web analytics
Home DEZVĂLUIRI Controversatul procuror care i-a luat fața Laurei Oprean în cursa pentru Parchetul...

Controversatul procuror care i-a luat fața Laurei Oprean în cursa pentru Parchetul General

- Publicitate -

În această dimineață, RefleqtMedia anunța că Laura Oprean, procuror clujean, este în cărți pentru preluarea mandatului de Procuror General în Parchetul General.

Ulterior, Ministrul Justiției – Cătălin Predoiu – a anunțat că propunerea sa pentru această funcție este Gabriela Scutea, de la Curtea de Apel Brașov.

Ei bine, din relatările presei, se pare că Gabriela Scutea este un personaj cel puțin controversat.

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a propus, în februarie 2007, numirea procurorului Gabriela Scutea în funcția de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce, în urmă cu opt luni, picase examenul de grad profesional, notează luju.ro. Scutea abia a reușit să obțină media generală 6,58 și notă 2,85 la verificarea cunoștințelor despre jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului și jurisprudența Curții de Justiție a Comunităților Europene.

În 2009, Scutea a semnat protocolul SRI-PÎCCJ declarat neconstituţional în 2018. În ciuda numelor menţionate în document, protocolul nu este semnat de Tiberiu Niţu. În locul acestuia, protocolul a fost semnat de Gabriela Scutea, adjunct al procurorului general. Scutea e a semnat, în locul Laurei Codruţa Kovesi, şi nota de fundamentare pentru achiziţia licenţelor Microsoft pentru Parchetul General.”, scrie, printre altele, Ziar de Cluj.

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii