Fake-news a la Cluj – cică americanii ne invadează „înarmați până în dinți”

0
179

Voi ați auzit de site-ul iloveyoucluj.ro? Nici noi, dar se pare că dau niște știri demne de cei mai experimentați fake-news-eri.

În plină pandemie și stare de urgență decretată pe teritoriul României, site-ul cu pricină a publicat un articol despre o presupusă invazie a Statelor Unite a Americii asupra României.

„Am văzut poza asta cu Humvee-ul, făcută azi în Piața Mihai Viteazul. Nu că o dau în OZN-uri sau ceva, dar citeam acum vreo două săptămâni mai multe articole legate de pandemia Covid-19, cum că ar fi un pretext pentru mișcarea în tihnă a trupelor americane pe teatrele operaționale, mai exact programul lor numit “Defender Europe 2020”. În plus de asta, din cele citite acolo, nici unul din soldații americani nu a fost văzut să poarte mască. Pe lângă asta, tocmai a scos astăzi Iohannis armata în stradă. Totul perfect până aici, cu excepția a minim 2 aspecte care imi vin așa, la rece, în cap:


1. De ce sunt echipați soldații full, cu arme la ei?
2. De unde au apărut Humvee-urile?


Întreb asta pentru că n-am văzut până acum niciodată echipamentul ăsta și atâtea H-uri, nici măcar la paradele de 1 Decembrie, numai ARO-uri, ROMAN-uri și DAC-uri. Știu că România e satelit al SUA, DAR… nu e un pic overkill faptul că toată România a devenit împânzită de Humvee-uri și soldați echipați full?”, este doar o parte a textului publicat de un anume, Mihnea Radu.

Dacă și ăsta e jurnalism, hai să ne lăsăm de meserie. Oare băieții ăștia cu filme faine în cap nu știu că distribuirea de informații false se pedepsește cu pârnaia? 

 

RefleqtMedia pe rețelele de socializare