spot_img
spot_img

Capitalismul orientat spre uman

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

La ore matinale, la care cititorii mei își beau cafeaua și încep să se trezească și să vadă realitatea, eu caut informații, știri și noutăți spre a le pune în fața cititorilor.

Așa, într-una din aceste dimineți, am găsit un clip scurt, dar plin de esență.

În acest clip, Jack Ma, fondatorul grupului Alibaba face lobby pentru schimbarea modului de educare a copiilor.

Practic, Ma se referă la educația formală, pe care copiii o primesc în școli și care este, în virtutea omului de afaceri chinez, orientată pe cunoaștere.

„La capitolul cunoaștere, roboții ne pot înlocui, iar dacă nu schimbăm perspectiva, s-ar putea ca peste 30 de ani să avem mari probleme în a concura cu aceștia”, a spus fondatorul Alibaba.

În perspectiva lui Jack Ma ar trebui ca educația copiilor noștri să fie orientată spre dezvoltarea abilităților care evidențiază aspectele umane din caracterul omului, în detrimentul celor cărora pot fi suplinite de roboți.

„Valori, credințe, gândire independentă, compasiunea pentru cei din jur – acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le implementăm în mințile generațiilor care urmează”, spune Jack Ma, care totodată militează pentru ca educarea tinerelor generații să se bazeze pe sport, arte, sculptură, pictură, adică pe aspectele care generează creativitate.

Această remarcă a omului de afaceri asiatic a fost evidențiată la Forumul Economic Mondial, iar faptul că un om de afaceri care vinde produse, printre care și roboți, în valoare de sute de milioane de dolari, militează totuși pentru dezvoltarea capacităților umane ne arată o imagine de ansamblu asupra vieții pe care o trăim.

Există două tipuri de oameni care conduc lumea asta: cei care vor să o subjuge și cei care cunosc realitatea și vor să găsească soluții.

„Capitalism cu față umană” este un concept pe care Simon Maurer, un om de afaceri din Brașov, îl promovează în tot ceea ce face.

Acesta, pentru a-și impulsiona angajații, le-a promis o vacanță, pe banii lui, în Insulele Mauritius – vacanță pe care angajații au și primit-o. Câți corporatiști fac asemenea lucruri pentru angajații lor? Vă spun eu, doar cei care au succes cu adevărat!

Desigur că și Jack Ma, dar și Simon Maurer și mulți alții ca ei, ar putea conduce lumea cu o mână de fier, însă preferă să caute soluții, să dezvolte acele trăsături ale omului care-l fac UMAN, care-l fac să fie altfel față de roboți și față de furnicarul promovat de ideologiile politice radicale.

În ultimele luni am întâlnit multe cazuri de oameni de afaceri care ies din penumbra „robotului” și a „mașinii” și redevin oameni, iar asta le aduce succes. Voi evidenția multe dintre aceste cazuri în munca mea.
A fi om înseamnă a fi uman, nicidecum o mașinărie.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Anunț – remediere avarie

Întrerupere furnizare apă potabilă în municipiul Câmpia Turzii Compania de Apă ARIEŞ anunță întreruperea furnizării apei potabile în data...

Daciana Constantea le cântă mamelor, de mărțișor! 

   Artista Daciana din Câmpia Turzii oferă un  mărțișor muzical, de Ziua Mamei!      Piesele sunt adresate tuturor mamelor,...

Pleiadă de concerte de colinde, la Ceanu Mare

Primăria comunei Ceanu Mare, Parohia Ortodoxă Boian și Parohia Ortodoxă Iacobeni, vă invită, duminică, 19 decembrie, după Sf....

Valul 4 COVID-19 începe să piardă teren

Bilanțurile zilnice tot mai scăzute se revăd inclusiv în rapoartele privind incidența COVID-19 pe localități. Conform ultimului raport remis,...
spot_img

EXCLUSIV: Angajată a unui cămin de vârstnici din Turda – depistată pozitiv cu Covid19

Vietile varstnicilor gazduiti de caminul administrat de parintele Vasile Stiopei sunt in pericol. O angajata a centrului a fost descoperita pozitiv cu Sars-Cov-2, dupa ce...
%d bloggers like this: