Mesajul emotionant al unei foste asistente din Campia Turzii

0
2379

Am 51 ani, am lucrat intre 1994-2009 la Spital Campia Turzii, CHIRURGIE ATI.

Din 2009 lucrez in Anglia, merg si vin, imi iau pauze cit de lungi am nevoie.


Nu imi place sa ma expun public, o fac acum din dorinta de a impartasi cu voi ceea ce stiu , ceea ce ma linisteste pe mine. Va spun tot ceea ce fac englezii acum,nu spun ca fac bine sau fac rau, informati-va cat puteti de mult.

Sa nu ne panicam, omenirea toata trece prin acesta pandemie. Cu sau fara romanii veniti din diaspora, pandemia exista pe tot globul, cu sau fara sistem medical performant, exista decese peste tot.Ce putem face: izolarea la domiciliu pentru a incetini raspandirea bolii( noi toti ne vom imbolnavi, virusul e nou , niciunul nu avem imunitate, vaccin nu exista inca.


Daca incetinim raspandirea bolii, ne vom imbolnavi pe rand si doctorii ne vor trata pe rind. Asa cum am mai mentionat, si o sa o fac de fiecare data pentru a risipi panica, 80 % facem forma usoara, asemanatoare gripei sau racelii prin care cu totii am trecut si ne-am tratat acasa. 20 % spun statisticile vom avea greutate in respiratie, ( virusul s-a localizat si la plamani) , ei atunci, avem nevoie de doctori sa ne ajute sa respiram .

Este normal ca cei in varsta si cu alte afectiuni sa fie ma predispusi comlicatiilor, dar rareori se intimpla si persoanelor tinere fara afectiuni.Sper ca guvernul sa clasifice boala ca fiind una cu transmitere intracomunitara , adica o transmitem de la unul la altul, si sa ne spuna ce sa facem. Guvernul ar trebui sa puna informatia pe site-ul Ministerului sanatatii, am verificat, verificati si voi, in acest moment sunt masuri de prevenire a raspandirii bolii.


V-am tot spun cum face fata guvernul englez pandemiei, gasiti informatia si dvs, asteptam ca si guvernul nostru sa ne spuna ce sa facem cind numarul de cazuri va exploda. Vom urma legile tarii, fie bune , fie rele. Sa avem grija de cei din jur, respectind regulile de igiena, sa fim buni si sa daruim fiecare din cit avem,ca nimanui nu i-ar placea sa ramana satele si orasele pustii.Doar sprijindu-i pe cei mai saraci si vulnerabili cu cele necesare vietii ii putem salva. Eu cred ca in aceste zile se potriveste ceea ce e scris in Bibile: Cine incearca sa-si salveze viata si-o va pierde , iar cine si-o va pierde, si-o va castiga.


Personal nu imi e frica de moarte, imi e frica de durere, si aleg oricind sa mor decit sa ma doara ceva. De foarte putine ori m-a dururt ceva , si nu suport durerea. Daca pot sa-mi ajut ceva semenii ,o sa o fac oricand pentru oricine. Dar nu o sa reusesc singura, noi toti trebuie sa-i ajutam pe cei in nevoie,asa ca indemnul este: sfatuiti-va unii pe altii in dragoste si ingrijiti-va de nevoile celuilalt. Nu uitati avem toti nevoie nu doar de mancare si apa, avem nevoie de o vorba buna, avem nevoie sa iertam si sa fim iertati.

Valentina Rus

RefleqtMedia pe rețelele de socializare