fbpx
HomeCOVID-NEWSCe garanții avem că vaccinul AstraZeneca va fi „safe” de-acum înainte?
spot_img
spot_img

Ce garanții avem că vaccinul AstraZeneca va fi „safe” de-acum înainte?

spot_img
- Publicitate -
spot_img

Încă din faza de testări, vaccinul produs de AstraZeneca a stârnit controverse, după ce unul dintre subiecți a decedat, ca urmare a unei afecțiuni neurologice.

Cu toate acestea, Agenția Europeană a Medicamentului, dar și FDA-ul american a autorizat utilizarea acestui vaccin pentru imunizarea anti-COVID-19. Ei bine, în ultima săptămână, mai mulți oameni din Italia și Coreea de Sud au murit, după administrarea vaccinului respectiv, din cauza formării de cheaguri.

Ca rezultat 9 state europene au anunțat că au suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca. La fel a făcut și România, după ce aproape 85% din lotul „vinovat” de decesele din Italia și Coreea de Sud au fost folosite.

„Începând cu data de 15.02 au fost utilizate 77.049 de doze, fiind distribuite în următoarele judeţe: Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Caraş Severin, Cluj, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vaslui. Celelate 4.257 se regăsesc în Centrele de vaccinare din judeţele Bacău, Bihor, Botoşani, Dolj, Gorj, Iaşi, Neamţ, Suceava, Timiş, Vâlcea, Vaslui şi 60 de doze la Centrul Regional de Depozitare Craiova”, a transmis CNCAV.

Dar … întrebarea de pe buzele tuturor este una pe cât de simplă, pe atât de înfricoșătoare: ce garanții avem că următorul lot de vaccin AstraZeneca nu va produce cheaguri?

Desigur, nici FDA, nici AEM și nici Organizația Mondială a Sănătății nu pot da garanții asupra faptului că aceste vaccinuri sunt „safe”.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: