spot_img

Cristina Burciu: „Platforma Ghiseul.ro, modernizată în favoarea populației”

Date:

Share post:

Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, și-a propus printre obiectivele marcante ale perioadei actuale transformarea portalului Ghiseul.ro într-un adevărat sistem național electronic de plată.

      În vederea îndeplinirii acestui deziderat au fost inițiate o serie de modificări și ajustări legislative, discutate cu specialiștii instituțiilor implicate și aprobate în ședințele de Guvern. De asemenea, a fost nevoie de implementarea urgentă a mai multor proceduri de optimizare a fluxurilor informatice, precum și de derularea unei campanii de informare publice naționale, în scopul promovării optime a platformei.

    De la începutul acestui proces laborios, Autoritatea pentru Digitalizarea României a consultat  instituțiile publice implicate, în vederea prezentării noului format al Ghiseul.ro, precum și mijloacele de interconectare.

 

 

    Cele mai importante beneficii ale acestei reușite sunt facilitarea accesului în platformă pentru persoanele juridice, precum și creșterea gradului de înrolare al instituțiilor publice.

    O altă realizare deosebită a schimbărilor operaționalizate se referă la extinderea categoriilor de plăți, prin integrarea a peste 60 de noi variante de plată pentru serviciile publice în platforma Ghișeul.ro, de la serviciile comunitare de interes public (apă, salubritate, transport public), până la contravaloarea pașapoartelor, a cărților de identitate, a permiselor de conducere, etc.

   În urma acestor progrese substanțiale, Autoritatea pentru Digitalizarea României a reușit în acest an cifre record în ceea ce privește atât numărul de utilizatori, cât și de tranzacții, dar și referitor la sumele colectate, respectiv 227.000 noi utilizatori, peste 740.000 tranzacții și peste 363 milioane de lei colectate.

   Sunt convinsă că modernizarea structurilor de digitalizare a serviciilor publice va avea un rol determinant în progresul instituțiilor statului, astfel încât relația dintre cetățeni și autorități să fie mult simplificată în favoarea populației.

       

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

spot_img

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

S-a specializat în pornografie infantilă și a fost „luat de gabori”

La data de 17 ianuarie a.c., polițiștii Brigăzii de...

Ce a început RefleqtMedia, a desăvârșit Antena 1! 8 bebeluși morți la Ginecologie 1 Cluj Napoca!

În cursul dimineții de ieri, RefleqtMedia publica articolul despre cei 4...

Traficanți de MOARTE – iată efectele secundare produse de drogul traficat la Turda

DIICOT a făcut publică substanța cu care au fost...

Bani suplimentari pentru spitalele clujene – inclusiv pentru Spitalul Municipal “Dr. CORNEL IGNA”

Consiliul Județean Cluj a aprobat în cadrul ședinței ordinare...
%d bloggers like this: