Primarul din Luduș are nevoie de gândirea altora, pentru a-și ține cetățenii la adăpost

0
704

A fost nevoie de o inițiativă civică și de un apel public al lui Alin Coman, pentru ca primarul din Luduș să ia decizia de a suspenda activitățile culturale mâncătoare de bani, pentru a direcționa resursele către Spitalul Orășenesc Luduș.

„În situații de urgență este necesar să fim responsabili! În contextul pandemiei COVID – 19, lansez un apel de responsabilitate către Consiliul Local Luduș și către primarul Orașului Ludus, să direcționeze din bugetul local, sumele alocate pentru evenimentele culturale programate în perioada următoare: – Zilele orasului, Toamna Luduseana, Gheja in Sarbatoare, etc către bugetul Spitalului Orașanesc Luduș. De asemenea, este necesară demarare unei proceduri de achizitionare a testelor pentru depistarea virusului COVID – 19. În acest fel vom reuși să limităm numărul cazurilor de infectări cu corona virus. Este necesar să acționăm în perioada următoare și să luăm în considerare măsurile de criza care se impun. Toate aceste lucruri contează atât de mult pentru personalul medical, iar prin acest lucru vom contribui la stoparea răspândirii acestui virus! Stăm acasă, respectăm indicațiile autorităților!”, a spus Alin Coman.

La 2 zile de la apelul lui Coman, primarul de la Luduș a anunțat că a luat decizia de a pune în practică ceea ce a zis viitorul său contracandidat la funcția de primar.

„Inițiez un proiect de hotărâre prin care cer Consiliului Local în ședința din data de 31.03.2020 rectificarea bugetului local și alocarea sumei de 190.000 lei de la sărbătorile orașului (Zilele Orașului, Sărbătoarea Recoltei – Roșiori și Gheja în sărbătoare) către Spitalul Orașenesc „Dr. Valer Russu”, pentru a acoperi o parte din achizițiile de aparatură și materiale necesare în lupta împotriva virusului COVID-19.
Fac un apel către societățile comerciale ca în limita posibilităților să finanțeze în această perioadă Spitalul Orășenesc „Dr. Valer Russu” și totodată vreau să le mulțumesc tuturor celor care au făcut-o deja.
În același timp, solicit și sprijinul primăriilor din jurul orașului nostru a căror cetățeni sunt beneficiari ai serviciilor Spitalului Orășenesc „Dr. Valer Russu” pentru a-l finanța și ei.
Vă mulțumesc!”, a spus primarul.

Ne întrebăm, sincer, ar fi actualul primar un bun vice pentru Alin Coman? Pentru că Alin Coman A DEMONSTRAT că are inițiative!

RefleqtMedia pe rețelele de socializare