web analytics
Home DEZVĂLUIRI EXCLUSIV: 14 oameni depistați cu Sars-Cov-2 la CÂMPIA TURZII de la sfârșitul...

EXCLUSIV: 14 oameni depistați cu Sars-Cov-2 la CÂMPIA TURZII de la sfârșitul stării de urgență și până astăzi

- Publicitate -

Din 27 februarie și până în 15.05.2020, când a fost încheiată starea de urgență pe teritoriul României, 12 oameni din Câmpia Turzii s-au infectat cu virusul Sars-Cov-2, dintre care unul a decedat.

Ei bine, în condițiile în care primarul, Dorin Nicolae LOJIGAN, anunța o „explozie” a numărului de cazuri, încă din 8 mai 2020, RefleqtMedia a dorit să afle câte persoane au fost descoperite cu Sars-Cov-2, ca urmare a probelor biologice efectuate la Spitalul „Dr. Cornel IGNA” din Câmpia Turzii.

În urmă cu 9 zile lucrătoare, site-ul nostru de știri a pus o întrebare către managementul spitalului, în acest sens.

Răspunsul nu numai că ne-a venit în termenul prevăzut de lege, dar a fost mai complet decât întrebarea noastră.

Astfel, în vreme ce noi am întrebat: „câte persoane au fost depistate pozitiv cu virusul Sars-Cov-2, ca urmare a probelor biologice recoltate la Spitalul „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii, în perioada 15.05.2020 – 15.07.2020?”, conducerea Spitalului ne-a trimis atât statistica pe perioada solicitată, cât și cea pe perioada 15.07.2020-23.07.2020.

Astfel, de la sfârșitul stării de urgență și până în 15.07.2020, 6 oameni au fost depistați cu Sars-Cov-2 la Spitalul „Dr. Cornel Igna”.

ÎNSĂ situația a explodat – efectiv – după 15 iulie. 8 oameni au fost depistați, inclusiv cel de ieri, între 15 iulie și 27 iulie.

De altfel, situația GRAVĂ în care se află sistemul sanitar clujean a fost menționată inclusiv în răspunsul pe care Spitalul „Dr. Cornel Igna” l-a furnizat redacției noastre: „Fiecare internare inseamnă o muncă si o concentrare suplimentară față de perioada prepandemie legată de
triajul epidemiologic, de echiparea corespunzătoare a personalului in funcție de simptomele pacienților, respectarea unor circuite, asigurarea unor condiții care să reduci riscurile de contaminare ale pacienlilor.


Măsuri personalizate pentru că fiecare dintre noi suntem diferiți și adaptarea impusă personalului și pacienților de pandemie este nemaintalnită.”

 

 RefleqtMedia apreciază promptitudinea cu care unitatea sanitară ghirișeană ne-a furnizat informațiile solicitate și transmite, în mod public, felicitări atât managerului unității – Adrian Antal, cât și tuturor angajaților unității, pentru faptul că în 5 luni de pandemie globală de Covid-19, numărul infecțiilor intraspitalicești cu acest virus a fost ținut la nivel minim ! 

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,600FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -