web analytics
Home INTERVIU Mircea Irimie: „...nu doar Primăria Turda trebuie să aloce fonduri din bugetul...

Mircea Irimie: „…nu doar Primăria Turda trebuie să aloce fonduri din bugetul local pentru Spitalul din Turda”

- Publicitate -

În această săptămână, candidatul Pro România la Primăria Turda, Mircea Vicențiu Irimie, a acordat un interviu pentru RefleqtMedia.

Am vrut să tratăm cu Irimie subiecte diverse, de la „medical” la „administrativ”.

Vă invităm, așadar, să vă relaxați – să serviți o cafea și să citiți interviul care urmează:

1. Care sunt carențele sistemului medical turdean?
 
     Spitalul Municipal din Turda dispune de personal medical calificat dar suferă din pricina modernizării și tehnologizarii cu aparatură de ultima generație . 
    Spitalul Municipal din Turda are nevoie urgentă de alocări bugetare suplimentare.  Atât pentru activitatea curentă cât și pentru achiziționarea de aparatură si tehnică medicală performantă.  Nu în ultimul rand dotările care trebuie să asigure buna funcționalitate ( centrală termică,  generator de energie electrică,  stație de producere și distribuire a oxigenului , bucătărie cu capacitate de gătire si depozitare conform condițiilor prevăzute de siguranța în alimentația publică,   etc ) sunt imperios necesare . 
    Dar , ATENTIE !  Spitalul turdean deservește întreaga Comunitate Urbană Arieș , nu doar Turda. Ci foarte multe comune și sate din vecinătatea Turzii.  Și de aceea nu doar Primăria Turda trebuie să aloce fonduri din bugetul local pentru Spitalul din Turda ci și Primăriile Comunelor din vecinatate ale căror locuitori se internează și beneficiază de serviciile medicale de urgență sau de tratament  în unitatea medicală Turdeană.  Nu în ultimul rand Consiliul Județean trebuie să aloce fonduri pentru modernizarea și funcționarea spitalului Municipal din Turda . 
   In mandatul meu de Deputat in Parlamentul Romaniei am facut demersuri pentru reacreditarea spitalului avand o bună colaborare cu dl Vasile Cepoi ( Președintele Autoritatii de acreditare ) si am adus fonduri în sumă de 11 milioane lei  . Domnul Secretar de Stat în Ministerul Sănătății,  dl Răzvan Vulcănescu a venit în urma demersului meu de 2 ori la Turda la Spitalul Municipal și la Unitatea de Salvare . 
 
2. Care este impresia dumneavoastră vis-a-vis de activitatea Consiliului Local Turda?
 
    Cu tot respectul față de acei Consilieri Locali care au dat dovadă de implicare , nu doar de prezență,  consider că a fost un mandat foarte slab ca activitate a Consiliului  Local . 
     Lipsa audiențelor sau a întâlnirilor cetățenești,  lipsa prezenței în teren pe șantierele în derulare , dar mai ales lipsa proiectelor și inițiativelor denotă faptul că activitatea majorității Consilierilor Locali lasă foarte mult de dorit . 
  Și de aceea transmit următoarele precizări : 
      – votul turdenilor pentru obținerea unui mandat de Consilier Local nu este pentru obținerea de locuri de muncă calduțe pentru membrii familiei sau apropiați , nici pentru finanțări pentru ONG -urile coordonate din culise de către consilierii locali sau partidele politice din care fac parte . 
     – să vii dupa 4 ani în care ai facut parte din Forul Legislativ si să faci pe consternatul punând întrebari naive Administrației publice locale ( căreia tu, ca și Consilier Local trebuia sa îi coordonezi si să îi verifici activitatea ) este o dovadă crasă de demagogie si politicianism . 
     – conform legii Administrației Publice Locale , Consiliul Local reprezintă LEGISLATIVUL iar Primarul municipiului ADMINISTRATIVUL .  Iar atunci care este jocul ca înainte cu 2 luni de alegerile locale să faci pe neștiutorul și foarte interesatul de bunul mers al comunității turdene cand tu ai fost Consilier Local în funcție?  
     – bunul simț și respectul față de turdeni impune un Raport de Activitate al fiecărui Consilier Local din mandatul 2016 – 2020 . 
     In concluzie , aproximativ 80 % din actualii Consilieri nu mai au ce cauta in viitorul mandat pentru încă 4 ani de ,, Dolce far niente ” .
  Despre Viceprimar mă abțin să spun ceva . Ce aș putea spune ?
 
3. Care este potențialul pe care dumneavoastră îl prevedeți pentru Turda?
 
      Turda are un potențial fantastic cum puține localități din România au . 
    Pe zona de tratament Balnear , Turda deține Nămoluri Sapropelice , Argile  Sărate,  Ape Clorosodice iar perla coroanei o putem numi Salina Turda.  
   Pe zona de turism istoric la Turda există Muzeul de Istorie amplasat in fostul Palat Voievodal , Castrul Roman – unul dintre cel peste 1040 de Castre construite de Romani in marele imperiu și unde a fost instalată  Legiunea  a cincea Macedonica , centrul istoric , etc .
   In turismul Ecumenic avem Mănăstirea Mihai Vodă  , Catedrala Turdeană,  Biserica Rățeștilor,  Biserica veche ”  dintre Români ,, unde au fost învestiți primii Episcopi ortodocși români ai Transilvaniei , Vasile Moga și Andrei Șaguna.  Avem biserici cu 500 de ani vechime , Biserica Romano Catolică unde a avut loc renumita Dieta de la Turda , Biserica Reformată din centru Turzii și Biserica Reformat Calvină fortuită din Turda Nouă.  
    Un mare potențial agrar, dovadă fiind Stațiunea de Cercetare Agricolă din Turda fiind catalogată ca numarul 2 după Fundulea în cercetarea agricolă românească cu cercetatori si oameni de știință remarcabili .
    Un mare potențial industrial și comercial de asemenea dovadă fiind nu doar magazinele alimentare sau de bricolaj ci marile Depozite Logistice construite la Turda de Dedeman, Kaufland sau Penny.  O zona industrială uriașă moștenită in 1989 care a renăscut, cu mare capacitate de producție și care se afirmă național sau internațional .  
 
4. În ultimul sondaj IRES; sunteți creditat cu peste 18% șanse să deveniți primar, fiind al doilea clasat după primarul în funcție. Cum comentați?
 
     Sunt unul dintre fondatorii PRO ROMANIA iar țelul nostru este refondarea Social Democrației în România  .  Suntem un partid de Centru – Stanga dar invităm întreg electoratul să vină alături de noi . 
    Noi nu ne luptăm cu nimeni,  nu suntem un partid de circ și scandal , suntem pentru construcție si pentru colaborare necondiționată în folosul comunității.  
   Mai departe de candidatul Mircea Irimie , PRO ROMANIA vine la Turda  cu o propunere de oameni specializați în diferite domenii de activitate și care au confirmat prin competență și rezultate . Categoric vom avea cea mai bună listă de candidați pentru Consiliul Local și cel mai bun Coordonator de Campanie . 
    Proiectul nostru se numeste : Turda , un oraș modern și sigur !
    In ce priveste rezultatul sondajului denotă faptul că pe zona de Centru – Stânga nici un posibil candidat sondat nu trece de 6 % ceea ce mă clasează ca singur candidat cu șanse pe această zonă . Și de aceea PRO ROMANIA TURDA invită toți turdenii care sunt de Centru Stanga si care nu se mai simt reprezentați,  sa vină alături de noi și să dea forță reformării Social Democrației.
   Concret .  Se cuvine ca fiecare candidat la funcția de Primar al Municipiului Turda,  mai departe de cuvinte frumoase si intentii lăudabile , să prezinte clar ce au făcut până acum pentru Turda sau pentru țara noastră.  Pentru ca povești cunoaște tot românul . 
 
5. Care este viziunea dumneavoastră vis-a-vis de sistemul HoReCa din Turda?
 
     Conform unor evaluări ale Institutului național de statistică , în România există un imens potential în agricultură si turism . 
    Dar o ofertă turistică modernă trebuie să conțină servicii de ospitalitate profesioniste la nivelul mileniului 3 . 
   România are un foarte mare  potential turistic fiind o țară foarte atractivă datorită resurselor de relief rarisime ( Dunărea,  Marea Neagră , Delta Dunării , munți cu creste semețe , etc ) și a turismului cu specific  ( Bucovina , Maramureș ,  Valea Prahovei , Valea Oltului , Ardealul ,  Țara Oașului , Etc ) , stațiuni Balneare , stațiuni pentru pasionații de schi ,etc și nu în ultimul rand preparatele culinare sunt extrem de apreciate . 
   Dar un turism atractiv  presupune o infrastructură rutieră extinsă și servicii de ospitalitate profesioniste . 
    La Turda turismul este în creștere datorită obiectivelor turistice și a spațiilor de cazare dar există o mare carență în ce privește personalul calificat .  Este necesar  ca în  unitățile de învățământ turdene să fie introduse profesii cerute în  industria  de ospitalitate ( barman , ospătar ,  bucătar, cofetar ,  recepționer,  cameristă,  etc ).
   De asemenea in cadrul Primăriei Municipiului Turda, un Serviciu  care să aibă ca și atribuții o relație deschisă și apropiată cu mediul privat . 
    O bună ofertă turistică cu servicii de foarte bună calitate poate duce la creșterea continuă a numarului de turiști  care mulțumiți de ospitalitate vor face o bună reclamă .
    Infuzia de capital pe care turiștii o fac, în urma costurilor de  cazare, de servire a mesei si  a altor lucruri necesare sau de cumparare de suveniruri, crează posibilitatea de creștere a încasărilor la  bugetul local și implicit să ducă la dezvoltarea și modernizare Municipiului .
- Advertisement -
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,200FansLike
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

TOȚI pentru Lojigan! Lista tuturor politicienilor care și-au manifestat susținerea pentru primarul de la Câmpia Turzii!

O strategie de campanie electorală implică o serie de „endorsements”, adică declarații publice ale unor persoane importante, care-și manifestă susținerea față de...

Daghemana Câmpia Turzii ANGAJEAZĂ!

Magazinul alimentar, Daghemana Câmpia Turzii, angajează VÂNZĂTOARE! Se oferă: salariu atractiv condiții sigure de lucru contract pe perioadă NEDETERMINATĂ Relații la telefon: 0722246231

Angajare la Transilvania Impact Import Export

Transilvania Impact Import Export angajeaza sofer profesionist cat B+E pentru pompa de beton stationara. Mai multe detalii la numarul de telefon 0720.600.620 CV se pot depune la...

Daghemana ANGAJEAZA!!!

SC Daghemana Com SRL angajeaza! Se cauta sofer, categoria D, cu ATESTAT! INFO LA TELEFON: 0722246231

Ultimele știri

TOȚI pentru Lojigan! Lista tuturor politicienilor care și-au manifestat susținerea pentru primarul de la Câmpia Turzii!

O strategie de campanie electorală implică o serie de „endorsements”, adică declarații publice ale unor persoane importante, care-și manifestă susținerea față de...

PNL și USR – aceeași familie!

Fără îndoială, politica din județul Mureș este una aparte care, pentru omul educat, cu studii și cu bun simț, trebuie luată cu...

Ludovic Orban: „Am venit la Câmpia Turzii pentru a-mi scoate pălăria în fața unor campioni ai administrației publice și ai absorbției de fonduri europene!”

  https://www.facebook.com/refleqtmedia.ro/videos/357022845427364/ Aflat la Câmpia Turzii pentru a participa la semnarea acordului de colaborare dintre Consiliul Județean Cluj, Municipiul Câmpia Turzii și Municipiul Turda...

Înmatriculări la Câmpia Turzii – misiune îndeplinită

Începând de astăzi, 22 septembrie 2020, în Municipiul Câmpia Turzii, la sediul Poliției Municipiului, de pe strada George Coșbuc, nr. 24, funcționează...

Anunț – Remediere avarie Întrerupere furnizare apă potabilă în municipiul Câmpia Turzii

Compania de Apă ARIEŞ anunță întreruperea furnizării apei potabile în data de 22.09.2020, între orele 17.00 - 20.30, în municipiul Câmpia Turzii....
- Advertisement -
Country/Region
Confirmed cases
Deaths
Recovered
Active cases
USA
7,094,320
205,375
4,339,801
2,549,144
India
5,640,496
90,021
4,581,820
968,655
Brazil
4,591,604
138,108
3,945,627
507,869
Russia
1,115,810
19,649
917,949
178,212
Colombia
777,537
24,570
650,801
102,166
Peru
772,896
31,474
622,418
119,004
Mexico
700,580
73,697
502,982
123,901
Spain
682,267
30,904
0
651,363
South Africa
663,282
16,118
592,904
54,260
Argentina
640,147
13,482
508,563
118,102
France
468,069
31,416
93,538
343,115
Chile
448,523
12,321
423,176
13,026
Iran
429,193
24,656
363,737
40,800
UK
403,551
41,825
0
361,726
Bangladesh
352,178
5,007
260,790
86,381
Saudi Arabia
330,798
4,542
312,684
13,572
Iraq
327,580
8,682
261,757
57,141
Pakistan
306,886
6,424
293,159
7,303
Turkey
306,302
7,639
269,696
28,967
Italy
300,897
35,738
219,670
45,489
Philippines
291,789
5,049
230,643
56,097
Germany
277,176
9,491
246,300
21,385
Indonesia
252,923
9,837
184,298
58,788
Israel
193,374
1,285
140,751
51,338
Ukraine
181,237
3,642
79,901
97,694
Canada
146,570
9,234
126,288
11,048
Bolivia
130,986
7,654
90,240
33,092
Ecuador
127,643
11,126
102,852
13,665
Qatar
123,917
211
120,766
2,940
Romania
114,648
4,503
92,169
17,976
Dominican Republic
109,269
2,064
82,741
24,464
Kazakhstan
107,374
1,671
102,064
3,639
Panama
106,810
2,272
82,320
22,218
Morocco
105,346
1,889
85,883
17,574
Belgium
103,392
9,950
18,977
74,465
Egypt
102,141
5,787
90,332
6,022
Kuwait
100,683
588
91,612
8,483
Netherlands
98,240
6,291
0
91,949
Oman
94,711
865
86,195
7,651
Sweden
89,436
5,870
0
83,566
Guatemala
86,623
3,137
75,869
7,617
UAE
86,447
405
76,025
10,017
China
85,297
4,634
80,497
166
Poland
80,699
2,316
64,972
13,411
Japan
79,438
1,508
71,648
6,282
Belarus
76,104
791
73,386
1,927
Honduras
72,075
2,204
22,611
47,260
Ethiopia
70,422
1,127
28,991
40,304
Portugal
69,663
1,925
45,974
21,764
Venezuela
67,443
555
56,726
10,162
Costa Rica
66,689
760
25,706
40,223
Nepal
66,632
429
48,061
18,142
Bahrain
66,402
227
59,367
6,808
Singapore
57,627
27
57,262
338
Nigeria
57,613
1,100
48,836
7,677
Uzbekistan
52,685
442
49,067
3,176
Czechia
51,637
530
26,020
25,087
Switzerland
50,664
2,054
42,100
6,510
Algeria
50,214
1,689
35,307
13,218
Armenia
47,667
938
42,676
4,053
Moldova
47,446
1,230
35,542
10,674
Ghana
46,062
297
45,258
507
Kyrgyzstan
45,542
1,063
41,796
2,683
Azerbaijan
39,378
578
36,949
1,851
Austria
39,303
771
30,312
8,220
Afghanistan
39,096
1,445
32,576
5,075
Kenya
37,218
659
24,147
12,412
Palestine
36,580
269
25,469
10,842
Paraguay
34,260
676
18,629
14,955
Ireland
33,444
1,792
23,364
8,288
Serbia
32,999
743
31,536
720
Lebanon
30,852
315
12,878
17,659
Libyan Arab Jamahiriya
29,446
460
15,913
13,073
El Salvador
27,954
814
22,113
5,027
Australia
26,942
854
24,218
1,870
Bosnia
25,737
778
18,359
6,600
Denmark
23,799
641
18,035
5,123
S. Korea
23,106
388
20,441
2,277
Cameroon
20,598
416
19,124
1,058
Hungary
19,499
694
4,559
14,246
Côte d'Ivoire
19,343
120
18,682
541
Bulgaria
19,123
767
13,748
4,608
Macedonia
16,867
705
14,084
2,078
Madagascar
16,136
226
14,743
1,167
Greece
15,928
352
9,989
5,587
Croatia
15,136
255
12,987
1,894
Senegal
14,759
302
11,621
2,836
Zambia
14,389
331
13,629
429
Sudan
13,578
836
6,760
5,982
Norway
13,153
267
10,371
2,515
Albania
12,666
367
7,042
5,257
Tunisia
11,260
164
2,386
8,710
Namibia
10,607
116
8,359
2,132
DRC
10,523
271
10,011
241
Guinea
10,387
65
9,780
542
Malaysia
10,358
130
9,563
665
Maldives
9,818
34
8,438
1,346
French Guiana
9,738
65
9,400
273
Tajikistan
9,432
73
8,199
1,160
Finland
9,195
341
7,700
1,154
Montenegro
9,138
146
5,544
3,448
Gabon
8,704
54
7,875
775
Haiti
8,633
223
6,482
1,928
Luxembourg
8,016
124
6,848
1,044
Zimbabwe
7,711
226
5,979
1,506
Mauritania
7,403
161
7,011
231
Mozambique
7,114
45
4,064
3,005
Slovakia
6,931
40
3,668
3,223
Myanmar
6,743
115
1,951
4,677
Uganda
6,712
64
2,778
3,870
Malawi
5,739
179
4,065
1,495
Jordan
5,679
33
3,707
1,939
Djibouti
5,407
61
5,338
8
Cabo Verde
5,337
52
4,742
543
Swaziland
5,307
106
4,672
529
Jamaica
5,270
75
1,444
3,751
Cuba
5,222
117
4,506
599
Hong Kong
5,047
103
4,717
227
Equatorial Guinea
5,018
83
4,509
426
Congo
5,002
89
3,887
1,026
Nicaragua
4,961
147
2,913
1,901
Central African Republic
4,786
62
1,830
2,894
Suriname
4,740
97
4,525
118
Rwanda
4,738
27
2,991
1,720
Slovenia
4,558
142
3,048
1,368
Angola
4,236
155
1,462
2,619
Trinidad and Tobago
3,974
65
1,871
2,038
Georgia
3,913
23
1,574
2,316
Syrian Arab Republic
3,877
178
983
2,716
Lithuania
3,859
87
2,225
1,547
Aruba
3,665
25
2,426
1,214
Mayotte
3,541
40
2,964
537
Gambia
3,540
110
2,002
1,428
Thailand
3,511
59
3,343
109
Somalia
3,465
98
2,877
490
Guadeloupe
3,426
26
837
2,563
Bahamas
3,418
75
1,771
1,572
Réunion
3,415
15
2,482
918
Sri Lanka
3,312
13
3,118
181
Mali
3,030
129
2,380
521
Estonia
2,976
64
2,385
527
Malta
2,814
23
2,113
678
South Sudan
2,660
49
1,290
1,321
Botswana
2,567
13
624
1,930
Guyana
2,437
67
1,361
1,009
Iceland
2,419
10
2,130
279
Guinea-Bissau
2,303
39
1,127
1,137
Benin
2,294
40
1,954
300
Sierra Leone
2,174
72
1,652
450
Yemen
2,028
586
1,240
202
Uruguay
1,934
46
1,645
243
Burkina Faso
1,907
56
1,252
599
New Zealand
1,815
25
1,729
61
Togo
1,683
41
1,290
352
Andorra
1,681
53
1,199
429
Belize
1,635
21
967
647
Cyprus
1,618
22
1,369
227
Latvia
1,560
36
1,248
276
Lesotho
1,424
33
754
637
French Polynesia
1,394
2
1,170
222
Liberia
1,336
82
1,218
36
Niger
1,193
69
1,104
20
Chad
1,155
81
967
107
Martinique
1,122
18
98
1,006
Vietnam
1,068
35
957
76
Sao Tome and Principe
908
15
880
13
San Marino
723
42
669
12
Diamond Princess
712
13
651
48
Turks and Caicos Islands
668
5
572
91
Channel Islands
652
48
575
29
Sint Maarten
591
20
505
66
Papua New Guinea
517
7
232
278
Taiwan
509
7
479
23
Tanzania
509
21
183
305
Burundi
474
1
462
11
Comoros
470
7
453
10
Faroe Islands
448
0
414
34
Mauritius
367
10
339
18
Eritrea
364
0
309
55
Gibraltar
355
0
323
32
Isle of Man
340
24
312
4
Saint Martin
330
6
206
118
Mongolia
313
0
302
11
Curaçao
282
1
102
179
Cambodia
275
0
274
1
Bhutan
261
0
194
67
Cayman Islands
210
1
205
4
Monaco
197
1
163
33
Barbados
189
7
173
9
Bermuda
180
9
166
5
Brunei
145
3
142
0
Seychelles
143
0
136
7
Liechtenstein
115
1
110
4
Antigua and Barbuda
96
3
92
1
British Virgin Islands
69
1
48
20
Saint Vincent and the Grenadines
64
0
64
0
Caribbean Netherlands
54
1
18
35
Macao
46
0
46
0
Fiji
32
2
28
2
Saint Lucia
27
0
26
1
Timor-Leste
27
0
27
0
New Caledonia
26
0
26
0
Dominica
24
0
18
6
Grenada
24
0
24
0
St. Barth
23
0
16
7
Lao People's Democratic Republic
23
0
22
1
Saint Kitts and Nevis
19
0
17
2
Greenland
14
0
14
0
Falkland Islands (Malvinas)
13
0
13
0
Montserrat
13
1
12
0
Holy See (Vatican City State)
12
0
12
0
Saint Pierre Miquelon
11
0
5
6
Western Sahara
10
1
8
1
MS Zaandam
9
2
0
7
Anguilla
3
0
3
0
Updated on 2020-09-23 01:44