web analytics
Home ANALIZĂ Analiza cifrelor: Cristian Matei versus Andrei Suciu

Analiza cifrelor: Cristian Matei versus Andrei Suciu

- Publicitate -

3 zile ne mai despart de startul campaniei electorale pentru alegerile locale, programate pe 27 septembrie, astfel că a venit momentul ca RefleqtMedia să vă prezinte o analiză comparativă a primilor doi situați în ultimele 3 sondaje privind intenția de vot a turdenilor.

Începem prin a vă reamintim că în cel mai recent sondaj, realizat prin metoda CATI, pe un eșantion de 503 turdeni, populație adultă neinstituționalizată, Cristian Matei – de la PNL – conduce detașat cu peste 63% din voturi, fiind urmat de Andrei Suciu, cu un banal 10%.

Dar, pentru că în sporturile de bărbați, locurile 1 și 2 își dispută supremația pentru centură, haideți să aruncăm o privire asupra atuurilor primilor 2 clasați în toate topurile politice de la Turda.

În ultimii 3 ani, prin eforturile coordonate de Cristian Matei și echipa din subordinea sa, la Turda au fost atrași aproximativ 100 de milioane de euro – din fonduri europene și guvernamentale.

În aceeași perioadă, Andrei Suciu a contestat absolut fiecare proiect … a postat poze pe facebook, a stat fără nici măcar un job și a crescut ardei.

În ultimii 3 ani, Cristian Matei a coordonat echipele din Primăria Turda, a adus Eurovision la Salina Turda, a contribuit decisiv la proiectul sportiv de la AHC Potaissa Turda.

În aceeași perioadă, Andrei Suciu contesta activitatea de la Salină – urla din bojoci că Salina va cădea în gol, din punct de vedere economic și contesta și proiectul AHC Potaissa Turda, spunând că rolul banilor publici nu este acela de a finanța sportul.

În timp ce Cristian Matei a atras 33 de milioane de euro, pentru reabilitarea drumurilor turdene și pentru Transport Public Electric, prin PMUD, Andrei Suciu se laudă că … va atrage fonduri pentru reabilitarea podului peste Arieș care, dragi cititori, ESTE DEJA FINANȚAT ȘI ÎN LUCRU DE CĂTRE CNAIR.

În timp ce pe lista de consilieri ai lui Cristian Matei se află medici, profesori, oameni de afaceri, ingineri care PROFESEAZĂ ÎN DOMENIUL LOR, pe lista lui Andrei Suciu se află … un inginer chimist care lucrează la Asistența Socială Turda.

Dar să vorbim și despre trecut.

În perioada în care Cristian Matei conducea Compania de Apă Arieș și scria proiectul de accesare a fondurilor europene pe pasul doi – proiect de peste 150 de milioane de euro, Andrei Suciu scria și semna un proces verbal prin care se constatau furturile de la Zoo Turda. Orice om care constata astfel de nereguli ar fi făcut plângere penală în secunda 2 … Suciu a ales să se laude cu perioada în care lucra la podurile din Dubai, pentru ca mai târziu să se laude că le-a construit singur.

Asta ne aduce la situația prezentată în sondajul de opinie.

La 4 ani de când s-a clasat pe locul secund la alegerile locale, Andrei Suciu are o cotă de încredere de 20.04%. În schimb, 29.86% dintre turdeni au răspuns că nu au DELOC încredere în Suciu, iar aproape 36% nu îl cunosc DELOC.

Prin comparație, Cristian Octavian Matei, Primarul Municipiului Turda, campionul en-titre și favoritul cert la câștigarea alegerilor locale, are o cotă de încredere de 53,97%, iar 15,17% dintre respondenți au declarat că nu știu/nu răspund.

Asta înseamnă că, statistic vorbind, peste 60% dintre turdeni și-ar pune conturile bancare sub administrarea lui Cristian Matei, în timp ce doar 20% dintre turdeni și-ar lăsa fondurile administrate de Andrei Suciu.

Ceea ce politicienii din opoziție nu știu, iar RefleqtMedia știe este scorul ponderat cu cota respondenților care sunt nehotărâți.

Fără să dezvăluim aceste informații, putem spune că – fără îndoială – DACĂ TOȚI NEHOTĂRÂȚII DIN SONDAJ AR VOTA CU SUCIU … tot nu l-ar putea învinge pe Cristian Octavian Matei.

De altfel, descrierea pe care majoritatea turdenilor o au pentru Andrei Suciu este mai mult decât elocventă pentru situația degradantă în care se află, politic vorbind, candidatul USR PLUS la Primăria Turda.

„Un alt inapt al politicii turdene, un adevărat alt HODINITOR ȘI ȘOMER. Un “ilustru necunoscut” ca personaj, dar cu unicul proiect de înmulțire a populatiei, a crescut un pic mai mult decât ceilalți, care nu au venit cu nici un proiect. Cred ca a trezit starea latenta a unor nehotărâte și distinse reprezentante ale sexului frumos. Când se vor trezi săracele la realitate, proiectul va deveni un fiasco și el va deveni “un fel de ilustrul” Emil Moldovan” – asta o spun turdenii, nu noi!

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,600FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -