Rușine, DSP Cluj! Au REFUZAT testarea pacientului de la Turda !

0
1817

În cadrul declarațiilor de presă pe care echipa managerial-medicală a Spitalului Municipal Turda, doctorul Ovidiu Stănilă a dezvăluit un detaliu foarte important, referitor la atitudinea pe care Direcția de Sănătate Publică Cluj a avut-o în gestiunea primului caz de Covid-19 de la Turda.

„După internarea pacientului, acesta a avut o evoluție oscilantă. Noi am solicitat atât la DSP Cluj, cât și la SCBI Cluj Napoca, ca pacientul să fie testat pentru covid-19. Am fost REFUZAȚI de către DSP deoarece, în opinia lor, pacientul nu se încadra în definitia de caz.

Abia după recomandări venite de la Ministerul Sănătății, s-a acceptat testarea pacientului.”, a declarat Ovidiu Stănilă.

Informațiile furnizate de managerul Spitalului Municipal Turda nu sunt primele, referitoare la activitatea deficitară a DSP Cluj. Inclusiv IERI, în timpul anchetei epidemiologice efectuată de DSP Cluj la Turda a apărut informația potrivit căreia doar 5 dintre contacții pacientului confirmat cu Covid-19 au fost testați.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare