web analytics
Home DEZVĂLUIRI Coronavirus LA CÂMPIA TURZII??? O femeie a fost plasată în izolare la...

Coronavirus LA CÂMPIA TURZII??? O femeie a fost plasată în izolare la domiciliu după ce a venit din Italia să-și înmormânteze mama

- Publicitate -

UPDATE: Din informațiile pe care le-am primit CHIAR ACUM, femeia din Câmpia Turzii ESTE ÎN AUTOIZOLARE LA DOMICILIU, ÎMPREUNĂ CU FAMILIA EXTINSĂ ȘI SE AFLĂ LA SĂNDULEȘTI!, NICIDECUM LA CÂMPIA TURZII.

 

O femeie din Câmpia Turzii este plasată de către DSP Cluj în izolare la domiciliu după ce, în 26 februarie s-a întors în țară din orașul italian, Bergamo, să-și înmormânteze mama, care murise de o boală cardiovasculară.

A luat avionul de la Bergamo și a ajuns la Cluj  noaptea târziu, iar la aeroport a așteptat-o cumnata sa cu mașina. „Am completat chestionarul cu datele personale, m-au întrebat din ce zonă vin mai exact, mi-au măsurat temperatura și totul a fost în regulă”, ne-a povestit românca noastră. „Am mers acasă, la Câmpia Turzii, pe mama o aduceau la capela cimitirului a doua zi.”

Lucurile au luat însă o întorsătură neașteptată pentru Mihaela, deși în avionul cu care venise nu a fost nicio persoană suspectă de coronavirus și cu toate că ea era perfect sănătoasă și nu prezenta absolut niciun simptom al bolii, dis-de-dimineață s-a trezit la ușă cu o doamnă de la  DSP (Direcția Publică de Sănătate) care i-a transmis că este declarată în izolare la domiciliu și nu are voie să părăsească locuința timp de 14 zile. „Cum?? Nu-mi venea să cred!”, ne-a mărturisit Mihaela, „de la aeroport nu-mi spusese nimic, cum de așa, deodată, sunt suspectă de coronavirus?”

Nu numai Mihaela era forțată să rămână pentru două săptămâni în casă vrând-nevrând ci și cumnata ei care a luat-o cu mașina de la aeroport și cu care intrase practic în contact. „O colegă de-a cumnatei mele de serviciu m-a pârât la DSP”, spune femeia, „în România lumea se teme de coronavirus, iar noi, cei din Italia, suntem priviți cu suspiciune. Colega cumnatei mele știa că vine să mă ia de la aeroport și a sunat la DSP. Doamna care a venit și m-a înștiințat că nu am voie să părăsesc domiciliul timp de 14 zile a vorbit cu mine de departe, de pe scări, nici nu s-a apropiat de ușă”, își amintește Mihaela. De atunci nimeni nu s-a mai prezentat să o controleze, nu a mai primit niciun telefon măcar, dar doamna de la DSP i-a dat de grijă că, în eventualitatea că părăsește voluntar locuința, i se va deschide proces penal.”, scrie RoItalianul

DSP Cluj comunică târziu și când comunică, nu spune NIMIC!

EXACT în 26 februarie, ziua când femeia din Câmpia Turzii a venit în țară, RefleqtMedia a formulat și remis o solicitare de informații către DSP Cluj, în legătura cu situația coronavirus.

„Redacția noastră a fost anunțată cu privire la faptul că o familie din Câmpia Turzii, care a venit din Italia, a fost pusă în carantină vreme de 14 zile, fiind suspectă de infecție cu COVID-19.

Este adevărată această informație?

Există și alte persoane din Turda sau Câmpia Turzii care au fost carantinate ca urmare a suspiciunilor de infecție cu coronavirus?”, este adresa pe care am remis-o către DSP.

Răspunsul autorităților clujene a venit după O SĂPTĂMÂNĂ, în condițiile în care comunicarea ar trebui să fie crucială, iar ceea ce este și mai grav este faptul că am fost „pasați” către Instituția Prefectului Județului Cluj … nicidecum să redirecționeze ei informația … nu, se pierde alt timp, deoarece noi am refăcut astăzi o adresă către Prefectură.

În tot acest timp, cetățenii din Câmpia Turzii stau liniștiți, necunoscând faptul că în propriul lor oraș există un potențial pericol.

Suntem conștienți că această știre va genera un val de panică în oraș, însă este mai bine ca oamenii să fie INFORMAȚI, și să dea Dumnezeu să nu se întâmple nimic, decât să fie IGNORANȚI și să se supună unor pericole inutile.

Vă reamintim că, în această situație, autoritățile locale din Câmpia Turzii NU AU NICIO IMPLICARE ȘI NICIO ATRIBUȚIE, singurele autorități care gestionează situația fiind Instituția Prefectului Județului Cluj și Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj.

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii