web analytics
Home Stiri din Cluj Brutarii, patiserii și mecanicii auto, controlați de ITM Cluj

Brutarii, patiserii și mecanicii auto, controlați de ITM Cluj

- Publicitate -

În perioada 21 – 26 septembrie 2020  ITM Cluj a desfasurat, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, acţiuni de control la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul de fabricare a produselor de brutarie  și  de întreținere și reparare a autovehiculelor.

 

Motivarea campaniei:

Munca nedeclarată constituie un fenomen extrem de nociv, datorită consecințelor sociale și economice pe care le produce, persoana care prestează muncă nedeclarată fiind lipsită de protecție socială, neavand siguranța plății muncii prestate.

Având în vedere riscurile la care sunt expuşi lucrătorii din domeniul de fabricare a produselor de brutarie  și  de întreținere și reparare a autovehiculelor ( cele datorate manipulării unor mase grele şi foarte grele, care conduc la o serie de probleme de sănătate asociate cu dureri de spate şi dureri musculare; lucrul la temperaturi ridicate sau scăzute; risc de accidentare din cauza incendiilor si exploziilor, risc de lovire prin răsturnarea mărfurilor greşit depozitate; risc de accidentare datorat manevrării necorespunzătoare a motostivuitoarelor; risc de electrocutare; ventilaţie insuficientă; echipamente de muncă necorespunzatoare tehnologiilor folosite; riscuri specifice de natura chimica la contactul cu solventii, inhalarea de vapori de gaze si particule rezultate din procesul tehnologic; riscuri specifice de natura fizica, ca urmare a expunerii la zgomot si vibratii; riscuri specifice de natura mecanica,la utilizarea unor echipamente mecanice neconforme, ca urmare a miscarii autovehiculelor neasigurate )  este necesară organizarea periodică a unor acţiuni de control privind modul în care lucrătorii conştientizează riscurile din unitate, ca primă condiţie pentru adoptarea unor atitudini, comportamente şi acţiuni adecvate în prevenirea producerii de accidente.

Obiective generale:

 

Identificarea și combaterea muncii nedeclarate și luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării, de către angajatorii care desfășoară activități în domeniile controlate,  a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă.

Identificarea angajatorilor care utilizeaza nelegal munca copiilor și a tinerilor.

Determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare si de a le înregistra în aplicația Revisal.

Creșterea gradului de conștientizare a angajaților și angajatorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă, în domeniul de fabricare a produselor de brutarie  și  de întreținere și reparare a autovehiculelor.

Eliminarea neconformităților constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate și aplicarea de sancțiuni contravenționale corespunzătoare.

Obiective specifice:

Luarea masurilor specifice pentru diminuarea raspandirii SARS-COV-2.

 

Rezultatele  campaniei :

Au fost efectuate controale la un numar de 24 de angajatori din judetul Cluj. Trei societati comerciale au fost  sanctionate contraventional cu amenzi in valoare totala de 5000 lei pentru faptul ca:  angajatii nu purtau masca de protectie in spatiile inchise, nu se  realiza triajul epidemiologic la intrarea in unitate , angajatorul nu a facut evidenta orelor de munca prestate de fiecare salariat.

Alte deficiente constatate, pentru care au fost dispuse masuri de remediere cu termene de realizare :  necompletarea evaluarii de riscuri cu prevederile Legii 55/2020 (privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19)

- Advertisement -
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,500FansLike
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

Judetul Cluj – locul 2 atat la teste efectuate, cat si la imbolnaviri Covid19 pe ultimele 24 de ore

Buletin de presă, 21.10.2020 ✅ SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ 🔴 Efective angrenate (polițiști, jandarmi,...

Daghemana Câmpia Turzii ANGAJEAZĂ!

Magazinul alimentar, Daghemana Câmpia Turzii, angajează VÂNZĂTOARE! Se oferă: salariu atractiv condiții sigure de lucru contract pe perioadă NEDETERMINATĂ Relații la telefon: 0722246231

Angajare la Transilvania Impact Import Export

Transilvania Impact Import Export angajeaza sofer profesionist cat B+E pentru pompa de beton stationara. Mai multe detalii la numarul de telefon 0720.600.620 CV se pot depune la...

Daghemana ANGAJEAZA!!!

SC Daghemana Com SRL angajeaza! Se cauta sofer, categoria D, cu ATESTAT! INFO LA TELEFON: 0722246231

Ultimele știri

Bazinul de inot Turda ramane inchis

COMUNICAT BAZIN DE INOT DIDACTICDragi utilizatori ai Bazinului de Înot Didactic Turda, dorim să vă aducem la cunoștință că activitatea Bazinului de...

Judetul Cluj – locul 2 atat la teste efectuate, cat si la imbolnaviri Covid19 pe ultimele 24 de ore

Buletin de presă, 21.10.2020 ✅ SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ 🔴 Efective angrenate (polițiști, jandarmi,...

290 de pomi fructiferi recuperati de Politia Locala Turda

La data de 19 octombrie a.c în urma unei sesizări telefonice la dispeceratul Poliției Locale, polițiștii locali au ridicat de pe strada...

Sanatate cu galeata – medicii de familie stau cu orele dupa vaccinele gripale

In timp ce ieri, DSP Cluj anunta ca a inceput distributia unei noi serii de 15.000 de doze de vaccin gripal, realitatea...

6 bolnavi de Covid19 la Spitalul Turda

Comunicat de presă În cursul zilei de luni, 19.10.2020, în urma unor testări pentru COVID-19 în rândul personalului Spitalului...
- Advertisement -