Discriminare cu iz de „stare de alertă” – vezi de ce sunt discriminați cetățenii din Turda și Câmpia Turzii

0
844

În mod normal, restricțiile privind circulația și determinarea cetățenilor să circule, doar dacă este absolut nevoie, sunt măsuri menite să limiteze expunerea populației la virusul Sars-Cov-2.

Așadar, această „limitare” ar trebui să funcționeze pe principiul „cu cât circuli mai puțin, cu atât ești mai puțin expus”. Însă, în țara legilor date în mod pompieristic și discriminatoriu, unii români se pot plimba în voie, fără niciun fel de declarație pe propria răspundere, pe zeci de kilometri, în timp ce alții nu pot acest lucru.

Un caz concret este discrepanța dintre cetățenii Zonei Metropolitane Cluj Napoca – o asociație de dezvontare intercomunitară formată din Municipiul Cluj Napoca și comunele: Aiton, Apahida, Baciu, Chinteni, Bonțida, Borșa, Căianu, Ciurila, Cojocna, Feleacu, Florești, Gârbău, Gilău, Jucu, Petreștii de Jos, Vultureni și Tureni.

Cetățenii din localitățile enumerate mai sus se pot deplasa pe distanțe care țin de ordinul SUTELOR DE KILOMETRI fără a avea nevoie de declarație și fără a fi verificați, deloc, de autorități.

Practic, de la Tureni, până la Vultureni te poți deplasa, în voie, fără declarație.

În schimb, cetățenii din Turda nu pot merge 5 km – până la Mihai Viteazu, fără să dea socoteală și nici cei din Câmpia Turzii nu pot merge 5 km până la Luna sau Viișoara fără să fie luați la întrebări.

În aceste condiții, toată teoria privind „protecția împotriva răspândirii Covid-19” este doar o glumă ieftină, făcută pentru creduli.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare