web analytics
Home Advertorial ȘTIAI CĂ dacă NU faci aceste lucruri pui în pericol siguranța copilului...

ȘTIAI CĂ dacă NU faci aceste lucruri pui în pericol siguranța copilului tău? Iată 5 sfaturi pentru părinții responsabili!

- Publicitate -

Meseria de părinte nu este deloc ușoară. Aceasta reprezintă o adevărată provocare, dar aduce în egală măsură atât bucurii și satisfacții nemăsurate, cât și frustrări și nelămuriri. O mulțime de dubii referitoare la cea mai bună metodă de creștere a copilului iau naștere ca urmare a faptului că, în prezent, există numeroase informații contradictorii cu privire la ceea ce îi face bine sau nu celui mic și la felul în care mama și tatăl ar trebui să aibă grijă de el. 

 

Oricât de confuz ai fi în momentul în care realizezi pentru prima dată că bebelușul tău este neajutorat și depinde în totalitate de tine, cel mai important lucru este să înțelegi că principala prioritate este siguranța sa. Prin urmare, este obligatoriu să iei toate măsurile de protecție în casă, mai ales atunci când el crește și începe să meargă și să descopere lumea înconjurătoare.

 

Descoperă 5 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a nu-l pune în pericol pe cel mic!

  • Scapă de plantele otrăvitoare din casă

 

Oricât de frumoase ar fi, există plante ce pot pune sănătatea în pericol, deoarece conțin substanțe otrăvitoare. Astfel, multe din florile comune de apartament ar putea fi dăunătoare pentru cei mici, mai ales atunci când ei devin curioși și încep să ducă la gură o mulțime de lucruri din casă aflate la îndemâna lor. De exemplu, foarte periculoasă este dieffenbachia, cunoscută în special pentru faptul că purifică aerul din încăperi. Însă, în frunzele sale mari și decorative este prezentă o sevă extrem de toxică, care, în unele cazuri, poate fi letală.  

  • Renunță la șnururile cu care legi perdelele

 

Șnururile folosite pentru a prinde perdelele sunt extrem de periculoase, deoarece copilul se poate strangula în timp ce se joacă. Cel mai indicat este să găsești o altă metodă pentru a lega draperiile, cum ar fi cârligele decorative. În plus, este bine să te asiguri că sistemul folosit pentru susținerea acestora este rezistent, ținând cont că cel mic se va agăța cu siguranță de ele de îndată ce va începe să meargă.
  • Supraveghează-l constant

 

Copilul trebuie ținut constant sub observație, oricât de mare ar fi dorința ta de a termina treburile casnice. Însă, acest lucru nu înseamnă că, pentru a-l proteja, nu este necesar să îl încurajezi să facă primii pași. De exemplu, poți comanda premergătoare pentru cei mici fără a te teme pentru siguranța sa: atât timp cât îl supraveghezi, el se va bucura de libertate de mișcare și va avea la dispoziție noi mijloace de a învăța puțin câte puțin despre obiectele din jur. 

 

  • Ascunde pungile de plastic

 

Fără îndoială, orice părinte ține obiectele ascuțite în locuri în care copilul nu are acces. Cu toate acestea, nu numai cuțitele pot fi periculoase. Același lucru se poate spune și despre pungile de plastic, cu care cel mic se poate sufoca atunci când se joacă, ținând cont de faptul că primul lucru pe care are tendința să îl facă este să le pună pe cap. Cel mai sigur este să le păstrezi pe toate într-un sertar sau într-un dulap la care el nu poate ajunge.

 

  • Folosește protecția pentru prize

 

Acestea, și cablurile aflate în casă, îi pot stârni interesul celui mic din momentul în care începe să meargă și să exploreze ceea ce se află în jurul său. Pentru a evita orice fel de risc, este necesar să schimbi prizele vechi și să nu lași niciuna fără protecție, deoarece copilul, în timp ce se joacă, poate introduce diferite obiecte metalice în interiorul lor. De asemenea, ai grijă ca prelungitoarele să se afle într-un loc greu accesibil.În concluzie, este normal ca cel mic să vrea să exploreze ceea ce încă nu cunoaște, iar tu nu trebuie să temi de acest lucru, ci să îl consideri ca fiind o parte firească din procesul de învățare pe care urmează să îl parcurgă copilul încă din primele luni de viață. Responsabilitatea ta este, însă, să te asiguri că o face în deplină siguranță.    

 

Sursa foto: shutterstock.com

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,600FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -