web analytics
Home Stiri - national Cristina Burciu: „Tichete pentru mese calde destinate vârstnicilor cu pensia minimă socială”

Cristina Burciu: „Tichete pentru mese calde destinate vârstnicilor cu pensia minimă socială”

- Publicitate -

Executivul continuă măsurile de relansare a vieții românilor afectați de pandemia coronavirusului, cuprinse în Programul „Reclădim România”.

Una dintre prevederile importante ale acestuia este acordarea de tichete valorice de 180 lei/lunar pentru persoanele cu vârsta de peste 75 de ani, care în prezent au venituri sub nivelul pensiei minime socială.

Acești pensionari vor putea folosi tichetele pentru achiziționarea unei mese calde, bugetul destinat acestui proiect fiind de circa 100 de milioane de euro.

Beneficiarii trebuie să îndeplinească anumite condiții, respectiv cele legate de vârsta de minim 75 de ani și primirea pensiei minime sociale de 704 lei.

Măsura amintită va sprijini în mod direct și antreprenorii din sectorul Horeca, deoarece ei vor putea livra alimentele persoanelor vârstnice destinatare ale programului.

Consider lăudabil că Guvernul sprijină categoriile persoanelor defavorizate, iar pensionarii cu pensia minimă sunt, fără îndoială, cei mai afectați de efectele crizei epidemiologice din ultima perioadă.

În acest fel, Executivul a prioritizat demersurile sociale, canalizându-le înspre segmentele populației care au cel mai mare nevoie de ajutor în urma pandemiei.

Mesele calde primite în baza acestor tichete electronice vor fi decontate din fonduri externe nerambursabile, precum şi distribuirea acestora, din Fondul European pentru Sprijinul Persoanelor Dezavantajate.

Potrivit proiectului aprobat de Executiv, primăriile vor fi responsabile de distribuirea tichetelor valorice către persoanele vârstnice eligibile, precum și de oferirea informațiilor complete privind folosirea acestora în scopul procurării meselor calde zilnice.

În opinia mea, este o acțiune consistentă a guvernării pentru creșterea calității vieții celor vârstnici în aceste vremuri complicate, numărul beneficiarilor pensiei minime sociale fiind în prezent de aproximativ 900.000.

Faptul că prin tichetele valorice vor primi în plus mai mult de un sfert din pensia actuală reprezintă, cu siguranță, un ajutor binevenit pentru acești pensionari cu venituri mici, ce le va ușura considerabil viața de zi cu zi.

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

- Advertisement -
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,200FansLike
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

Accident la Valcele – un turdean s-a rasturnat cu masina

Accident rutier în afara localității Vâlcele, pe DN1E60 Din primele informații, un conducător auto de 52 de ani, din Turda, care se deplasa...

Daghemana Câmpia Turzii ANGAJEAZĂ!

Magazinul alimentar, Daghemana Câmpia Turzii, angajează VÂNZĂTOARE! Se oferă: salariu atractiv condiții sigure de lucru contract pe perioadă NEDETERMINATĂ Relații la telefon: 0722246231

Angajare la Transilvania Impact Import Export

Transilvania Impact Import Export angajeaza sofer profesionist cat B+E pentru pompa de beton stationara. Mai multe detalii la numarul de telefon 0720.600.620 CV se pot depune la...

Daghemana ANGAJEAZA!!!

SC Daghemana Com SRL angajeaza! Se cauta sofer, categoria D, cu ATESTAT! INFO LA TELEFON: 0722246231

Ultimele știri

Mesajul primarului ales al comunei Ceanu Mare

Stimați cetățeni, Vă mulțumesc pentru încrederea acordată și pentru faptul că m-ați înzestrat cu cea mai mare și mai râvnită responsabilitate. Începând de azi...

Accident la Valcele – un turdean s-a rasturnat cu masina

Accident rutier în afara localității Vâlcele, pe DN1E60 Din primele informații, un conducător auto de 52 de ani, din Turda, care se deplasa...

Răzvan Ciortea, PSD Turda: „Orice început este greu, însă cu ajutorul și susținerea voastră, am reușit să realizăm un scor încurajator”

După rezultatul alegerilor locale, care au avut loc - la Turda - în 27 septembrie, președintele PSD Turda, Răzvan Ciortea, a remis...

Administrarea Patrimoniului Imobiliar Turda montează indicatoare și limitatoare de viteză

Pentru siguranța participanților la trafic, în parcările asfaltate și în cartierele unde s-au finalizat lucrările de modernizare SC API TURDA SRL montează...

La Turda au fost amplasate noile containere pentru colectarea deșeurilor

Primăria Municipiului Turda vine în sprijinul turdenilor și îi încurajează să colecteze selectiv deșeurile vegetale, mobilierul și deșeurile rezultate din construcții. ...
- Advertisement -