Funeraliile lui ÎPS Pimen au ÎNCĂLCAT LEGEA!

0
217

Ca urmare a decesului său, cauzat (conform autorităților) de infecția cu Covid-19, trupul neînsuflețit al ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost depus la biserica „Sf. Gheorghe” a mânăstirii „Sf. Ioan” din Suceava.

„Miercuri seară, 20 mai, cei aproximativ 400 de credincioşi care au venit la Mănăstirea „Sf. Ioan” au fost invitaţi să intre în biserica „Sf. Gheorghe”  în grupuri de câte 4-5 persoane, pentru a-şi lua rămas bun de la ÎPS Pimen. ”, scrie BZC.ro 

Ei bine, dincolo de lipsa distanțării sociale, slujba de priveghere a încălcat Ordinul Ministerului Sănătății nr. 570/2020 privind gestiunea deceselor de covid-19.

În conformitate cu prevederile respectivului ordin, înhumarea persoanelor decedate ca urmare a infecției cu Covid-19 trebuie efectuată ÎN CEL MAI SCURT TIMP de la eliberarea cadavrului de la Institutul de Medicină Legală.

Devreme ce sicriul părintelui a fost depus, câteva ore, pentru priveghere, în biserică, acest lucru contravine prevederilor legale.

Ba mai mult, după cum puteți vedea inclusiv în fotografia din prezentul articol – enoriașii au sărutat sicriul în care se afla trupul neînsuflețit, dar încă infectat cu Sars-Cov-2, al lui ÎPS Pimen.

Ciudat cum autoritățile nu au deschis dosar penal și nici nu au amendat pe nimeni pentru cele prezentate mai sus… 

RefleqtMedia pe rețelele de socializare