web analytics
Home DEZVĂLUIRI Cristian Matei răspunde: „Ce se întâmplă cu Grădina ZOO?”

Cristian Matei răspunde: „Ce se întâmplă cu Grădina ZOO?”

- Publicitate -

Grădina Zoo din Turda reprezintă marele tun economic dat în perioada administrației Tudor Ștefănie.

Peste 2 milioane de lei au fost decontate la plată FĂRĂ CA EXECUTANTUL SĂ REALIZEZE LUCRĂRILE DECONTATE, ultimul inventar de dinainte de 2016 care atesta ilegalitatea fiind semnat și de candidatul USR la Primărie, Andrei Suciu (care acum nu mai zice o bobiță despre jaful de la ZOO).

Astfel, proiectul s-a împotmolit și multă lume întreabă „Ce se întâmplă cu Grădina ZOO?”

Ei bine, pe site-ul său, edilul turdean a prezentat următorul răspuns:

„Grădina Zoologică a intrat în modernizare în perioada 2008–2009, printr-un proiect finanțat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. În cadrul implementării proiectului au fost plătite lucrări neexecutate, iar în urma acestei acțiuni a fost demarată o anchetă penală și în paralel un proces civil prin care instanța trebuie să stabilească dacă antreprenorul care a încasat sumele pentru lucrările neexecutate va fi nevoit să realizeze lucrările, sau dacă se va pune în executare suma respectivă și municipalitatea să organizeze o nouă licitație pentru continuarea proiectului. Mai concret, este pe rol un proces privind ,,obligația de a face”, în sensul obligării asociatului ce a semnat actele adiționale de a finaliza investiția. În sensul identificării eventualilor vinovați în acest contract, s-a deschis și un proces penal, aflat în derulare la această dată.

Până la finalizarea proceselor, Primăria nu poate face nimic! În ultimii 4 ani, actuala administrație a făcut toate demersurile necesare pentru ca finanțarea proiectului să continue după soluționarea litigiilor, respectiv fazarea proiectului, și am primit asigurări din partea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor că acest proiect va fi în continuare finanțat. În acest sens, suntem optimiști ca imediat după încheierea proceselor să putem relua lucrările de modernizare și să repunem în circuitul turistic acest obiectiv important al municipiului Turda.”

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,600FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -