web analytics
Home FEATURED Din disperare de voturi, Horea Hudrea apelează la practici extremiste

Din disperare de voturi, Horea Hudrea apelează la practici extremiste

- Publicitate -

De două milenii și ceva, comunitatea din Turda este recunoscută drept una în care oamenii, de orice nație, au trăit în pace și prietenie, în pofida diferențelor de limbă, neam sau religie.

Niciodată, la Turda n-au existat conflicte inter-etnice, revendicări extremiste, scandaluri pe teme naționaliste, iar asta a contribuit la dezvoltarea relațiilor inter-umane, a industriei, a societății turdene.

Ei bine, toate aceste lucruri sunt călcate în picioare, în această campanie electorală, de către candidatul independent la Consiliul Local Turda, Horea Hudrea.

Acesta este atât de determinat să acceadă în Consiliul Local încât încalcă orice principiu, orice cutumă, orice lege morală pentru a-și atinge obiectivul.

În urmă cu 4 zile, pe rețelele de socializare a proferat o instigare la xenofobie între români și maghiari, invocând mutarea statuii lui Avram Iancu.

„Echipa lui Cristian Matei pregătește un afront la adresa românilor cât și la adresa maghiarilor. Pe ascuns și fără să-i consulte pe turdeni vor să mute statuia lui Avram Iancu în spatele Bisericii Romano-Catolice. Unii zic că statuia lui Avram Iancu nu este o capodoperă artistică. Totuși, să-l pui pe Avram Iancu ”să sprijine” Catedrala Romano-Catolică? Dragi turdeni, vreți ca statuia lui Avram Iancu să fie mutată în spatele Bisericii Romano-Catolice? Cristian Matei cere votul maghiarilor. Stimați turdeni de etnie maghiară. Vă simți confortabil cu statuia lui Avram Iancu,”sprijinită” de una din bisericile dvs? Acest mesaj nu este unul de învrăjbire, așa cum vor sări unii să zică. Se referă la respectarea sensibilităților oamenilor. Pentru ca să nu existe astfel de alegeri nepotrivite e nevoie de transparență și de consultare publică. 90% din Consiliul Local Turda, habar nu are că statuia aceea va fi mutată. Ce cred membrii societății patriotice Avram Iancu care au finanțat statuia? Ce cred maghiarii din oraș că Iancu va păzi o biserică maghiară? Deciziile de acest fel trebuie luate prin consultare publică, chiar daca substratul lor este în esență unul tehnic.” – a comentat Hudrea pe pagina sa de candidat.

RefleqtMedia a studiat problema, atât din punct de vedere arhitectural, cât și urbanistic.

Pe locul pe care acum tronează statuia lui Avram Iancu, înainte era statuia cu lupoaica. Deoarece statuia lupoaicei este un simbol al moștenirii romane în România, aceasta a fost mutată în sensul giratoriu din Piața Romană – după cum era normal.

Ei bine, în locul Lupoaicei, pe strada Republicii a fost amplasată statuia lui Avram Iancu.

Angajații Serviciului de Urbanism din Primăria Turda au conceput un proiect astfel încât statuia lui Avram Iancu să fie amplasată pe STRADA AVRAM IANCU, adică exact care poartă numele marelui erou național.

Astfel, statuia „nu va sprijini o biserică maghiară”, așa cum imoral a declarat Horea Hudrea, ci va întâmpina turiștii care vin dinspre Cluj Napoca, de pe esplanada din fața Teatrului Național Aureliu Manea.

Prin această mutare arhitecturală, Avram Iancu devine simbolul INTRĂRII ÎN TURDA. Totodată, statuia nu va fi amplasată „în spatele Bisericii Romano-Catolice”, ci în fața acesteia – pe sensul de mers Cluj Napoca – Turda.

Cât privește „consultarea publică” despre care vorbește Horea Hudrea, din punct de vedere al Codului Administrativ, consultările publice se impun doar în cazul hotărârilor cu caracter NORMATIV, iar această hotărâre – firește – NU ARE ACEST CARACTER.

Până la urmă este o chestiune de viziune, de arhitectură, de percepție – și nu de învrăjbire, xenofobie sau șovinism, mai ales din partea unui candidat la o funcție publică, care aparține unei minorități (nu naționale).

- Advertisement -
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,200FansLike
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

Ioan Zeng: „Iubesc comuna Mihai Viteazu ca pe ochii din cap!”

RefleqtMedia este primul site local de știri căruia primarul comunei Mihai Viteazu, Ioan Zeng, i-a acordat un interviu după alegerile locale din 27...

Daghemana Câmpia Turzii ANGAJEAZĂ!

Magazinul alimentar, Daghemana Câmpia Turzii, angajează VÂNZĂTOARE! Se oferă: salariu atractiv condiții sigure de lucru contract pe perioadă NEDETERMINATĂ Relații la telefon: 0722246231

Angajare la Transilvania Impact Import Export

Transilvania Impact Import Export angajeaza sofer profesionist cat B+E pentru pompa de beton stationara. Mai multe detalii la numarul de telefon 0720.600.620 CV se pot depune la...

Daghemana ANGAJEAZA!!!

SC Daghemana Com SRL angajeaza! Se cauta sofer, categoria D, cu ATESTAT! INFO LA TELEFON: 0722246231

Ultimele știri

Ioan Zeng: „Iubesc comuna Mihai Viteazu ca pe ochii din cap!”

RefleqtMedia este primul site local de știri căruia primarul comunei Mihai Viteazu, Ioan Zeng, i-a acordat un interviu după alegerile locale din 27...

Mesaje de recunoștință, dar și de perspectivă, de la Emil Mocan și echipa PMP Chețani!

După victoria „en-fanfare” obținută la alegerile locale de duminică, atât primarul comunei Chețani, Emil Florin Mocan, cât și consilierii care vor forma...

La Turda se lucrează, concomitent, pe aproape 30 de străzi

Cei care spuneau că asfaltările și modernizările se vor opri după campania electorală pot, liniștiți, să-și înghită vorbele. La Turda, Primăria și Compania...

Accident la Mărtinești – o femeie a fost rănită!

Un autoturism s-a răstunat în jurul orei 15.00, în apropiere de localitatea Vâlcele. S-au deplasat la locul evenimentului o autospecială și un echipaj...

🆕ℹ Încă un punct de distribuție bilete

 Stimați călători, vă informăm că puteți achiziționa bilete de călătorie de la magazinul alimentar Gabma Impex SRL, situat în stația din Micro...
- Advertisement -