fbpx
HomeCOVID-NEWSSedinta la Prefectura Cluj - intră Câmpia Turzii în lupta cu COVID-19?
spot_img
spot_img

Sedinta la Prefectura Cluj – intră Câmpia Turzii în lupta cu COVID-19?

spot_img
- Publicitate -
spot_img

Ieri, la Prefectura Cluj, a avut loc o reuniune la care au participat mai multe foruri implicate in gestionarea pandemiei COVID19.

Sedinta a fost prezidata de subprefectul, Irina Munteanu si i-a avut ca participanti, printre altii, pe Dorin Lojigan si Adrian Antal.

“🔷 Subprefectul județului Cluj, doamna Irina Munteanu a condus ședința de lucru pe tema situației COVID-19, în contextul evoluției numărului de cazuri pozitive.

🔷 În cadrul întâlnirii au fost prezenți reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, spitalelor municipale din Câmpia Turzii și Gherla, respectiv al spitalului orășenesc Huedin, alături de primarul municipiului Câmpia Turzii.

🔷 Având în vedere evoluția pandemică s-au discutat aspecte legate de legislație, organizare și funcționare, respectiv circuite de lucru și protocoale medicale, astfel încât spitalele să își poată evalua la fața locului gestionarea pacienților depistați pozitiv COVID-19.

🔷 Demersul vine în completarea planului medical la care se lucrează în această perioadă de către grupul tehnic medical nou constituit, protocolul din prezent fiind elaborat în octombrie 2020.

🔷 Reorganizarea unităților sanitare COVID-19 – faza 1, faza 2 și suport covid, se modifică în sensul creșterii capacității de gestionare a cazurilor, atât în ceea ce privește numărul de paturi COVID cât și numărul de paturi de la terapie intermediară și ATI.”, se arata intr-un comunicat al Prefecturii Cluj.

Desi comunicarea Prefecturii nu este tocmai clară, din aceasta reiese faptul ca Spitalul din Câmpia Turzii, alaturi de cele din Huedin și Gherla, vor contribui la cresterea capacitatii de gestionare a cazurilor COVID-19.

Totodată, nu este exclusă posibilitatea ca aceste unități medicale să contribuie și cu paturi ATI la „bătălia” cu valul 3 (și, să sperăm, ultimul) al pandemiei COVID-19.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: