În timp ce T9 laudă lucrările din Cluj, în detrimentul celor din Turda, presa clujeană le dă cu realitatea în cap

0
160

Reprezentanții asociației T9 nu știu ce să mai inventeze ca să-l discrediteze pe edilul turdean, Cristian Matei. Ultima lor găselniță – ieftină de altfel – a fost o comparație între o stradă întreagă realizată la Cluj Napoca, și un trotuar realizat în Turda.

„La Cluj strada Bună Ziua a fost modernizată în 10 luni, lucrarea fiind finalizată cu 2 luni înainte de termen.
La Turda …. firmele abandonează lucrările și se retrag la jumătatea proiectelor, folosesc borduri vechi pentru că cele noi s-au terminat, în timp ce lăutarii lui Matei cântă aceeași partitură: suntem înaintea tuturor, am primit sute de milioane de euro de la Uniunea Europeană.” – au scris, într-un mod foarte tendențios și nedemocratic, cei de la T9.

Ei bine, realitatea este cu totul alta față de ce au prezentat cei de la T9.

Anunțat cu surle si trâmbițe de câțiva ani, astăzi, sub privirea mărinimoasă a primarului Emil Boc, a început marea prosteală. 

Primarul si administratia locală aruncă praf în ochi locuitorilor din cartierul Bună ziua,  după ce ani la rând au măcelărit urbanistic prin derogari de la PUG pe criterii clientelare intreaga zonă.

Totul este calculat politic. PNL a obținut cel mai prost rezultat electoral în acest cartier atât în 2016 cât si la europarlamentarele din acest an. La fel se va întâmpla si în următorii ani, sunt convins, pentru locuitorii nu sunt prosti si nu se vor lăsa manipulati de strategia electorală a marelui edil.

De ce spun marea prosteală? 

Pentru că acest proiect nu a fost gândit nici o secundă în beneficiul locuitorilor. Totul este afacere politică.

În primul rând această lucrare nu va rezolva aglomeratia de pe artera Bună ziua. Lărgirea se face din calea Turzii până la intersecția cu Fagului unde se va forma efectul de pâlnie pentru că se continuă cu doar o bandă de circulație pe sens. Cine are ochi poate să observe că exact acolo se formează ambuteiaj atât dimineața cât si seara. Singura diferență că se mută coada de mașini de pe un sens pe celalalt.

Să nu vă speriați că nu de dragul locuitorilor i se frânge inima primarului. Dacă ar fi simțit un minim de empatie fată de ei s-ar fi gândit de două ori până să semneze acele autorizații care au produs un adevărat genocid urbanistic în zonă si constituie adevărata cauză a problemei din cartier. Deci să înțelegem că după ce din prostie si din lăcomie au distrus cel mai promițător cartier modern al Clujului acum vin să facă altă măgărie tot pe banii si nervii nostrii.”, scrie ȘtirideCluj.ro

RefleqtMedia pe rețelele de socializare