spot_img
spot_img

Capitalismul orientat spre uman

spot_img

La ore matinale, la care cititorii mei își beau cafeaua și încep să se trezească și să vadă realitatea, eu caut informații, știri și noutăți spre a le pune în fața cititorilor.

Așa, într-una din aceste dimineți, am găsit un clip scurt, dar plin de esență.

În acest clip, Jack Ma, fondatorul grupului Alibaba face lobby pentru schimbarea modului de educare a copiilor.

Practic, Ma se referă la educația formală, pe care copiii o primesc în școli și care este, în virtutea omului de afaceri chinez, orientată pe cunoaștere.

„La capitolul cunoaștere, roboții ne pot înlocui, iar dacă nu schimbăm perspectiva, s-ar putea ca peste 30 de ani să avem mari probleme în a concura cu aceștia”, a spus fondatorul Alibaba.

În perspectiva lui Jack Ma ar trebui ca educația copiilor noștri să fie orientată spre dezvoltarea abilităților care evidențiază aspectele umane din caracterul omului, în detrimentul celor cărora pot fi suplinite de roboți.

„Valori, credințe, gândire independentă, compasiunea pentru cei din jur – acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le implementăm în mințile generațiilor care urmează”, spune Jack Ma, care totodată militează pentru ca educarea tinerelor generații să se bazeze pe sport, arte, sculptură, pictură, adică pe aspectele care generează creativitate.

Această remarcă a omului de afaceri asiatic a fost evidențiată la Forumul Economic Mondial, iar faptul că un om de afaceri care vinde produse, printre care și roboți, în valoare de sute de milioane de dolari, militează totuși pentru dezvoltarea capacităților umane ne arată o imagine de ansamblu asupra vieții pe care o trăim.

Există două tipuri de oameni care conduc lumea asta: cei care vor să o subjuge și cei care cunosc realitatea și vor să găsească soluții.

„Capitalism cu față umană” este un concept pe care Simon Maurer, un om de afaceri din Brașov, îl promovează în tot ceea ce face.

Acesta, pentru a-și impulsiona angajații, le-a promis o vacanță, pe banii lui, în Insulele Mauritius – vacanță pe care angajații au și primit-o. Câți corporatiști fac asemenea lucruri pentru angajații lor? Vă spun eu, doar cei care au succes cu adevărat!

Desigur că și Jack Ma, dar și Simon Maurer și mulți alții ca ei, ar putea conduce lumea cu o mână de fier, însă preferă să caute soluții, să dezvolte acele trăsături ale omului care-l fac UMAN, care-l fac să fie altfel față de roboți și față de furnicarul promovat de ideologiile politice radicale.

În ultimele luni am întâlnit multe cazuri de oameni de afaceri care ies din penumbra „robotului” și a „mașinii” și redevin oameni, iar asta le aduce succes. Voi evidenția multe dintre aceste cazuri în munca mea.
A fi om înseamnă a fi uman, nicidecum o mașinărie.

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Cod galben de ceață în zona Turda – Câmpia Turzii! Se poate forma ghețuș și polei

Administrația Națională de Meteorologie a remis, în această dimineață,...

Newsweek: Ovidiu Vancea era REABILITAT și AVEA DREPT DE PRACTICĂ

Website-ul de știri, Newsweek, este primul organ de main-stream...

2.7 milioane de lei, prin PNRR, vin la Turda

Astăzi, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke,...

120 km/h pe un tronson de cale ferată care trece prin Câmpia Turzii

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat demararea...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Arieșul Hădăreni bate acasă și face 6 puncte în clasament

Parcursul formației alb-roșie, care duce mai departe tradiția fotbalistică...

PMP Turda vorbește despre „abuz” și „minciună” în rezonarea Turzii, dar a uitat legea!

În această dimineață, PMP Turda a lansat o declarație...

Primul termen al unui proces de maxim interes pe plan local

*Dosarul de urmărire penală în care sunt învinuiți Gheorghe...
spot_img
spot_imgspot_img

Accident rutier grav la Jucu

Un tânăr de 22 de ani, din Baia-Mare, care circula pe direcția Cluj-Napoca înspre Jucu a intrat în coliziune cu un autoturism care îl...

Fara Penali la Zilele Campiei Turzii… de ce?

Interesant cum festivalurile de muzica si distractie orgabizate in fiefuri liberale sunt folosite ca "paravane" pentru campania "Fara penali in functii publice", initiata...

Știrea cetățeanului: Parcul Central arată … rău!

Periodic și ciclic, Parcul Central „Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii revine în atenția publică, prin aspectul său negativ, dar și prin faptul că ......
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: