web analytics
Home OPINIE Editorial Problemele Companiei de Salubritate se rezolvă cu diplomație, nu cu amenzi și...

Problemele Companiei de Salubritate se rezolvă cu diplomație, nu cu amenzi și demisii!

- Publicitate -

 Am văzut și eu știrea despre amendarea Companiei de Salubritate de către Garda de Mediu. Am văzut și comentariile unora care-i cer demisia lui Cristi Câmpean din funcția de director. Am văzut și mă crucesc când văd cât de mici în gândire sunt unii.

Pentru cine nu știe sau nu înțelege fenomenul, îi voi explica eu, cu subiect și predicat, băbește, ca să-nțeleagă toată suflarea.

Până anul acesta, Compania de Salubritate din Câmpia Turzii transporta deșeurile colectate din oraș la ALEȘD, în județul Bihor. Le lua din oraș, le ținea două săptămâni LÂNGĂ rampa de deșeuri care se închide, deșeurile din construcții ajungeau pe rampă, deșeurile reciclabile erau reciclate, iar Compania livra la Aleșd, cam odată la două săptămâni, deșeurile nereciclabile.

Astfel, impactul bugetar asupra companiei era mic, tariful de colectare și transport al deșeurilor, perceput de la populație putea rămâne mic și toată lumea trăia fericit.

La începutul anului, însă, firma care se ocupă de închiderea și igienizarea rampei de deșeuri de la Câmpia Turzii i-a notificat pe cei de la Compania de Salubritate că nu mai pot depozita, temporar, deșeul lângă rampă. Astfel, societatea condusă de Cristi Câmpean era nevoită să transporte, chiar zilnic, deșeurile la Aleșd, în județul Bihor.

Ce însemna asta? Nimic altceva decât costuri crescute, tarif mai mare la salubritate și 2 autogunoiere care să fie blocate, pe drumuri Câmpia-Aleșd.

Pentru că nici Dorin Lojigan, nici Cristi Câmpean n-au vrut să mărească tariful la salubritate, s-a ales o variantă prin care deșeurile să fie ținute mai mult pe rampele ecologice din oraș … 2-3 zile … frecvența colectării să fie mai mică, iar frecvența drumurilor spre Aleșd să se reducă și asta.

Așa încât, camioanele cu deșeuri se duc la Aleșd cam odată la două săptămâni, cu un singur transport mare, de 100 de mc.

Dar… fiindcă răutatea duhnește în orașul ăsta bătut de Dumnezeu, s-au găsit unii să urle din toți plămânii că „GUNOAIELE SUNT DEPOZITATE AIUREA!”. Păi … unde ați vrea, fraților, să se depoziteze, devreme ce CMID nu funcționează?

Ați vrea să aveți tarif de 40-50 lei/membru de familie la gunoi? Nu cred c-ați vrea … dar acolo se va ajunge, pentru că jocul politic se face prin sesizări, dosare, reclamații și alte rahaturi ieftine.

Iar pentru cei care-i cer demisia lu Cristi … omul n-are nimic împotrivă să demisioneze mâine … dar credeți că alt director va face altceva? Situația deșeurilor este DRAMATICĂ la nivelul ÎNTREGULUI JUDEȚ și numai oamenii care nu vor sau se fac că nu vor, nu o cunosc.

Când va funcționa CMID? Nu se știe … anul ăsta nu va porni, cu siguranță, deoarece licitația pentru administratorul CMID nu este finalizată.

Așa că… ce-i de făcut? Facem sesizări aiurea pe la Garda de Mediu sau avem răbdare, 2-3 săptămâni, că poate apare ceva nou?

Din informațiile mele, există șanse de peste 70% ca situația gunoaielor să se rezolve, iar Compania de Salubritate să nu mai fie nevoită nici să improvizeze și nici să vă ceară bani mai mulți.

- Advertisement -
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,200FansLike
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

BOMBA finalului de campanie! Declarațiile de avere și interese ale lui Andrei Suciu LIPSESC de pe site-ul Agenției de Integritate

În conformitate cu legislația în vigoare, toți candidații la funcții de demnitate publică, respectiv cea de primar, președinte de Consiliu Județean, consilier...

Daghemana Câmpia Turzii ANGAJEAZĂ!

Magazinul alimentar, Daghemana Câmpia Turzii, angajează VÂNZĂTOARE! Se oferă: salariu atractiv condiții sigure de lucru contract pe perioadă NEDETERMINATĂ Relații la telefon: 0722246231

Angajare la Transilvania Impact Import Export

Transilvania Impact Import Export angajeaza sofer profesionist cat B+E pentru pompa de beton stationara. Mai multe detalii la numarul de telefon 0720.600.620 CV se pot depune la...

Daghemana ANGAJEAZA!!!

SC Daghemana Com SRL angajeaza! Se cauta sofer, categoria D, cu ATESTAT! INFO LA TELEFON: 0722246231

Ultimele știri

Gheorghe Iulian RECE: Sănătate, prevenție și protecție socială

Sănătatea – Prevenţie şi tratament la standarde europene 1. Sprijinirea medicilor de familie cu spaţii adecvate. 2. Reabilitatea şi modernizarea spitalului municipal. 3. Dotarea secţiilor...

Corina Crețu – comisar european: „Candidații PRO ROMÂNIA de la Turda și din comunele învecinate, sunt oameni de calitate”

Aflată în vizită la Turda, Comisarul european, Corina Crețu, a avut o întâlnire cu candidații Pro România la primării și consiliile locale. Crețu...

BOMBA finalului de campanie! Declarațiile de avere și interese ale lui Andrei Suciu LIPSESC de pe site-ul Agenției de Integritate

În conformitate cu legislația în vigoare, toți candidații la funcții de demnitate publică, respectiv cea de primar, președinte de Consiliu Județean, consilier...

Doamna Dolha, ce slujbă ați avut în ultimii 3 ani?

Din câte se pare, la candidații USR la demnitățile publice din Turda și Câmpia Turzii le place ... statul! Astfel, în timp ce...

La Turda se inaugurează punct de lucru al Serviciului de Înmatriculări

Municipiul Turda a fost primul în care Instituția Prefectului Județului Cluj a declanșat procedura de descentralizare a serviciilor comunitare. Primul astfel de serviciu...
- Advertisement -