web analytics
Home DEZVĂLUIRI Generalul Qassem Soleimani a fost asasinat cu drone aflate și în dotarea...

Generalul Qassem Soleimani a fost asasinat cu drone aflate și în dotarea Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii

- Publicitate -

În luna iulie a anului 2019, la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii au fost aduse dronele MQ-9 Reaper, care au fost relocate din Polonia.

„MQ-9 Reaper este pilotată de la sol de un echipaj format din doi operatori, are o autonomie de 14 ore, o viteză maximă de aproape 500 de kilometri pe oră şi o rază de acţiune de 1.850 de kilometri.  Are două radare din care unul specializat pentru mediului marin şi poate fi înarmată cu o gamă largă de rachete sau bombe ghidate laser. De exemplu, poate căuta şi ataca ţinte la sol cu până la 14 rachete ghidate aer-sol AGM-114 Hellfire. O astfel de dronă are un preţ unitar de 16,9 milioane de dolari.” scrie adevarul.ro

Ei bine, tocmai o astfel de dronă, MQ-9 Reaper a fost folosită în asasinatul asupra generalului iranian, Qassem Soleimani, asasinat care a stârnit furia iranienilor, la adresa Statelor Unite ale Americii.

Mașina generalului iranian a fost lovită cu o „bombă ninja”, trasă direct de pe drona MQ-9 Reaper.

Unicitatea acestei bombă ninja este aceea că nu folosește explozibil, ci la impact lovește ținta cu 4 lame – asemenea unor săbii – care taie ținta, eliminând posibilitatea unor victime colaterale.

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii