web analytics
Home Știri din Câmpia Turzii Adrian Mischian (PMP): „Subiectul pe care vi-l propun este legat de companiile...

Adrian Mischian (PMP): „Subiectul pe care vi-l propun este legat de companiile locale de stat (Domeniul Public, Compania de Salubritate, Compania de Apă Aries)” (PE)

- Publicitate -

Inființate cu scopul de a oferi servicii de calitate din zona în care locuim, din păcate, aceste societăți au reprezentat moneda de schimb pentru construirea unor alianțe în jurul primarului și a partidului, câștigători ai alegerile la o anumită perioadă de timp. Astfel că, acestea au devenit locul unde camarila politică locală și-a primit recompensa prin angajări masive, pe posturi călduțe și salarii frumoase, fără a se mai ține cont de bugetele de venituri și cheltuieli, de criterii de performanță sau de indicatori economici. Aceste companii de stat au devenit și bazinul principal a recrutării membrilor de partid pentru PNL și PSD.

Cu excepția Companiei de Apă Arieș, unde cel puțin dinafară lucrurile par a merge bine, celelalte două companii, Domeniul Public și Compania de Salubritate, sunt în colaps total, atât financiar, cât și în ceea privește activele (parc auto, echipamente de lucru, etc.). Este inadmisibil ca o companie a consiliului local să încheie anul financiar pe pierdere, cum este cazul Domeniului Public în anul 2019. În perioada 2012-2020, cei doi primari, Hanga și Lojigan, au gestionat extrem de prost activitatea celor două companii și din punctul meu de vedere, alături de consiliile de administrație și de directorii din această perioadă sunt principalii responsabili de dezastrul în care au ajuns aceste societăți. Tot ca punct de vedere personal, cei care au asigurat managementul celor două companii în perioada 2012-2020 ar trebui să fie trași la răspundere pentru slabele performanțe manageriale.

Am fost director la Compania de Salubritate (SLCIAS pe atunci), timp de 13 luni, perioada iunie 2011 – iulie 2012. La preluarea mandatului am găsit o societate în colaps financiar, cu un management depășit de situație, plină de datorii, atât la furnizori cât și la ANAF, cu o linie de creditare epuizată de mult, cu o organigramă sufocată de numărul de personal (peste 100 de persoane).


Am reușit în perioada cât am fost director, să aduc compania pe linia de plutire și la plecarea mea din funcție, 31iulie 20212, la ”rugămințile” politrucilor ce formau alianta PNL+PSD+PC, am lăsat societatea fără datorii la furnizori, cu 0 (zero) datorii la ANAF, cu linia de creditare plină, cu 400.000 lei în conturi bancare, cu 60.000 lei în casierie și cu 67 persoane angajate. Politica de personal pe care am adoptat-o prevedea că până în luna octombrie 2012, numărul persoanelor angajate urma să ajungă la 45, o cifră optimă pentru a asigura o rentabilitate economică a societății. Sunt curios care dintre foștii și actualii manageri pot prezenta astfel de reușite manageriale, comparativ ce am găsit și ce am lăsat în urmă.

Ce a urmat după mine… se pot vedea efectele și în prezent. În 2-3 luni organigrama a depășit 100 de persoane ( beneficiară fiind bineînțeles camarila politică PNL+PSD+PC), cheltuielile s-au triplat, consecință imediată – datorii la ANAF, intr-un cuvânt, management total neperformant.
Au fost mai multe greșeli de management ce s-au făcut la Compania de Salubritate în perioada 2012-2020. În primul rând, extinderea serviciului de salubritate pe mai multe comune din jur, fără a avea suportul tehnic necesar (utilaje și personal). S-a neglijat astfel serviciul de salubritate din localitate, în detrimentul prestării serviciului în alte localități. Spre exemplificare, până în 2012, se ridica gunoiul menajer de la zonele de colectare din jurul blocurilor și de 3 ori pe zi. Cu siguranță acest lucru nu se întâmplă astăzi.


O altă greșeală de management a fost și transformarea Companiei de Salubritate în principalul prestator de servicii pentru instituțiile de stat din localitate. Astfel că, curățenia localității a fost trecută pe planul doi, pe considerentul că oricum populația și agenții economici plătesc taxele lunare de salubritate, indiferent cum arată orașul, compania devenind peste noapte furnizor de lucrări de instalații electrice și de construcții, fără personal adecvat și fără echipamente și dotări necesare. Antreprenoriatul local privat, care acoperea acest gen de lucrări, a fost brusc dat de o parte de administrația Hanga + PNL + PSD + PC.

Consecințele – un oraș murdar, sufocat de gunoaie!

Administrațiile Hanga+Lojigan+PNL+PSD, au eșuat în gestionarea activității Companiei de Salubritate și a Domeniului Public. Soluția pentru aceste companii este una simplă: un management curajos, profesonist și performant și o implicare politică cât mai puțină în activitatea acestora.

Adrian Mischian, candidat PMP la Primăria Câmpia Turzii

- Advertisement -
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,500FansLike
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

Judetul Cluj – locul 2 atat la teste efectuate, cat si la imbolnaviri Covid19 pe ultimele 24 de ore

Buletin de presă, 21.10.2020 ✅ SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ 🔴 Efective angrenate (polițiști, jandarmi,...

Daghemana Câmpia Turzii ANGAJEAZĂ!

Magazinul alimentar, Daghemana Câmpia Turzii, angajează VÂNZĂTOARE! Se oferă: salariu atractiv condiții sigure de lucru contract pe perioadă NEDETERMINATĂ Relații la telefon: 0722246231

Angajare la Transilvania Impact Import Export

Transilvania Impact Import Export angajeaza sofer profesionist cat B+E pentru pompa de beton stationara. Mai multe detalii la numarul de telefon 0720.600.620 CV se pot depune la...

Daghemana ANGAJEAZA!!!

SC Daghemana Com SRL angajeaza! Se cauta sofer, categoria D, cu ATESTAT! INFO LA TELEFON: 0722246231

Ultimele știri

Bazinul de inot Turda ramane inchis

COMUNICAT BAZIN DE INOT DIDACTICDragi utilizatori ai Bazinului de Înot Didactic Turda, dorim să vă aducem la cunoștință că activitatea Bazinului de...

Judetul Cluj – locul 2 atat la teste efectuate, cat si la imbolnaviri Covid19 pe ultimele 24 de ore

Buletin de presă, 21.10.2020 ✅ SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ 🔴 Efective angrenate (polițiști, jandarmi,...

290 de pomi fructiferi recuperati de Politia Locala Turda

La data de 19 octombrie a.c în urma unei sesizări telefonice la dispeceratul Poliției Locale, polițiștii locali au ridicat de pe strada...

Sanatate cu galeata – medicii de familie stau cu orele dupa vaccinele gripale

In timp ce ieri, DSP Cluj anunta ca a inceput distributia unei noi serii de 15.000 de doze de vaccin gripal, realitatea...

6 bolnavi de Covid19 la Spitalul Turda

Comunicat de presă În cursul zilei de luni, 19.10.2020, în urma unor testări pentru COVID-19 în rândul personalului Spitalului...
- Advertisement -