web analytics
Home ANALIZĂ Un userist celebru lauda PNL-ul in detrimentul propriului partid

Un userist celebru lauda PNL-ul in detrimentul propriului partid

- Publicitate -

Andrei Caramitru, unul dintre cei mai cunoscuti lideri ai USR, a realizat o analiza, prin intermediul careia a scos in evidenta TOATE greselile USR, care au permis PNL-ului sa urce in topul sondajelor, concomitent cu caderea libera in care se afla USR.

“De ce PNL e la 32-35% și USRPLUS la doar 15-17%? Deși acum un an aveau un scor similar?

Efectul vine nu doar de la candidatura catastrofala a lui Barna, neintrarea la guvernare și comunicarea ineptă (doar pentru o bulă mică mică de tot – ca doar 10% din oameni sunt cu studii universitare și stau in orașele mari – cine vorbește pe limba lor cu șoferii, chelnerii, constructorii?).

Mai e ceva important : PNL atrage oameni cunoscuți in partid care aduc voturi, USRPLUS face fix pe dos – nu doar nu atrage pe nimeni dar mai și dă afara pe cei câțiva care au potențial real. Deși USRPLUS trebuia sa fie locul unde sa între si sa fie promovați oamenii de calitate.

Haidți să vedem: PNL a adus in partid și le-a dat imediat roluri importante, vizibile, pe următorii: Rares Bogdan, Violeta Alexandru, Traian Berbeceanu, Siegfried Mureșan, Sebastian Burduja. A decis susținerea lui Nicușor Dan (care e de fapt mai apropiat de ei cu mult decât de echipa Barna). Ăștia toți au adus și aduc voturi – multe – din zona rezist. Sigur – atrag și primari PSD gen Chirica – chestie cinică dar care le aduce voturi – multe – din alte bule de electorat. Foarte pragmatici.

In USRPLUS in ultimii ani nu a intrat si rămas NIMENI nou și cu notorietate. Din contra – Nicușor Dan a plecat, Valeriu Nicolae a plecat, Moise Guran a intrat și a plecat după 2 săptămâni. Zeci de membri cunoscuți local au fost dați afara sau au plecat. Dacă va uitați cine are puterea acolo – sunt aproape exclusiv membrii ai guvernului Ciolos. E suprarealist – e ca și cum asta e singurul criteriu, altceva nu există. Nu ai fost in guvernul ăla care a fost in functie doar câteva luni – afara cu tine, sau taci din gura și pune afișe.

Asta se vede in cifre, in sondaje, se va vedea la vot. Și e foarte păcat. In loc ca USRPLUS sa fie platforma prin care cei mai buni din România pot intra in serviciul public, alianta care reprezintă pe TOȚI cei care vor schimbare reală (chiar daca nu au masterate, doctorate sau lucrează in IT) – este doar un micro-club închis cu un electorat de nișă. Eu ii votez ca ce sa fac, dar e clar ca nu au cum sa joace un rol important vreodată cu strategia asta de 2 lei.”, a scris Caramitru.

La Turda, USR este cotat cu 10,57% sanse de vot in Consiliul Local. In schimb, PNL are peste 43%.

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,600FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -