web analytics
Home Știri din Turda Război al declarațiilor, cu acuzații dure între Mircea Irimie și fostul comandant...

Război al declarațiilor, cu acuzații dure între Mircea Irimie și fostul comandant al Securității, Valer Rus

- Publicitate -

Pe rețelele de socializare a început un adevărat război al declarațiilor între Valer Rus, fostul comandant al Securității Turda și Mircea Irimie, candidatul Pro România la Primărie.

Prima „rafală” a fost trasă de Rus, care a lansat o serie de acuzații la adresa lui Irimie.

„Eu nu votez un om duplicitar ca Mircea Irinei. Sa-si recunoască, cu bărbăție, ,faptele de care se face vinovat in evenimentele din decembrie 1989, apoi mai stam de vorba. Vinovățiile de care se face vinovat sunt impardonabil, ca sa nu spun mai multe, drept pt.care ar trebui să ” se dea la fund” pentru totdeauna. Ii aduc aminte s-lui Irinei, ca inca mai exista oameni cu memorie, verticali si cu bun simt, față de neam, TARA SI POPORUL ROMAN, nu doar trădători nulități, oportunisti si jigodio, ca si el. Il rog, pe această cale, sa raspunda prompt si categoric, la acuzațiile dovedite cu documente de implicare plenară a sa în evenimentele asa-zis revoluționare,soldate cu morți și răniți din Turda, el având un automat Kalasnikpv si sute de cartușe de război asupra sa în zilele tulburi din 23-26.12.1989, din Turda. Il rog sa aiba bărbăția si curajul sa raspunda acestor afiatii, la care, de altfel, astept raspuns ferm, de peste cinci ani, iar dl. Irinei, evita. Fii bărbat si nu las, cum ai dovedit până azi.

În cazul în care prețiosul domn Irinei Mircea nu binevoiește sa raspunda odată pt.totdeauna la aceste acuzații, ma vad silit să inițieze o amplă campanie de aflare a adevărului in ceea ce priveste adevarata sa față, dar si manipulările grosolane pe care le-a inițiat si pe care preconizează sa le puna la calce cu participarea unor naivi, taranisti, oportunisti si oameni de teapa sa.

Referitor la persoana irimie , am multe de spus si de adus la cunoștință oamenilor de buna credinta din Turda, care ,odată si odată, trebuiesc făcute publice, cu dovezi de netăgăduit si nu simple vorbe. I-am mai solicitat domniei sale, în scris, sa raspunda tranșant, deschis si sincer la câteva întrebări, cu trimitere exactă la implicarea sa în executarea de foc armat, fara comanda, nejustificat, cu arma de lupta deținută ilegal si cu muniție de război, la care încă nu mi-a răspuns. Dar, mai sunt încă si alte chestiuni de clarificat, când o să aflați si dvs. Doamna profesoară Arion, alaturi de alti prieteni cinstiti si onești, cine a fost si cine este cu adevărat acest irimie mircea.”, a fost tirada lansată de Rus Valer.

În replică, Mircea Irimie nu s-a lăsat mai prejos și a lansat, la rândul său, o serie de întrebări insinuante despre fostul comandant al Securității.

Noaptea minții ! Fostul Comandat al Securității atacă parșiv.
Probabil că se apropie campania electorală pentru că Securistul Valer Rus mă atacă pentru a doua oară. Alăturat am postat denigrarile lui Securistului Valer Rus în care minte și dezinformează la greu in momentul in care o colegă a făcut o postare in care declara ca ma sprijină . El mă acuză că la Revoluția din 1989 înarmat cu un ” Kalașnicov si sute de cartușe de război,, am creat teroare in Turda și îmi cere să nu fiu laș și să spun tot . De asemenea mă cataloghează și mă ponegrește intr-o manieră lipsită de bun simț printr-un limbaj suburban.
Asa că îi răspund Securistului Valer Rus dar ii pun și eu câteva întrebări la care îl rog sa raspunda public .
– Da . Sunt un luptător din Revoluția Română din decembrie 1989 . Alături de multi alti turdeni bravi si de mii de ROAMANI curajoși din toată țara am iesit in strada si ne-am împotrivit dictaturii si regimului opresiv . Am strigat cu toții,, JOS COMUNISMUL , JOS DICTATURA , JOS CENZURA ” si am cerut cu toții libertate si democratie .
– După ce Nicolae Ceaușescu a fugit si in țară s-a transmis informația că românii sunt atacați de teroriști profesionisti , ca in Bucuresti si in marile orașe s-a tras in protestatari si sunt foarte multi morți am primit fiecare de la IMC din rezerva Gărzilor Patriotice un destin gros si o căciulă militare un pistol automat AKM si 10 cartușe intr-un încârcator.
– La Turda s-a fraternizat cu armata iar eu alături de alți colegi revoluționari am păzit Primăria si clădirile din împrejur .
– Nu am rănit , nu am agresat pe nimeni si nu am jignit pe nimeni iar pe parcursul celor câteva zile am tras 3 focuri de armă în aer ca si avertisment in noaptea dinspre 22 spre 23 cand s-a primit informația că teroriștii vin cu bărci pe Arieș si ne vor ataca dinspre Parcul Central .
– In aceste câteva zile am mâncat mâncare adusă de cetățenii Turzii și pâine adusă de angajații de la fabrica de pâine .
– La predarea întregului echipament primit in fața unei comisii constituită din reprezentanți ai procuraturii, armatei , miliției si revoluționarilor am dat o declarație si am mai predat arma , cele 7 gloanțe rămase , vestonul si căciula.
– Eram un tânăr de 22 de ani animat de mult entuziasm și curaj și eram in stare sa-mi pierd viața pentru o cauză nobilă si pentru o lume mai buna pentru toți românii .
– – Mentionez că din ambiții personale nu am solicitat Certificatul de Revoluționar și nu am solicitat niciodată Indemnizație , teren pentru casă , teren arabil , scutiri de impozite sau gratuitate pe orice formă de transport public .
– In mandatul meu de Deputat am inițiat propunerea legislativă pentru obținerea statutului de Oras Martir pentru Turda care era singurul oraș din România unde au fost morti și răniți fără să dețină acest statut . Sunt mândru pentru tot restul vieții pentru faptul că am reușit finalizarea legii care consfințeste pentru Turda statutul de Oraș Martir si astfel am pus la loc de cinste curajul si eroismul luptătorilor de la revoluție si cinstirea mortilor si eroilor turdeni .
– A fost o mare cinste și o onoare pentru mine să am șansa de a fi alături de bravi români care au avut curajul și puterea de a aduce schimbarea mult visată de toată țara.
Astăzi in Romania este democratie iar presa este liberă , necenzurată . Românii circulă liber in toata lumea iar alegerile sunt libere și democrate . România face parte din cea mai mare Forță Militară a lumii, NATO si este membră a celei mai mari Uniuni financiar -economice a lumii, Uniunea Europeană.

Am raspuns fără teamă la întrebările si acuzele domnului Valer Rus si il invit să răspundă public la următoarele întrebări :

-Domnule Valer Rus este adevărat că în momentul Revoluției din 89 erați Comandantul Securității din Turda fiind membru marcant al celei mai opresive instituții din România ?
– Este adevărat că la descindere a Comisiei de anchetă la dvs acasă aveați un frigider scos din priză plin cu cartușe de Kent si BT ? Romanii își țineau ciorbele si slănina, mâncarea de baza in frigider .
– Este adevărat că îl trimiteți lunar pe Colonelul Pop Vasile la Carpimez Turda și va aducea o mașină plină cu carne , mezeluri si specialități ? Noi , românii de rand primeam alimente pe cartelă , respectiv 1,5 kg de carne pe lună .
– Este adevărat că aveți o pensie de peste 10 000 lei ? Vă rog să faceți public cuponul dvs de pensie . Sunt milioane de români care au muncit peste 30 sau 40 de ani și nu depășesc 2000 de lei .
– Este adevărat că atunci când ați aflat că mă lupt sa obtin pentru Turda statutul de Oraș Martir mi-ati trimis o scrisoare de amenințare și intimidare ? Ce vă rodea atât de tare ?
– Este adevărat că ați fost Comandant de Lagăr la Canalul Dunăre – Marea Neagră ?
– Este adevărat că sunteți înscris în Lista Ofițerilor de Securitate care au făcut parte din aparatul represiv care se ocupa de disidenta Doina Cornea ?
– Este adevărat că le-ați cerut multor turdeni să devină informatori si colaboratori cu Securitatea ? Iar multor oameni le-ați dosare sau le-ați confiscat bunuri si i-ati ținut în arest iar unii au ajuns în penitenciare suferind multi ani ?
– Cine a fost Filip Iulius si ce ați scris in raportul pe care i l-ati înmânat in 30 aprilie 1988 despre un turdean ?
– Care a fost rolul dvs in regimul dictatorial si din ce Servicii faceti parte acum ? In contextul in care se apropie Alegerile Parlamentare care este misiunea dvs la Turda și pe cine sprijiniți?
Stimate domnule Valer Rus dumneavoastră aveți conștiință? V-ați spovedit vreodată ? Vă rugați să vi se ierte păcatele?
Eu vă iert ! Dar va rog să răspundeți și dvs public la întrebările mele .”, a spus fostul deputat turdean.

Dacă Valer Rus se va încumeta să răspundă întrebărilor lansate de liderul Pro România este interesant de văzut, dar războiul declarațiilor, așa cum a debutat, se anunță a fi unul spumos!

- Advertisement -
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,200FansLike
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

Accident sau sinucidere, la Turda

Un barbat a cazut de la etajul unui bloc situat pe Calea Victoriei din Turda. La fata locului sunt politia, dar si o...

Daghemana Câmpia Turzii ANGAJEAZĂ!

Magazinul alimentar, Daghemana Câmpia Turzii, angajează VÂNZĂTOARE! Se oferă: salariu atractiv condiții sigure de lucru contract pe perioadă NEDETERMINATĂ Relații la telefon: 0722246231

Angajare la Transilvania Impact Import Export

Transilvania Impact Import Export angajeaza sofer profesionist cat B+E pentru pompa de beton stationara. Mai multe detalii la numarul de telefon 0720.600.620 CV se pot depune la...

Daghemana ANGAJEAZA!!!

SC Daghemana Com SRL angajeaza! Se cauta sofer, categoria D, cu ATESTAT! INFO LA TELEFON: 0722246231

Ultimele știri

Accident sau sinucidere, la Turda

Un barbat a cazut de la etajul unui bloc situat pe Calea Victoriei din Turda. La fata locului sunt politia, dar si o...

Magnificii sunt pregatiti sa dea piept cu ISTORIA!

Dupa 35-35 pe teren propriu, AHC Potaissa Turda va juca, in aceasta seara, returul cu FENIX Toulouse, cu gandul la o premiera...

Politica adusă la rang de „păruială” – două candidate își MARTELEAZĂ alegătorii!

Politicianul care nu înțelege că pe primul loc sunt OAMENII riscă să dea gherlă atunci când le cere acestora votul. Cum poți tu,...

Cristian Matei: “Vă mulțumesc din suflet pentru această susținere extraordinară!”

Dragi turdeni, acestea sunt rezultatele alegerilor locale pentru funcția de primar al municipiului Turda: Matei Cristian Octavian (PNL) – 49,34%Suciu Andrei Nicolae (USR-PLUS)...

Bine-ați venit în infern!

Acum 4 ani, când Andrei Suciu reușea performanța de a fi foarte aproape de Cristian Matei, la finalul alegerilor locale, multă lume...
- Advertisement -