatea zilei de astăzi.

Pentru că în aceste zile se împlinesc 30 de ani de la momentele fatidice din decembrie 1989, când peste 1160 de români au MURIT pentru ca noi să avem libertatea de a face proteste retardate, care nu schimbă nimic, RefleqtMedia a purtat o discuție cu Laszlo Boroș, erou al revoluției de la Cluj Napoca.

Înainte de toate o să vă dăm niște informații de culise: Laszlo Boroș are 62 de ani, iar în decembrie 1989 era angajat al unei întreprinderi cu specific în prelucrarea pieilor – Compil, care avea sediul lângă Combinatul de Utilaj Greu.

4 zile a stat în stradă Boroș, alături de prieteni, colegi și rude, până în 24 decembrie, fiind martor al evenimentelor de la Cluj Napoca.

În interviu se face o mică confuzie cu privire la data în care au început incidentele la Cluj Napoca, domnul Boroș menționând data de 20 decembrie. Ulterior, după ce am oprit camera, și-a dat seama de greșeală, însă având în vedere câți ani au trecut de atunci, vârsta actuală a interlocutorului nostru și mai ales greutățile prin care acest om a trecut, vă cerem să treceți cu vederea confuzia.

Boroș: „La Cluj, în populație au tras niște oameni cu moace de rusnaci. Nu păreau militari români!”

„În seara aceea, ajunși pe strada Napoca, am văzut baricada care se formase și am văzut militarii care păzeau cadavrele celor căzuți lângă Continental. Eu am făcut armata la Galați, iar acei „militari” păreau sârbi, ruși, nicidecum români.”, spune Laszlo Boroș.

Acesta este doar un Teaser, IATĂ INTERVIUL ÎN TOTALITATEA SA!

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii