web analytics
Home DEZVĂLUIRI Campania de discreditare a primarului turdean a ajuns la faza de plângeri...

Campania de discreditare a primarului turdean a ajuns la faza de plângeri penale – citește detalii INCENDIARE

- Publicitate -

De mai bine de o săptămână, adversarii politici ai primarului turdean, Cristian Octavian Matei, au demarat o campanie virulentă de denigrare a acestuia.

De la „conducte sparte care țâșnesc prin asfalt”, la critici privind canalizarea pluvială din Turda Nouă care nu funcționează pe Cod Portocaliu, această campanie a atins cote nebănuite în momentul în care s-a trecut în sfera penalului.

Bunăoară, jurnalistul – Horea Hudrea – patronul publicației infoaries.ro (a cărei medie de cititori unici pe săptămână este mai mică decât are RefleqtMedia într-o oră), a formulat o plângere penală pe care a adresat-o către Direcția Națională Anticorupție.

Plângerea este datată din 12 martie 2020, ora 17:56 și a fost trimisă pe email, însă abia astăzi a ieșit la suprafață.

Probabil că opoziția turdeană,  care-l plătește pe Hudrea, nu pentru trafic ci pentru „analize media” văzând că s-au făcut de cacao cu ultimele elucubrații mugite în spațiul public, care s-au lovit de argumente solide, care n-au făcut decât să-i discrediteze, s-au hotărât să apese piciorul pe accelerația discreditării primarului.

Cert este că astăzi site-ul de știri, infoaries, al cărui scop (nedeclarat, dar evident) este acela de a-l discredita și de a-l împroșca, cu noroi, pe primar, au scos „la lumină” o informație „BOMBĂ”.

PROCURORII AU CERUT ÎNCEPEREA UNEI CERCETĂRI PENALE PRIVITOARE LA PĂDUREA TURZII – este titlul pompos, dar greșit din punct de vedere juridic pe care l-a folosit Horea Hudrea, în publicația sa.

În primul rând, procurorii nu cer începerea cercetării penale, ci O EFECTUEAZĂ, iar dacă se întrunesc motive solide care să certifice o faptă penală, atunci DISPUN urmărirea penală, fie „in rem” fie „in persona”, după caz.

Dar … să revenim.

În luna aprilie a anului 2019, Consiliul Local Turda a aprobat un proiect de hotărâre privind aprobarea contractului de administrare dintre Municipiul Turda şi Ocolul Silvic Valea Ierii.

Practic, prin acel contract, SC Ocolul Silvic Valea Ierii SRL, care este societate comercială cu acționar unic – Asociația „Șoimul Arieș”, care are ca asociați 22 de Unități Administrativ Teritoriale, printre care Turda, Câmpia Turzii, Valea Ierii, Iara, Luna etc, primește în administrare fondul forestier proprietate publică al Municipiului TURDA.

În articolul său, precum și în plângerea penală pe care a formulat-o, Horea Hudrea afirmă că: „La data de 12.03.2020, Ocolul Silvic Valea Ierii SRL nu era înscrisă în Registrul național al administratorilor de păduri și al ocoalelor silvice”

Ei bine, RefleqtMedia a intrat în posesia unei xerocopii a Registrului Național al Administratorilor de Păduri, EMIS DE MINISTERUL MEDIULUI, APELOR ȘI PĂDURILOR, iar la poziția 116 figurează TOCMAI SC Ocolul Silvic Valea Ierii SRL, iar data de înregistrare al societății este 21.04.2009.

PE DE ALTĂ PARTE, reaua voință a jurnalistului, Horea Hudrea, în formularea și depunerea plângerii penale reiese din alt paragraf al respectivei plângeri: „Hotărâri similare au fost luate de către alte unități teritorial-administrative din jud. Cluj, asociate în Asociația Șoimul Arieș,
înființată în baza Ordonanei nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații.”

Păi, dacă Horea Hudrea avea ca interes aflarea adevărului și „pedepsirea celor vinovați pentru abuz în serviciu și delapidare”, formula plângere penală împotriva TUTUROR celor 22 de UAT-uri care sunt asociate în Asociația Șoimul Arieș, însă … nu a făcut-o. A făcut-o doar împotriva primarului turdean, Cristian Octavian Matei, cu care sponsorii lui Hudrea au un război politic deschis.

Revenind la contractul de administrare dintre Municipiul Turda și Ocolul Silvic Valea Ierii, acesta … NU A FOST ÎNTOCMIT prin hotărârea 44/2019, la care jurnalistul, Horea Hudrea face referire, ci … a fost întocmit prin HCL nr. 220/2015.

ATUNCI, SUB ORÂNDUIREA LUI TUDOR ȘTEFĂNIE, FOSTUL PRIMAR AL TURZII, s-a realizat acest contract de administrare, pe care actuala legislatură DOAR L-A PRELUNGIT.

ȘI – ca să vă dați seama că Ocolul Silvic Valea Ierii SRL este considerat SOCIETATE COMERCIALĂ CU CAPITAL DE STAT, vă redăm concluziile Curții de Conturi Cluj, cu privire la controlul efectuat atât la Primăria Turda, cât și societatea comercială respectiv, pentru activitățile economice desfășurate în anul 2016.

„- Nu au fost facturate, înregistrate și încasate veniturile cuvenite, reprezentând taxă de administrare fond forestier, datorată de Ocolul Silvic Valea Ierii, nefiind realizate astfel venituri la bugetul local în sumă totală de 69.373 lei.” – se arată într-un articol publicat de TurdaNews.

Revenind la Registrul Național al Administratorilor de Păduri, acest registru nu face diferențe între Regiile Autonome de stat și Societățile Comerciale sau Ocoalele Silvice … TOATE FIIND TRECUTE SUB ACEEAȘI CATEGORIE.

Totodată, cutumele de administrare a fondurilor forestiere, APLICATE ȘI APROBATE la nivel național favorizează metoda prin care Municipiul Turda a acordat dreptul de administrare al fondului forestier către SC Ocolul Silvic Valea Ierii SRL.

În acest sens, la nivel național, 70% dintre fondurile forestiere proprietate publică sunt date în administrare către societăți comerciale înființate în baza legii 31/1990.

Deci… care abuz în serviciu? Care delapidare? Nu este nimic altceva decât o campanie murdară și josnică de discreditare și decredibilizare a primarului, pusă la cale de plătitorii lui Hudrea.

 

 

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,600FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -