web analytics
Home DEZVĂLUIRI Avram Gal – executat politic într-un dosar cu multe lacune (citește detalii...

Avram Gal – executat politic într-un dosar cu multe lacune (citește detalii EXCLUSIVE despre dosar)

- Publicitate -

Știrea zilei de ieri a fost punerea sub control judiciar a președintelui ALDE Câmpia Turzii, Avram Gal, într-un dosar în care este acuzat că ar fi luat mită suma de 400.000 de lei pentru a facilita tranzacționarea de măști de protecție către UNIFARM, în perioada stării de urgență.

La aproape 24 de ore de la răsărirea informației de mai sus, RefleqtMedia are TOATE detaliile dosarului care arată ca o execuție politică, având însă și multe lacune, pe care le vom prezenta mai jos:

  1. Denunțătorul lui Avram Gal – un om de afaceri ploieștean, cu MULȚI SCHELEȚI ÎN DULAP.

Daniel Bogdan Crăciunoiu este numele celui care l-a vândut pe Avram Gal procurorilor DNA. Crăciunoiu este un personaj soios, cu probleme de natură penală, care s-a specializat în atitudinea de „sifon”. Astfel, în anul 2014, acest Crăciunoiu l-a turnat la DNA pe Alexandru Băloi, fostul manager al Spitalului Județean Ploiești, căruia îi dăduse mită pentru a facilita plata unor facturi restante pe care spitalul le avea către firma lui Crăciunoiu.

”Recunosc faptul că în perioada 2014 – 2015, am primit mai multe sume de bani de la domnul Bogdan Crăciunoiu pentru a-i înlesni plata unor facturi restante pentru firma S.C.  (…) În data de 24 august 2015 şi-a anunţat vizita la mine la birou domnul Bogdan Crăciunoiu fără a-mi comunica la telefon motivul vizitei.(…) Ne-am întâlnit în zona sensului giratoriu din Piaţa Romană, s-a urcat la mine în maşină, am avut discuţii aşa cum au fost relatate în documentele din dosar şi a lăsat în torpedoul maşinii suma de bani care a fost identificată de organele de cercetare. Suma de bani identificată de organele de cercetare a fost în cuantum de 3.000 lei. Această sumă reprezenta o plată pentru mine în vederea ajutorului pe care aş fi putut să i-l ofer în privinţa plăţilor facturilor restante către firma S.C. … SRL”, a declarat anchetatorilor Alexandru Băloi.

Acesta a recunoscut și faptul că nu era pentru prma dată când primea bani de la omul de afaceri. S-a mai întâmplat acest lucru și anul trecut în luna decembrie, atunci când Crăciunoiu a venit în biroul lui Alexandru Băloi.

„La sfârşitul anului 2014, în luna decembrie, domnul Bogdan Crăciunoiu a fost în vizită la mine la birou spunându-mi că firma S.C…. SRL are contract cu spitalul de mai mulţi ani, cu obiect de activitate service aparatură de radiodiagnostic, efectuarea măsurătorilor de dozimetrie, verificare echipamente de radioprotecţie şi că există o serie de facturi restante peste termenul de plată de 60 zile, rugându-mă să-l ajut dacă este posibil să-i facilitez plata câtorva din facturile restante. I-am promis că mă voi interesa de situaţia facturilor şi discutând cu directorul financiar contabil voi vedea dacă am posibilitatea să-l ajut. Am încheiat discuţia, mi-a mulţumit, iar înainte de a pleca a lăsat pe birou un plic în care ulterior am observat că erau 1.500 lei, sumă pe care mi-am însuşit-o,” a mai declarat Băloi.

Fostul manager al Spitalului Județean Ploiești a precizat însă că nu el a fost cel care a pretins banii, ci Crăciunoiu i-a oferit. – scrie observatorph.ro

Același Crăciunoiu are o condamnare penală, de 2 ani și 2 luni, cu suspendare și 3 ani de încercare, pentru FALS ÎN ÎNSCRISURI.

„Conform documentelor facute publice de DNA, în cursul lunii octombrie 2014, cu ocazia organizarii targului Indagra din Bucuresti, Virgil Gaman si Nagy Peter Tamas, în exercitarea atributiilor de serviciu, au pretins de la persoane din conducerea firmei organizatoare suma de 40.000 euro.

Aceasta suma era “para?ndarat” din suma de 414.000 euro pe care o platea Ministerul Agriculturii firmei organizatoare.

Reprezentantii firmei organizatoare a Indagra nu aveau competenta sa plateasca mai mult de 15.000 euro. Cei doi demnitari de la Ministerului Agriculturii i-au determinat pe administratorii unor firme sa întocmeasca, în fals, mai multe contracte cu firma organizatoare. Acestia au fost Zoltan Jozsef Haller, Claudiu Vasilescu si Daniel Craciunoiu. Aritmetica mitei era urmatoarea: 64.480 lei i-au revenit lui Nagy Peter Tamas, iar restul lui Virgil Gaman. In aceeasi perioada si în acelasi context, Nagy Peter Tamas a pretins de la organizatorii Indagra suma de 45.880 lei, în numele ANARZ.”
Scrie agrinet.ro

Același om – altă faptă. Daniel Bogdan Crăciunoiu, denunțătorul lui Avram Gal, a fost destituit din funcția de conducere pe care o ocupa în cadrul CNCAN, pentru INCOMPATIBILITATE ȘI CONFLICT DE INTERESE.

„Potrivit ANI, fostul secretar general al CNCAN București s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 11 iulie 2012 – 30 septembrie 2013, întrucât a deținut, simultan, atât funcția publică de execuție de consilier în cadrul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare, cât și funcția publică de Secretar General al Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare, încălcând, astfel, dispozițiile art. 94, alin. (1) și alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică; funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice”.

De asemenea, Bogdan Daniel Crăciunoiu a încălcat și regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, întrucât, în timpul exercitării funcției de Secretar General al Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare, a avizat mai multe autorizații de desfășurare a activității în domeniul nuclear, autorizații care au fost eliberate societăților în cadrul cărora mama acestuia deține calitatea de asociat și funcția administrator, încălcând, astfel, dispozițiile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr 161/2003, potrivit cărora „Funcţionarul public este în conflict de interese dacă se află în una dintre următoarele situaţii […] interesele sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice”.”,  scrie România Liberă.

Revenind la prima faptă a lui Crăciunoiu, cea de dare de mită, observați afirmația făcută de Alex Băloi: „Nu i-am cerut, el mi-a oferit”.

A oferit mită pentru ca, mai apoi, să toarne la DNA – observați similitudinile cu cazul lui Avram Gal?

 

  1. Din „mita” oferită lui Avram Gal s-a înfruptat și statul român.

Probabil că mulți specialiști în materie juridică se întreabă de ce este Avram Gal cercetat pentru „trafic de influență” și nu pentru „luare de mită”. Răspunsul este simplu: mita pe care Crăciunoiu afirmă că i-a dat-o lui Avram Gal este una impozitată de statul român. Astfel, în acest an, firma lui Crăciunoiu și firma coordonată de Avram Gal, au încheiat un contract de publicitate, în valoare de 20.000 de euro.

Acei bani – 20.000 de euro – au fost declarați și impozitați din punct de vedere fiscal, rezultând un impozit de 3200 de euro către statul român.

Desigur, firma lui Crăciunoiu și-a dedus din venituri alte 80.000 de euro, pe care i-a oferit ca sponsorizare fundației New Life Evanghelical, coordonată de același Avram Gal.

Cu alte cuvinte, „mita” l-a ajutat pe Crăciunoiu să reducă suma impozabilă către stat, iar statul român a încasat impozit din banii încasați de Avram Gal.

  1. Dosar 100% POLITIC!

În această dimineață, Avram Gal a remis următorul comunicat: „Datele CSM arată că, de mai bine de cinci ani, românii se judecă tot mai mult. Unul din patru români este suspect sau martor într-un caz investigat de procurori.

Ultimele sondaje i-au pus pe jar pe PNL-iști, deoarece acestea indică faptul că vor pierde Primăria Câmpia Turzii, iar cum candidații  USR, PSD, PRO România, nu cotează în această ecuație, favoritul pentru câștigarea postului de primar este candidatul ALDE, Avram Gal. De aceea se încearcă prin orice mijloace scoaterea acestuia din cursa electorală.

Un lucru deosebit de suspect este faptul că imediat după depunerea candidaturii de către acesta și aflarea rezultatului sondajului care îl arată câștigător pe Avram Gal, a apărut un nou denunț și un alt dosar penal , în care nu contează rezultatul ci doar efectul politic și electoral.

Tot scenariul a fost pregatit de câteva săptămăni bune, prin acesta încercându-se scoaterea de pe scena politică locală a lui Avram Gal.

Pasul 1 a fost depunerea candidaturii.

Pasul 2, apare denunțul pe un subiect actual, legat de pandemie.

Pasul 3, articole în presa națională, preluate apoi de cea locală.

Pasul 4, postacii Facebook pregătiți din timp de PNL se apucă de distribuit și comentat speța.

Ceea ce nu s-a luat în calcul este faptul că cetățenii au început să înțeleagă că astfel de metode au un sigur scop: scoaterea din cursa electorală a candidatului problemă pentru PNL.”

4. Avram Gal – control judiciar pentru că nu a vrut să declare „în orb”

Ceea ce nu multă lume știe este că motivul pentru care Avram Gal este cercetat sub control judiciar, într-un dosar care are la bază o foaie scrisă de mână este unul pur-tehnic.

În 18 august, când a fost chemat la DNA, Avram Gal a refuzat să dea o declarație în fața procurorilor, până când nu va avea ocazia să studieze dosarul. Astfel, procurorii DNA au dispus măsura controlului judiciar (singura măsură preventivă care poate fi dispusă fără încuviințarea judecătorului) pentru a-l împiedica pe Gal să ia legătura cu denunțătorul său.

Din informațiile obținute de RefleqtMedia procurorii DNA nu au reușit să facă o conexiune între Avram Gal și reprezentanții UNIFARM.

- Advertisement -
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,200FansLike
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

Tronsonul de Autostrada Iernut – Chetani se deschide astazi! Iohanis si Orban vor fi prezenti la eveniment

Prefectura Mures a dat publicitatii un anunt de presa prin care afirma ca presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, alaturi de premierul, Ludovic Orban,...

Daghemana ANGAJEAZA!!!

SC Daghemana Com SRL angajeaza! Se cauta sofer, categoria D, cu ATESTAT! INFO LA TELEFON: 0722246231

Sesiune de recrutări ROMCAB, mâine, la Palatul Cultural Câmpia Turzii

Cetățenii care sunt în căutarea unui loc de muncă stabil și bine plătit sunt așteptați mâine, 27 iunie 2020, între orele 9:00...

ROMCAB ANGAJEAZĂ!

OPERATORI UTILAJE ELECTRICIENI INGINERI ELECTRONIȘTI / AUTOMATIZĂRI STIVUITORIȘTI PERSONAL PLANIFICARE – LANSARE – URMĂRIRE PRODUCȚIE ASISTENT MANAGER ÎNGRIJITOR SPAȚII VERZI   SE OFERĂ: SALARIU NET (ÎN MÂNĂ)...

Ultimele știri

Pro Romania promoveaza un alt model politic decat cel de pana acum (PE)

„Noi, cei din PRO ROMANIA 💙💛❤ TURDA , vrem să promovăm un alt model politic decât cel care a funcţionat până acum. Mai...

Tronsonul de Autostrada Iernut – Chetani se deschide astazi! Iohanis si Orban vor fi prezenti la eveniment

Prefectura Mures a dat publicitatii un anunt de presa prin care afirma ca presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, alaturi de premierul, Ludovic Orban,...

DISPOZIȚIE Nr. _544_ din 18.09.2020 privind convocarea Consiliului Local al Municipiului Câmpia Turzii în ședință ordinară

Primarul Municipiului Câmpia Turzii;În conformitate cu prevederile art.133 și art.134 din O.U.G nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare;Ținând seama de dispozițiile art.155...

Vezi cum le-a dat rușine un medic dentist coronascepticilor

Știți teoriile cu hipoxia și hiprostia, pe care toți „dăștepții” lui Pește Prăjit le propagă din curul minții lor? Ei bine, Ana Chiricea,...

Ce n-au reușit Sașa, Dan, Chișu și Rafai în 20 de ani, a reușit Rusu într-o zi!

Nu e nevoie de noi să spunem că Emil Ștefan Rusu este cel mai potrivit candidat pentru comuna Tritenii de Jos, deoarece...
- Advertisement -
Country/Region
Confirmed cases
Deaths
Recovered
Active cases
USA
6,875,103
202,219
4,155,655
2,517,229
India
5,214,677
84,404
4,112,551
1,017,722
Brazil
4,457,443
135,031
3,753,082
569,330
Russia
1,091,186
19,195
901,207
170,784
Peru
750,098
31,146
594,513
124,439
Colombia
743,945
23,665
615,457
104,823
Mexico
684,113
72,179
488,416
123,518
South Africa
655,572
15,772
585,303
54,497
Spain
625,651
30,405
0
595,246
Argentina
601,713
12,460
456,347
132,906
Chile
441,150
12,142
413,928
15,080
Iran
416,198
23,952
355,505
36,741
France
415,481
31,095
90,840
293,546
UK
381,614
41,705
0
339,909
Bangladesh
345,805
4,881
252,335
88,589
Saudi Arabia
328,144
4,399
307,207
16,538
Iraq
307,385
8,332
241,100
57,953
Pakistan
304,386
6,408
291,683
6,295
Turkey
298,039
7,315
263,745
26,979
Italy
293,025
35,658
215,954
41,413
Philippines
279,526
4,830
208,790
65,906
Germany
269,298
9,459
241,300
18,539
Indonesia
236,519
9,336
170,774
56,409
Israel
176,933
1,169
129,394
46,370
Ukraine
169,472
3,468
75,486
90,518
Canada
140,867
9,200
123,109
8,558
Bolivia
129,419
7,511
87,716
34,192
Qatar
122,693
208
119,613
2,872
Ecuador
122,257
11,029
97,063
14,165
Romania
108,690
4,312
43,244
61,134
Kazakhstan
107,134
1,671
101,610
3,853
Dominican Republic
106,136
2,022
79,363
24,751
Panama
104,138
2,213
77,881
24,044
Egypt
101,641
5,715
87,158
8,768
Belgium
97,976
9,936
18,854
69,186
Kuwait
97,824
575
87,911
9,338
Morocco
94,504
1,714
74,930
17,860
Oman
91,753
818
84,648
6,287
Netherlands
88,073
6,266
0
81,807
Sweden
87,885
5,864
0
82,021
China
85,255
4,634
80,456
165
Guatemala
83,664
3,036
73,260
7,368
UAE
82,568
402
72,117
10,049
Poland
77,328
2,270
63,312
11,746
Japan
77,009
1,473
69,253
6,283
Belarus
75,230
773
73,098
1,359
Honduras
70,120
2,122
20,677
47,321
Ethiopia
66,913
1,060
27,085
38,768
Portugal
66,396
1,888
44,794
19,714
Venezuela
64,284
520
52,564
11,200
Bahrain
63,189
218
56,087
6,884
Costa Rica
60,818
666
22,662
37,490
Nepal
59,573
383
42,949
16,241
Singapore
57,543
27
57,039
477
Nigeria
56,735
1,093
48,092
7,550
Uzbekistan
49,761
415
46,092
3,254
Switzerland
49,283
2,043
39,900
7,340
Algeria
49,194
1,654
34,675
12,865
Armenia
46,910
926
42,369
3,615
Ghana
45,714
294
44,896
524
Kyrgyzstan
45,244
1,063
41,415
2,766
Moldova
44,983
1,170
33,239
10,574
Czechia
44,155
489
23,377
20,289
Afghanistan
38,883
1,437
32,576
4,870
Azerbaijan
38,777
571
36,289
1,917
Austria
36,661
763
28,451
7,447
Kenya
36,576
642
23,611
12,323
Palestine
33,843
244
23,060
10,539
Serbia
32,695
738
31,512
445
Ireland
32,023
1,789
23,364
6,870
Paraguay
31,113
584
16,313
14,216
El Salvador
27,346
804
20,825
5,717
Australia
26,861
837
23,855
2,169
Lebanon
26,768
263
10,217
16,288
Libyan Arab Jamahiriya
25,822
409
13,908
11,505
Bosnia
24,605
747
17,219
6,639
S. Korea
22,783
377
19,771
2,635
Denmark
21,393
635
16,918
3,840
Cameroon
20,303
415
18,837
1,051
Côte d'Ivoire
19,158
120
18,330
708
Bulgaria
18,544
749
13,391
4,404
Macedonia
16,274
675
13,635
1,964
Hungary
16,111
669
4,240
11,202
Madagascar
15,925
216
14,547
1,162
Senegal
14,618
300
10,923
3,395
Croatia
14,513
244
12,169
2,100
Greece
14,400
325
3,804
10,271
Zambia
13,928
326
13,029
573
Sudan
13,535
836
6,759
5,940
Norway
12,644
266
10,371
2,007
Albania
11,948
347
6,788
4,813
DRC
10,442
267
9,840
335
Guinea
10,183
63
9,642
478
Malaysia
10,147
129
9,264
754
Namibia
10,078
108
7,685
2,285
French Guiana
9,623
65
9,267
291
Maldives
9,494
33
8,033
1,428
Tajikistan
9,214
73
7,988
1,153
Finland
8,858
339
7,700
819
Gabon
8,678
53
7,827
798
Tunisia
8,570
133
2,342
6,095
Haiti
8,556
220
6,315
2,021
Zimbabwe
7,633
224
5,841
1,568
Luxembourg
7,541
124
6,641
776
Montenegro
7,503
129
4,892
2,482
Mauritania
7,346
161
6,865
320
Slovakia
6,256
39
3,390
2,827
Mozambique
6,161
39
3,393
2,729
Malawi
5,711
179
4,000
1,532
Uganda
5,594
61
2,544
2,989
Djibouti
5,399
61
5,333
5
Swaziland
5,191
103
4,439
649
Cabo Verde
5,063
49
4,465
549
Equatorial Guinea
5,002
83
4,509
410
Hong Kong
4,997
103
4,696
198
Nicaragua
4,961
147
2,913
1,901
Congo
4,934
88
3,887
959
Cuba
4,933
109
4,230
594
Central African Republic
4,782
62
1,830
2,890
Suriname
4,671
95
4,160
416
Rwanda
4,653
23
2,817
1,813
Jamaica
4,374
51
1,225
3,098
Myanmar
4,299
68
944
3,287
Slovenia
4,195
140
2,939
1,116
Jordan
4,131
26
2,415
1,690
Angola
3,789
144
1,405
2,240
Syrian Arab Republic
3,691
165
903
2,623
Lithuania
3,565
87
2,181
1,297
Mayotte
3,541
40
2,964
537
Thailand
3,497
58
3,328
111
Gambia
3,473
107
1,951
1,415
Trinidad and Tobago
3,434
60
1,469
1,905
Guadeloupe
3,426
26
837
2,563
Somalia
3,390
98
2,812
480
Aruba
3,382
23
1,742
1,617
Sri Lanka
3,276
13
3,043
220
Bahamas
3,177
69
1,626
1,482
Georgia
3,119
19
1,435
1,665
Réunion
3,099
15
1,794
1,290
Mali
2,966
128
2,311
527
Estonia
2,814
64
2,357
393
Malta
2,634
17
1,996
621
South Sudan
2,599
49
1,290
1,260
Botswana
2,567
13
624
1,930
Benin
2,280
40
1,950
290
Guinea-Bissau
2,275
39
1,127
1,109
Iceland
2,206
10
2,112
84
Sierra Leone
2,133
72
1,646
415
Guyana
2,027
60
1,302
665
Yemen
2,022
585
1,221
216
Uruguay
1,876
46
1,582
248
New Zealand
1,809
25
1,714
70
Burkina Faso
1,767
56
1,166
545
Togo
1,618
41
1,243
334
Belize
1,567
19
742
806
Cyprus
1,558
22
1,282
254
Latvia
1,498
36
1,248
214
Andorra
1,483
53
1,054
376
Liberia
1,333
82
1,214
37
Lesotho
1,327
33
687
607
Niger
1,183
69
1,104
10
Martinique
1,122
18
98
1,006
Chad
1,115
81
962
72
French Polynesia
1,099
2
672
425
Vietnam
1,066
35
940
91
Sao Tome and Principe
907
15
873
19
San Marino
723
42
663
18
Diamond Princess
712
13
651
48
Turks and Caicos Islands
663
5
565
93
Channel Islands
644
48
575
21
Sint Maarten
565
19
477
69
Papua New Guinea
516
6
232
278
Tanzania
509
21
183
305
Taiwan
503
7
478
18
Burundi
473
1
374
98
Comoros
470
7
449
14
Faroe Islands
429
0
412
17
Mauritius
366
10
338
18
Eritrea
364
0
305
59
Gibraltar
343
0
313
30
Isle of Man
339
24
312
3
Saint Martin
330
6
206
118
Mongolia
311
0
302
9
Cambodia
275
0
274
1
Bhutan
252
0
182
70
Curaçao
210
1
74
135
Cayman Islands
208
1
204
3
Monaco
186
1
147
38
Barbados
185
7
171
7
Bermuda
178
9
164
5
Brunei
145
3
141
1
Seychelles
141
0
136
5
Liechtenstein
112
1
108
3
Antigua and Barbuda
95
3
92
0
British Virgin Islands
69
1
40
28
Saint Vincent and the Grenadines
64
0
64
0
Macao
46
0
46
0
Caribbean Netherlands
32
1
17
14
Fiji
32
2
26
4
Timor-Leste
27
0
26
1
Saint Lucia
27
0
26
1
New Caledonia
26
0
26
0
Dominica
24
0
18
6
Grenada
24
0
24
0
St. Barth
23
0
16
7
Lao People's Democratic Republic
23
0
22
1
Saint Kitts and Nevis
17
0
17
0
Greenland
14
0
14
0
Falkland Islands (Malvinas)
13
0
13
0
Montserrat
13
1
12
0
Holy See (Vatican City State)
12
0
12
0
Saint Pierre Miquelon
11
0
5
6
Western Sahara
10
1
8
1
MS Zaandam
9
2
0
7
Anguilla
3
0
3
0
Updated on 2020-09-18 14:07