S-a stabilit, în linii mari, data alegerilor locale

0
144

Ca urmare a unor negocieri purtate la Palatul Victoria între partidele politice, se pare că alegerile locale vor fi programate în data de 28 iunie.

Anunțul a fost făcut de premierul interimar, Ludovic Orban, după negocieri.

Cred că în premieră în politica românească în ultimii 20 de ani am invitat partidele la o consultare despre data alegerilor locale şi la alte reglementări aferente.

Din păcate, din nou, PSD a arătat că e un partid care nu înţelege democraţia nici atunci când i se oferă ocazia să beneficieze de un comportament democratic al unui partid de guvernământ. Nu a fost prezent.

Cu celelalte formaţiuni politice, în urma analizei pe care am făcut-o, a rezultat ca cea mai probabilă dată data de 28 iunie. Faţă de discuţiile noastre anterioare care dădeau cea mai probabilă dată data de 14 iunie, am luat în calcul mai multe argumente, legate de derularea campaniei după creşterea temperaturilor, astfel încât, în funcţie de prognozele de evoluţie a epidemiei, să avem un impact minim asupra campaniei. De asemenea, am ţinut cont şi de examenul de capacitate, de examenul de Bacalaureat, care ar urma să se finalizeze până în data de 28.

Față de discuțiile noastre anterioare care dădeau ca dată probabilă 14 iunie, am luat în calcul mai multe argumente legate de derularea campaniei după creșterea temperaturilor astfel încât, în funcție de prognozele de evoluție a epidemiei, să avem un impact minim asupra campanei. Am ținut cont și de examenul de capacitate, de bacalaureat. Data de 14 și data de 21 ar fi pus probleme pentru că ar fi redus timpul de pregătire pentru examene. Nu va exista o interferență între procesul electoral și procesul de organizare a acestor examene.”, a spus premierul interimar.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare